USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü'nde araştırmalarda bulundu

Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü'nde araştırmalarda mevcut Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Hem otoyolumuzun (Kuzey Marmara) bununla beraber köprümüzün imal emekleri değme güzeşte gündüz himmet kazanarak bitmeme ediyor." dedi.

Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü'nde araştırmalarda bulundu
15-11-2021 14:15
İstanbul

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'nun ve Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü'nün imal çalışmalarının rastgele çağ gayret kazanarak bitmeme ettiğini belirterek, "Kanal İstanbul'un lüzumlu yapılarını hepyek yaşama geçirirken kol paydaşlarımızın görüşlerini de alarak Kanal İstanbul'un pres planlarını hazırlıyoruz." dedi.

Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi kapsamında inşası bitmeme eden, Başakşehir-Kayaşehir-Bahçeşehir arasındaki ulaşımı sağlayacak Sazlıdere Köprüsü şantiyesinde araştırmalarda bulundu.

Burada matbuat mensuplarına açıklamalarda mevcut Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'un, sürdürülebilir dünkü evlat müşterek iblağ sistemi oluşturulmasında ehemmiyetli müşterek rolü hesabına getireceğini, mühendislik çalışmalarında 204 bilgi insanının fariza aldığını söyledi.

Karaismailoğlu, Kanal İstanbul ile Türkiye'nin kükremek yolu taşımacılığındaki rolünün güçleneceğini, arsıulusal iblağ ve geri hizmet koridorlarından elan çok hisse alacağını ve toptan ticarette elan çalışan gösteriş oynayacağını anlattı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun yapımına 2013'te başlandığını hatırlatan Karaismailoğlu, şu anda Kınalı'dan giren müşterek arabanın 400 kilometre kere büküm ederek Sakarya Akyazı'ya denli otoyoldan çıkmadan gidebildiğini bildirdi.

Otoyolun İstanbul'un ulaşımına sağlamış olduğu katkılardan bahseden Karaismailoğlu, hızlı, konforlu ve emin dünkü müşterek muvasala alternatifi oluşturduklarını, trafikte beklemeden meydana gelen sıvıyakıt ve devir kayıplarının önüne geçtiklerini dile getirdi.

"Kuzey Marmara Otoyolu 445 kilometreye ulaşacak"

Bakan Karaismailoğlu, rastgele güzeşte çağ büyüyen ve gelişen İstanbul'un muvasala ihtiyaçlarının arttığını belirterek, şu detayları verdi:

"İstanbul'un muvasala gereksinimlerine düzenlenen yaklaşımla yanıt hasretmek adına; Kuzey Marmara Otoyolu kapsamına Başakşehir, Ispartakule ve Hadımköy kesimini de karışma ettik. 45 kilometrelik Başakşehir-Hadımköy Nakkaş kesimiyle otoyolun hep uzunluğu 445 kilometreye ulaşacaktır. Başakşehir-Hadımköy Nakkaş zımnında Hasdal-Başakşehir Kavşağı eliyle aracısız bağlanak sağlayacağız. Başakşehir, Kayaşehir Ispartakule, Bahçeşehir, Hadımköy kabilinden yerleşimler ve bu civardaki uran yerleri ortada doğu-batı anlamında dünkü müşterek muvasala aksı oluşturmuş olacağız. Böylece İstanbul’un en koyu trafiğine eş noktası Mahmutbey Kavşağındaki koyu gidiş geliş ince rahatlayacaktır."

Karaismailoğlu, Hasdal'dan giren sürücülerin akıcı müşterek biçimde sırayla Alibeyköy-Habibler-Başakşehir-Sazlıbosna Kanal Köprüsü-Bahçeşehir (Ispartakule) üstünden Hadımköy'de Kuzey Marmara otoyoluyla esasen bütünleşmiş olacağını anlattı.

"Hem otoban aynı zamanda güreşçi köprüsü emekleri gayret kazanarak bitmeme ediyor"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Başakşehir-Hadımköy kesiminin en ehemmiyetli yapısının Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü bulunduğunu belirterek, 2x4 şeritli, 440 m. itidalli açıklığa ve 210 m. taraf açıklığa eş köprünün 196 m. yüksekliğinde dü skor kulesinin bulunacağını söyledi.

Orta ve dü taraf açıklığıyla bu arada 860 m. uzunluğundaki Sazlıdere Köprüsü'nün yaklaşım viyadükleriyle bu arada 1.618 metrelik müşterek açıklığa eş olacağını bildirdi.

Hem otoyolun aynı zamanda köprünün imal çalışmalarının rastgele güzeşte çağ gayret kazanarak bitmeme ettiğini vurgulayan Karaismailoğlu, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

"Kanal İstanbul'daki ikinci adımımız da müşterek gayrı muvasala geçişi olan; Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren hattının baş kesimi bulunan Halkalı-Ispartakule arası aceleci şimendifer kesimine de başlıyoruz. Buranında aslını benzeyen devir içinde atacağız. Plan ve izlence içinde müşterek yandan Kanal İstanbul'un lüzumlu yapılarını hepyek yaşama geçirirken gayrı yandan kol paydaşlarımızın görüşlerini de alarak Kanal İstanbul'un pres planlarını hazırlıyoruz."

"Kanal İstanbul'un önemini ihtilaf anlamadı yahut idrak etmek istemiyor"

Bakan Karaismailoğlu, muvasala endüstrisi ve denizcilik dalında dünkü müşterek dönemin kapısının aralanacağı Kanal İstanbul'un gereksinimler doğrultusunda ortaya çıkan ciddi müşterek aşama bulunduğunu belirterek, Marmara'da seçenek müşterek su yolu kendisine yurt hizmetine sunulacağını bildirdi.

İstanbul Boğazı'ndaki yoğunluğa dikkati çekici ve gemilerin bekleme süresinin rastgele güzeşte çağ arttığına yer veren Karaismailoğlu, "İstanbul Boğazı'na seçenek müşterek intikal koridorunun planlanması mecburi duruma mevrut ve Kanal İstanbul Projesi yaşama geçirilmiştir." diyerek konuştu.

Karaismailoğlu, 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nda Kanal İstanbul'un hem Türkiye aynı zamanda Türk boğazlarını kullanan devletler düşüncesince ne denli ehemmiyetli bulunduğunu hepsi gerçekleriyle paylaştıklarını kaydederek, laflarını şu biçimde tamamladı:

"Onlar bu projenin önemini anlamış oldu lakin maatteessüf memleketimiz muhalefetindekiler anlamadı yahut idrak etmek istemiyorlar. Gelişen, güçlenen, dünyada yalan sahibi bulunan Türkiye’nin önüne örek örmeye çalışıyorlar. Biz bugüne değin memleketimiz düşüncesince akıllıcasına olanları yaptık, gene yapacağız. Biz, memleketimiz düşüncesince canla başla çalışırken, yevmiye polemiklere bedel vermiyoruz. Herkesin gıptayla bakmış olduğu projeleri amme kaynakları yahut hususi kol teşrikimesai ile hepyek tamamlıyoruz. İnsana, çevreye ve tarihe duyarlı, şeffaflık, katılımcılık ve paylaşımcılık ilkeleriyle, lehçe ve toptan entegrasyon odaklı müşterek muvasala ve enformasyon altyapısı kuruluş etmeye gayret kesmeden bitmeme edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ