USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: İş donanması fırsatlarını masaya yatıracağız

Bakan Karaismailoğlu, 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası kapsamında 55 ayrımlı ülkeden katılımcılarla mestur oturumlar yapılacağını belirterek "Sektördeki teşrikimesai fırsatlarını, lehçe sorunları masaya yatıracağız." dedi.

Bakan Karaismailoğlu: İş donanması fırsatlarını masaya yatıracağız
02-10-2021 10:35
İstanbul

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 6-7-8 Ekim'de İstanbul Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı C Terminali Etkinlik Merkezi'nde düzenlenecek "12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası" bölgesini inceledi.

İncelemesinin peşi sıra matbuat mensuplarına izah özne Karaismailoğlu, "Lojistik-Mobilite-Dijitalleşme" odağında ele alınacak 12. şurada dünyada gelişimin sevimsiz gücü eriştirme ve danışma yatırımlarının konuşulacağını söyledi.

Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, Türkiye'nin gelişigüzel noktasına ayrımsız kalitede, ayrımsız standartta, ayrımsız hızda, ayrımsız konforda, diyalekt ayrımlılık olmadan emin muvasala ve komünikasyon hususunda mevcut güçleri ile çalıştıklarına ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Hizmet siyasetine sarılarak, yapamadıklarımızın değil, yaşama geçirdiğimiz hizmetleri milletimize duyurmaya bitmeme edeceğiz. Sadece yurt içerisinde değil, arsıulusal koridorlar kanalıyla da aşırı modlu muvasala linkleri oluşturarak kıtalar ortada akıcı ve nitelikli eriştirme altyapıları kuruluş geçirmek kabil de aşırı ağır projeleri yaşama geçirdik. Büyük ve çelimli Türkiye hedefiyle 19 sene içerisinde global ölçekli dev muvasala projelerini halkımız ve dünyanın hizmetine sunduk. Son 19 sene ortamında siyasal abra ve azimli politikalar sebebiyle muvasala ve komünikasyon dalında geçmişin açıklarını çabucak kapatacak yatırımlarımız sebebiyle Türkiye’mizi mürşit devletler arasına ismini yazdırdık.

Avrasya bölgesinin merkezinde ve Yeni İpek Yolu'nun kalbinde toprak düzlük ülkemiz, global ticaretin seyrini belirleyecek diyalekt ortak konuşu reis olmanın da eşiğindedir. Bu noktada, gerçekleştireceğimiz 12’nci Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası’nın bize dünkü hedefler, dünkü vizyonlar ortaya koyma fırsatı sunacaktır."

"55 değişik ülkeden eriştirme bakanları ve icra vekili yardımcılarının iştirak göstereceği gizli oturumlar yapılacak"

Karaismailoğlu, şura kapsamında yağız yolu, çıpa yolu, denizcilik, havacılık ve danışma kazanmak kabil 5 sektörden yukarı dozaj evcil ve ecnebi konuşmacıların toprak alacağı paneller gerçekleştirileceğine dikkati çekti.

Şuranın içeriğine bağlı bilgelik verici Karaismailoğlu, şunları söyledi:

"55 değişik ülkeden mihman kendisine ağırlayacağımız eriştirme bakanları ve icra vekili yardımcılarının iştirak göstereceği gizli oturumlar yaparak, dünyayı değiştirebilecek mega muvasala projeleri, Kovid-19 sonrası dünyada ulaşımın iyileştirilmesi, esnekliği ve global tedbir zincirlerin dünkü standartlarının belirlenmesi, total kalkınmayı sağlayacak iktisat ve muvasala koridorlarının gelişimi ve devletlere etkisi, hikayelerinde sektördeki teşrikimesai fırsatlarını, diyalekt sorunları ve hal önerilerini masaya yatıracağız.

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nı bilhassa Türkiye'nin aut tecim hedeflerini destekleyecek şişman ortak envestisman hamlesinin ayraç fişeği kendisine görmelisiniz. Şuradan çıkan neticeler ve akabinde alınacak kararlar muvasala ve danışma sektörleri ile iktisat ilkin kazanmak kabil gelişigüzel bölgede gelişimin en ehemmiyetli dinamikleri olacak. Ülkemizin 2023, 2035, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmada dünkü kere haritamızı çizecek bulunan Türkiye Ulaştırma Politikasını ortaya koyacak."

Bakan Karaismailoğlu, elan evvel muvasala ve danışma sektörlerindeki esas belirleyicilerin, halihazırdaki ihtiyaçlar, beklentiler ve bunların sevimsiz gücü bulunan hedefler kendisine sıralandığını anımsattı.

Artık mütebeddil dünyaya koşut kendisine dünkü akımları yakından izleme ederek belirlediklerini belirterek, "Her çalışmamızı vizyoner ortak boşluk açısıyla, mobilite, dijitalleşme ve geri hizmet dinamiklerini dikkate alarak gerçekleştiriyoruz. Bu dinamikler ile yeni, çalışan ve dünyayı bu coğrafyaya bütünleşmiş etmeyi hedefleyen iddialı ortak proses içerisindeyiz." dedi.

"Yeni inkılap sürecinde açığa çıkmamış gereksinimleri planlamalarımıza elan ortak tomar karışma ediyoruz"

Yeni inkılap sürecinde açığa çıkmamış gereksinimleri planlamalara elan ortak tomar karışma ettiklerini dile getiren Karaismailoğlu, 3 devir sürecek 12.Ulaştırma ve Haberleşme Şurası ile bu hedeflere ulaşacak siyasa ve stratejileri, dair bilirkişi evcil ecnebi yukarı dozaj yöneticileri, ilim insanlarını, sivil polis polis maşer kuruluşları ve hususi bölüm temsilcilerini ortak araya getireceklerini söyledi:

Karaismailoğlu, konuşmasını şu biçimde tamamladı:

"Bölgemizin ve dünyanın ortamında bulunmuş olduğu hali değerlendirerek 55 ülkeden doğacak bulunan mevkidaşlarımızla, dalında bilirkişi evcil ve ecnebi katılıcılarımızla arsıulusal ve diyalekt ulaşım, komünikasyon politikaları ve geleceğe müteveccih fırsatları belirleyeceğiz ve teşrikimesai vizyonumuzu da ortaya koyma fırsatı bulacağız. Türkiye'nin dalında en ehemmiyetli ve şümullü etkinliği bulunan 12. Şura'yı en dobra biçimde yapmak düşüncesince hepsi hazırlıklarımızı da tamamladık. Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı'nı adeta ortak aktiflik merkezine dönüştürdük. 15 bin metrekare gizli alanı, 3 bin 500 metrekarelik yapı dışına meydana getirilen hususi istihsal işporta sektörü kazanmak kabil toplamda 35 bin metrekarelik ortak bölgede gerçekleştirilecek Şura düşüncesince 100 şirket iştirak gösterecek. 8 değişik salonda eş anlı toplantılar gerçekleştirilecek bulunan Şura düşüncesince ayrımsız sürede 1.000 yabanlık ortak dinleme salonu nesir ediliyor.

Şura kapsamında ortak aktiflik merkezine dönüştürülen Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı'nda, evcil ve ecnebi katılımcılarımızı en dobra biçimde ağırlayacağız. Söz konusu şuramızda gerçekleşecek düşün teatilerinin önümüzdeki süreçte dünkü ufuklara akilane kere alınmasına aşırı ehemmiyetli katkılar sağlayacaktır. İnşallah 8 Ekim kapanış oturumunu da Cumhurbaşkanımız ile beraberce yapacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ