USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: Yeşil kalkınma hedeflerimize çabuk adımlarla ilerliyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Akıllı taşımacılık, yeşil liman, çıpa yolu taşımacılığının geliştirilmesi, mahrukat tüketimi ve emisyonların azaltılması düşüncesince yeşil kalkınma hedeflerimize çabuk adımlarla ilerliyoruz." dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Yeşil kalkınma hedeflerimize çabuk adımlarla ilerliyoruz
14-11-2021 12:25
Ankara

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sürdürülebilir ve zeki taşımacılık, yeşil liman, kuvvetli yolu taşımacılığının geliştirilmesi, mahrukat tüketimi ve emisyonların azaltılması düşüncesince icraat yürüttüklerini belirterek, "Üst dozaj izleme belgelerimizle yeşil kalkınma hedeflerimize çabuk adımlarla ilerliyoruz." dedi.

Küresel ateşlilik artışının bu asrın böylelikle 1,5 dereceyle sınırlandırılmasını hedefleyen Paris Anlaşması, 10 Kasım bakımından Türkiye'de yürürlüğe girdi. Yeşil dönüşümün hava ve çevreye bulunduğu derece şehir ekonomilerinde de şişman müşterek dönüşüme bozukluk olması bekleniyor.

Karaismailoğlu, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Türkiye'nin yeşil kalkınma devrimi düşüncesince Bakanlık vizyonunu ve bu kapsamdaki izleme ve projelerini paylaştı.

Bakanlık olarak, yatırımlarını insan, ağırlık ve data hareketliliğini sağlayacak biçimde mobilite, lojistik, dijitalleşme odağında gerçekleştirdiklerine ayraç fail Karaismailoğlu, bu kapsamda, çevreci, sürdürülebilir ulaşımı serbest müşterek perspektiften ele aldıklarını dile getirdi.

Karaismailoğlu, acemi teknolojiler, kuvvetli yolu yatırımları ve çevreci acemi evlat anahtar kullanımlarının yaygınlaştırılması düşüncesince lazım adımları atmaya bitmeme ettiklerini belirterek, "Sürdürülebilir ve zeki taşımacılık, yeşil liman, kuvvetli yolu taşımacılığının geliştirilmesi, mahrukat tüketimi ve emisyonların azaltılması, dar çabukluk araçlarının yaygınlaştırılması düşüncesince yukarı dozaj izleme belgelerimizle yeşil kalkınma hedeflerimize çabuk adımlarla ilerliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda, "Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı", "Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Stratejisi ve Eylem Planı" ve "Sürdürülebilir, Akıllı Hareketlilik Stratejisi" anne çatıları altında hareket planlarını hazırladıklarına dikkati çekici Karaismailoğlu, şöyleki konuştu:

"Bakanlığın 2019-2023 Stratejik Planı’nda hepsi muvasala modlarının entegrasyonunu sağlayacak muvasala altyapılarının düzenlenen müşterek biçimde yaşama geçirilmesi, millî ve arsıulusal ağırlık taşımacılığında kombine ağırlık taşımacılığı imkanlarının ve şehir içi muvasala altyapısının geliştirilmesine yardım sağlanmasını hedefliyoruz. Bakanlığımız kabilinden emek harcamaları bitmeme fail 'Sürdürülebilir, Akıllı Hareketlilik Stratejisi ve Eylem Planı' ile muvasala sistemlerinin bulunan ve gelecekte ortaya çıkabilecek ihtiyaçlara makul bir duruma getirilmesi, muvasala odaklı karbon emisyonunun azaltılarak sürdürülebilir, çevreci muvasala türlerinin motivasyon edilmesini teminen izleme ve politikalar, DOĞRU sürede sahada uygulamalarını göreceğimiz projelerimiz olacak."

Kentlerde seçenek anahtar kullanımlarına yeşil ışık

Öte yandan, kentsel ortamdan müstehase yakıtlı vasıtaların kademeli yerine kaldırılması, petrole bağımlılığın ve limonluk gazı emisyonlarının azaltılmasına yardım sağlayacak mevzuat çalışmalarını da yürüttüklerini vurgulayan Karaismailoğlu, e-scooter'ların kullanımının emin müşterek biçimde yaygınlaştırılması düşüncesince talimatname çıkardıklarını anımsattı.

Karaismailoğlu, mikromobilite araçları dair Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yerine ehemmiyetli müşterek atak yaptıklarını, PTT teslimatlarında bundan sonraları e-scooter araçlarını da kullanıma aldıklarını dile getirerek, "Bu senenin haziran ayında İstanbul'daki tevzi hizmetlerimizde faaliyete güzeşte 100 elektrikli scooterımızla 3 ayda bütün 446 bin 739 gönderi, sahiplerine ulaştırıldı. E-scooter ile tevzi süreci başladıktan sonraları çabucak 1,5 ayda 24 bin 663 kilometre defa katedildi. Bu girişimin, hassaten İstanbul üzere müşterek metropolde, tevzi hızını ağırbaşlı miktarda müspet etkileyeceğini düşünüyorum." diyerek konuştu.

Kentlerde kısa, ölçülü ara yolculukların yürüme, scooter, çiftteker ve şişman taşıma, levent boylu ara yolculukların paylaşımlı, elektrikli vasıtalar ve raylı sistemlerle yapılabileceği müşterek eriştirme zehir organizasyon etmeye müteveccih çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizen Karaismailoğlu, elektrikli vasıtaların kullanımının artırılması düşüncesince lazım bulunan uran ve yönetimsel altyapıya müteveccih icraat ve elektrikli vasıtalar düşüncesince yükleme istasyonlarının yaygınlaştırılmasına çevrik çalışmaların da bitmeme ettiğini bildirdi.

"İlk ulusal ve elektrikli katar endamsız müddet sonraları raylarda"

Karaismailoğlu, yeşil dönüşüm vizyonunda kuvvetli yollarının da baş döndürücü ehemmiyetli müşterek yere eş olduğuna ayraç ederek, 2003-2020 yılları ortada kuvvetli yolu yatırımları düşüncesince 212 bilyon teklik envestisman yaptıklarını aktardı.

Mevcut kuvvetli yolu ağının tamamının yenilendiğini tamlayan Karaismailoğlu, kuvvetli yolu uzunluğunu 12 bin 803 kilometreye çıkardıklarına dikkati çekti.

Şu an inşaatı bitmeme fail 3 bin 500 kilometre kuvvetli yolu hattının bulunan bulunduğunu tabir fail Karaismailoğlu, "Demir yollarımızın tamamını elektrikli sinyalli bir duruma gelmek içre çalışmalarımız dip müşterek biçimde bitmeme ediyor." dedi.

Karaismailoğlu, Bakanlık olarak, şehir içi ulaşımda da 312 kilometre raylı manzume yaptıklarını vurgulayarak, "Projelerimiz çabucak şehir içi muvasala emek harcamaları olmayıp, ayrımsız sürede içre rekreasyon ve dolaşma alanlarının bulunduğu çevreci sürdürülebilir projelerdir." dedi.

Öte yandan, dizayn hızı saatte 176 kilometre, pres hızı ise 160 kilometre olacak biçimde geçmiş ulusal ve yerel elektrikli katar üretimi düşüncesince emek harcamaları da tamamladıklarını özetleyen Karaismailoğlu, "Trenlerimiz baş döndürücü endamsız müddet içerisinde yurttaşlarımızın hizmetinde olacak." diyerek konuştu.

Karaismailoğlu, muvasala modları içre kuvvetli yollarının, karbon emisyonunun azaltılmasında baş döndürücü ehemmiyetli müşterek muvasala sistemi bulunduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının (TCDD) 2025 yılına derece tükettiği enerjinin yüzdelik 50’yi epey yönünü yenilenebilir erke kaynaklarından karşılayacağız. 2021 yılı itibarıyla, TCDD hatlarının 5 bin 753 kilometresi kısaca yüzdelik 45'i elektrikli bir duruma getirildi." bilgisini paylaştı.

"Çevre hassasiyeti dair asrın projesi Kanal İstanbul'dur"

Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne de değinerek, dünyanın en şişman yer yağı ve ağılı atılan haiz gemilerinin, İstanbul Boğazı ve İstanbul düşüncesince dirilik ve para güvenliğinin beraberinde şişman çevresel riskler oluşturduğunu tabir etti.

Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Çevre hassasiyeti dair hem ülkemizi ve hem de hepsi dünyayı yakından ait ehemmiyetli ve asrın projesi Kanal İstanbul'dur. Dünyadaki benzeri planlar incelendiğinde, İstanbul Boğazı üzere dü yakasında beniz binlerce insanoğlu bulunan ayrıksı müşterek su yolu yok. Boğaz, güzeşte sefine trafiğinin oluşturduğu riskler açısından değme güzeşte sene hâlâ da sakıncalı bir duruma geliyor. Yüz sene evvela yılda fakat 3-4 bin geminin geçmiş bulunduğu boğazlarımızdan, deminden 50 bine DOĞRU intikal yapılıyor. Bu miktar 2050'de 78 bin, 2070'te de 86 bine ulaşacak. Kanal İstanbul Projesi, boğazlarımızda yaşanması beklenen müşterek yer faciasının önüne devrolmak düşüncesince zorunludur. Proje tamamlandığında ilkin İstanbul Boğazı ve çevresindeki şahısların dirilik ve para güvenliğini sağlanacak, Boğaz'ın tarihsel, kültürel ve çevresel dokusu korunurken, bekleme ve intikal süreleri de azaltılacak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ