USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu, ulusal elektrikli trenle geçici taşımaya başlamayı hedeflediklerini söyledi

Bakan Karaismailoğlu, saatte 160 kilometre hıza akıllıca "milli elektrikli trenlerin” hızlı üretimine başlandığını belirterek “Test süreci 10 bin kilometreyi aştı. Önümüzdeki aylarda sertifikasını alarak geçici taşımaya başlamayı hedeflemekteyiz.” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, ulusal elektrikli trenle geçici taşımaya başlamayı hedeflediklerini söyledi
21-09-2022 00:01
Berlin

Almanya'nın başkenti Berlin'de başlamış olan sert yöntemleri muvasala teknolojileri fuarı InnoTrans 2022’ye eklenmiş olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karaismailoğlu, fuarda bakma standının açılışını gerçekleştirerek, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar neşeli ile fuara eklenmiş olan Türk şirketlerinin stantlarını görüşme etti.

Karaismailoğlu, fuarda gazetecilere icra ettiği açıklamada, fuarın raylı sistemler sahasının en iri organizasyonlarından biri bulunduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve onun şirketleri indinde dayanıklı aşırı Türk firmasının ürünlerini burada sergilediğini belirtti.

TCDD’nin Türkiye’nin global markalarından biri bulunduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, Türkiye’de 166 salname birlikte sert yolu kültürü var. Tabii ehemmiyetli yatırımlarımız var. Artık kılıç Türkiye adına sert yolu ağırlıklı birlikte envestisman zamanına girdik. Bundan sonradan sert yolu sektöründe gereksinimlerimiz aşırı henüz artacak. Demir yolu sektöründeki efdal uygulayım bilimi talip mamüllerin geliştirilmesi dair vatanımızda aşırı ehemmiyetli icraat var. Bu geliştirdiğimiz ürünleri dünyaya tanıtmak, bununla birlikte sert yolu alanı düşüncesince teşrikimesai dalında InnoTrans en ehemmiyetli organizasyonlardan birlikte tanesi bulunduğu düşüncesince burada çelimli birlikte biçimde varız.” niteleyerek konuştu.

Karaismailoğlu, Türkiye’de 4 bin 500 kilometre sert yolu inşaatının sürdüğünü ve bunun artarak bitmeme edeceğini dile getirdi.

Sadece geçici taşımacılığında değil lojistikte de sert yolu sahasının kendileri düşüncesince aşırı ehemmiyetli bulunduğunu özetleyen Karaismailoğlu, ilkin karbon emisyonunun azaltılmasında, yeşil enerjide ve hazırlık zincirinde bağlantıların kurulmasında sert yollarının elzem bulunduğunu vurguladı.

Adil Karaismailoğlu “Bunun da altyapısını peydahlamak ve sert yolu araçlarının geliştirilmesi, ihtiyaçlarımızın giderilmesi ve bununla birlikte öz ürünlerimizi dünyaya danışma açısından bu cins organizasyonlar (InnoTrans) bizim aşırı ehemmiyetli ve aşırı kıymetli.” dedi.

Saatte 160 kilometre hıza makul 'milli elektrikli trenlerin” dar üretimine başlandığını aktaran Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

“Test süreci 10 bin kilometreyi aştı. Önümüzdeki aylarda sertifikasını da alarak inşallah geçici taşımaya başlamayı hedeflemekteyiz. Ardından ikinci, üçüncü setler doğrusu bantta emekleri bitmeme ediyor. Onun devamı 225 kilometrelik hıza ehil gene ulusal elektrikli trenimizin de şu an dizayn emekleri bayılmak üzere. Orada da ehemmiyetli aksiyon var.

Bunun haricinde 250 kilometre ve beden hızlara ehil trenleri gene Türkiye’de çıkmak benzeri de kombinezon ve dizayn çalışmalarımız birlikte yandan bitmeme ediyor. Tabii bu aşırı açık birlikte alan. Hakikaten hem efdal uygulayım bilimi talip ve efdal değerli işler bulunduğu düşüncesince de azami yarar sağlayacak biçimde ülkemizin finansal yükünü de aşırı sarsmadan bu işleri nite yapabiliriz onun telaşı içindeyiz. İnşallah gelecek günlerde vatanımızda sert yolu açısından da aşırı ehemmiyetli gelişmeler olacak.”

Türkiye’de sert yöntemleri projelerini hatim hızının "rayına" girdiğini kail Karaismailoğlu, projelerde yenilenebilir erke kaynaklarının artırılması ve değişik erke seçenekleri üstünde de sonsuz çalıştıklarını anlattı.

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’de güneş, yel erke sistemleri ve hidroelektrik santralleri dair aşırı ağır atılımlar bulunduğunu dile getirerek, “Son aylarda yaşadığımız Rusya-Ukrayna krizinden sonradan doğrusu etraflı dünyanın gündemi erke oldu. Orada ülkemizin menfaatine ne var ise onun araştırması içerisindeyiz.” dedi.

InnoTrans 2022

Avrupa’nın en iri arsıulusal muvasala fuarlarından biri adına vasıflandırılan InnoTrans'ın acemi matbuat brifinginin arkası esna resmi açılışı gerçekleştirildi. Kovid-19 salgını zımnında dü el kalmak mecburiyetinde artan InnoTrans, bu sene “sürdürülebilir hareketlilik” temasına odaklanıyor.

Fuarda, vilayetlerde hareketliliği kolaylaştıran iblağ teknolojileri ve dolgun taşımayı henüz sürdürebilir işleyen gıcır kurnaz analizör mühür vururken, dijitalleşme ve kurnaz ağ tevlit araçları da katılımcılardan nazarıitibar görüyor.

Toplu taşımacılığın indinde muvasala altyapısı düşüncesince en akıbet trendlerin, yeniliklerin, sürdürülebilir çözümlerin öne çıkmış bulunduğu fuarda, 56 ülkeden 2 bin 834 şirket, gıcır uygulayım bilimi ve ürünlerini sergiliyor.

Demir yolu altyapısı fuarın anne konusu olurken, sert yolu teknolojisi, dolgun taşıma, iç mekanlar ve tünel inşaatı, lokomotifler, aceleci şimendifer setleri, sinyalizasyon ekipmanları, vagonlar ve raylı sistemler alanındaki öbür tamamı takım ve hizmetlere bağlı akıbet yenilikler ziyaretçilere sunuluyor.

Fuar, 20-23 Eylül'de Almanya’nın başkenti Berlin'de Messe fuar dalında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Türkiye'den 60 şirket kestirmece 3 bin metrekarelik birlikte düzlük ile fuarda arazi almaktadır ve 27 salonun az henüz rastgele birinde beş altı Türk şirketi bulunuyor.

Fuarın katılımcıları ortada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve bakma bünyesindeki TCDD Genel Müdürlüğü, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü, AYGM ve TCDD Teknik Mühendislik ve Müşavirlik AŞ ile ASELSAN, TÜRASAŞ ve TÜBİTAK RUTE de arazi alıyor.

Ayrıca Durmazlar, Kardemir, Gök Yapı, Petes Makina, Karsan, Sarkuysan, Elsitel, Yapıray ve Bozankaya kadar ehemmiyetli Türk şirketleri de fuarda en gıcır ürünlerini sergiliyor.

Bu sene fuarda sert yöntemleri düşüncesince sayısal analizör ve erke tasarrufu sağlayıcı sert yolu ilkin mihrak noktası olurken, hava dair sürdürülebilirliğin de üreticilerin radarında olması dikkati çekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ