USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: Kanal İstanbul arsıulusal ölçekte müşterek erişim ve kalkınma projesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu "Lojistik alanı ve denizcilik dalında acemi müşterek son zamanların kapısını aralayacak bulunan Kanal İstanbul projesini yaşama geçiriyoruz. Kanal İstanbul arsıulusal ölçekte müşterek muvasala ve kalkınma projesidir." dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Kanal İstanbul arsıulusal ölçekte müşterek erişim ve kalkınma projesi
08-10-2021 12:36
İstanbul

Adil Karaismailoğlu, 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla planlı hususi oturumdaki konuşmasında, şura kapsamında meydana gelen etkinlikler ve meydana getirilen toplantılara bağlı bilim verdi.

Hayata geçirilen yatırımlar ve planlamalarla, hedefleri hepyek hesabına getirdiklerine ayraç fail Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Yatırım, üretim, dış satım ve istihdam temelinde ülkemizi büyütmek, Türkiye'yi 2023, 2035, 2053 ve 2071 hedeflerine çekmek düşüncesince muktezi adımları iri müşterek kararlılıkla atmaya bitmeme ediyoruz. Bu yaklaşımla, münakale alanındaki arsıulusal teşrikimesai fırsatlarını, lehçe sorunları ve hal önerilerini ele kabul etmek düşüncesince düzenlediğimiz şuramıza, 55 değişik ülkeden baş döndürücü sayıda eriştirme bakanı ve icra vekili yardımcıları, arsıulusal şirketlerin yukarı dozaj yöneticileri ile ulaşım-iletişim hikayelerinde öngörü sahibi kanma önderleri katıldı. Dünya ölçeğinde iri değiş sağlayacak mega münakale projeleri masaya yatırdık.

Kovid-19 sonra evren ölçeğindeki münakale stratejilerini ve global tedbir zincirinin dünkü standartlarını enine durmaksızın ele aldık. Ekonomi ve münakale koridorlarının devletlere etkilerini kâffesi yönleriyle tartıştık. Gördük ki, türkiye namına yaşama geçirdiğimiz mega projelerimiz hemen milletimizin merakını kazanmamış, arsıulusal çevreler kabilinden da yakından strateji ediliyor"

"Ülkemizi, hava, deniz, kişmiri ve güçlü yollarının lehçe kesişme ve hub noktası durumuna getiriyoruz"

Karaismailoğlu, Türkiye'nin hemen 4 saatlik pervaz süresiyle, 1 bilyon 650 milyon insanoğlunun yaşadığı, 38 trilyon dolar Gayri Safi Milli Hasıla'ya erbap ve 7 trilyon 45 bilyon dolar tecim kütlesi bulunan 67 ülkenin de merkezi konumunda bulunduğunu dile getirdi.

Bu izlemsel konumun yüklediği misyonla Türkiye'yi hava, deniz, kişmiri ve güçlü yollarının lehçe kesişme ve hub noktası durumuna getirdiklerine dikkati çekici Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaşama geçirilen Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Bakü -Tiflis- Kars Demiryolu, İstanbul Havalimanı, Filyos Limanı kabil global ölçekli dev münakale projeleri ile ne genişliğinde azimli ve iddialı olduğumuzu kâffesi dünyaya kanıtladık.

Yine, Çanakkale Boğazı üstünde yükselen ve Asya’yı baştan Avrupa ile birleştirecek 1915 Çanakkale Köprüsü, 318 m. polat kadem yüksekliği ve 2023 m. dü kadem arası açıklığıyla dalında dünyanın en iri köprüsü olacaktır. Yapım çalışmalarımızı 18 Mart 2022'de bitirecek biçimde başarıyla sürdürüyoruz."

"Ülkemizi, dünyanın en ümranlı devletleri ortada müstahak bulunduğu pozisyona getireceğiz"

Karaismailoğlu, evren geri hizmet sahası ve denizcilik dalında dünkü müşterek son zamanların kapısını aralayacak bulunan Kanal İstanbul projesini de yaşama geçirdiklerine atıfta bulunarak, Sazlıdere Köprüsü ve Halkalı Ispartakule Hızlı Tren Hattı ile imal çalışmalarına başlanan Kanal İstanbul Projesi'nin arsıulusal ölçekte müşterek münakale ve kalkınma projesi bulunduğunu vurguladı.

12.Ulaştırma ve Haberleşme Şurası ile Kanal İstanbul'un Türkiye düşüncesince bulunduğu genişliğinde Türk boğazlarını kullanan kâffesi devletler düşüncesince de iri ehemmiyet bildirme ettiğini kâffesi gerçekleriyle paylaştıklarını bildiren Karaismailoğlu, şunları söyledi:

"Daha birçok hizmetler ve son zamanların ruhuna akla yatkın enfrastrüktür emekleri ile ülkemizi, dünyanın en ümranlı devletleri ortada müstahak bulunduğu pozisyona getireceğiz. Haberleşme sektöründe domestik ve milliliğin ne derece ehemmiyetli bulunduğu bilinciyle, 5G teknolojileri ile beraberce sektördeki domestik ve millîlik oranlarımızı baş döndürücü hâlâ yukarıya çıkaracağız. Akıllı münakale sistemlerini yaygınlaştırarak, gezi sürelerini azaltmayı, gidiş geliş güvenliğini artırmayı, bulunan kez kapasitelerinin hâlâ çalışan ve hâlâ velut kullanılmasını, mobiliteyi artırmayı hedefliyoruz.

Enerji verimliliğini yükselterek Türkiye ekonomisine yardım sağlamayı, çevreye maruz zararları ve emisyonu azaltmayı amaçlıyoruz. Avrupa'yı 2050 senesinde iklim-nötr geçmiş ana kişmiri durumuna getirmeyi hedefleyen Yeşil Mutabakat'a müteveccih Ulusal Yeşil Mutabakat Eylem Planı'nı da yayınladık. Eylem planı çerçevesinde, sürdürülebilir ve zeki taşımacılık, yeşil denizcilik ve yeşil liman uygulamaları, güçlü yolu taşımacılığının geliştirilmesini hedefliyoruz."

Bakan Karaismailoğlu, gene bu sayede, mahrukat tüketiminin ve emisyonların azaltılması ile dar çabukluk araçlarının kullanımının yaygınlaştırılmasını sağlayacaklarını söyledi.

Karaismailoğlu, doğacak dönemde, dijitalleşme, ​karbonsuzlaşma, özerk münakale ve üniversal muvasala kavramlarının bolca duyulacağını belirterek, "Ayrıca, ilmî temellere dayalı, insana, çevreye ve tarihe duyarlı, şeffaflık, katılımcılık ve paylaşımcılık ilkeleriyle, lehçe ve global total kalkınma odaklı müşterek münakale ve enformasyon altyapısı bünye etmeye bitmeme edeceğiz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ