USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Kurum: Bizim tamamı projelerimizin başlangıcında ülkemizi depreme istihzar seferberliğimiz geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, topu topu projelerinin, yatırımların başlangıcında ülkeyi depreme istihzar seferberliğinin geldiğini belirterek, "Bu müşterek düzenlilik meselesidir. Deprem, siyasa üstü müşterek meselesidir" dedi.

Bakan Kurum: Bizim tamamı projelerimizin başlangıcında ülkemizi depreme istihzar seferberliğimiz geliyor
06-01-2022 16:10
İstanbul

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları Temel Atma Töreni'nde meydana getirdiği konuşmasına, Ataşehir ve çevresinin bellik kıymetini artıracak, İstanbul'un en ehemmiyetli inkılap projelerinden bir tanesi olacak acemi konutların bol olmasını dileyerek başladı.

"Büyük Türkiye" idealini omuzlarında yükselten İstanbul'a fariza etmenin tamamı Türkiye'ye, eksiksiz insanlığa mamul müşterek fariza bulunduğunu özetleyen Kurum, "Çünkü biz, iyiliğe, güzelliğe, çalışmaya, gayrete dair, özetle davamıza müteallik ne biliyorsak bunu İstanbul'a borçluyuz. İstanbul'a fariza buyurmak sevi ister, sevi ister, kılıç bunu baş döndürücü elleme biliyoruz. İstanbul değme devir plan ister, İstanbul yatırımı arzular, İstanbul değme şeyden evvela iz gösterimi ister, kılıç buna kalben inanıyoruz." sanarak konuştu.

Her devir bu tatlı çalıştıklarını, tek devir polemiklerin, dedikoduların arasında arazi almadıklarını, değme devir iz üreten tarafta arazi aldıklarını tabir fail Kurum, akıbet 27 yılda İstanbul'a zarfında Cumhuriyet tarihinin en iri eserlerinin arazi almış olduğu milyarlarca teklik yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Kurum, İstanbul'u tarihin en iri kentçilik ve iblağ yatırımlarıyla tanıştırdıklarını, kentin 39 kazasının tamamında kentsel dönüşümden toplumsal konuta, mekân yatırımlarından budun bahçelerine denli değme bölgede canla başla çalıştıklarını anlattı.

Bir yandan ters gelirli yurttaşlar düşüncesince şehirde toplumsal konutları yükseltirken, ayrıksı müşterek yerde vatandaşların mülkiyet, imar, meslek sorunlarını çözdüklerini dile getiren Kurum, İstanbul'a 43 budun bahçesi kazandırdıklarını, kazandırmaya da bitmeme edeceklerini belirtti.

Kurum, "Bizim tamamı projelerimizin, yatırımlarımızın başlangıcında ülkemizi depreme istihzar seferberliğimiz geliyor. Bu müşterek asayiş meselesidir. Deprem, yöntem üstü müşterek meselesidir. Kentsel inkılap siyasetin baş döndürücü müşterek tomar uzağında müşterek meseledir. Çünkü kılıç dünya adına baş döndürücü iri üzüntüler çektik. Tabii zelzele dönüşümünde değme devir önceliğimiz İstanbul'umuz oldu. Zira bu kentin geleceğinin uğrunda zelzele tehdidi durmaktadır. Biz özellikle İstanbul iktisap buyurmak az daha ülkemizi değme afette müheyya bir duruma iletmek düşüncesince milletimizle müşterek iktisap buyurmak yoluyla müşterek seferberlik anlayışıyla çalışıyoruz. Enkaz sahalarında milletimize ne lakırtı verdiysek hepsini hepyek tuttuk. Deprem meselesini değme devir yöntem üstü gördük. Depreme hazırlığın en ehemmiyetli aktörü belediyelerimizdir dedik, gittiğimiz değme yerde belediyelerimizin elini taşın dibine koyması icap ettiğini tabir ettik." biçiminde konuştu.

Bakan Kurum, bu mevzuda meydana getirilen çalışmalara bağlı de bilgelik vererek, şöyleki bitmeme etti:

"Fikirtepe'de yurttaşlarımız senelerdir kentsel inkılap projesinden ötürü mağdurlardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla doğrudan Fikirtepe için, kangrene dönüşmüş Fikirtepe düşüncesince harekete geçtik. İnşallah gücük ay kocaoğlan bakımından 15 bin konutun tamamının ihalesini gerçekleştirmek yoluyla İstanbul'un Anadolu Yakası'nın en iri kentsel inkılap projelerinden müşterek tanesini de Kadıköy'de, Fikirtepe'de gerçekleştiriyoruz. Üsküdar'da Kirazlıtepe'de yurttaşlarımız mutsuzdu. Aynı bura gibi. Hiçbir toplumsal teçhizat alanları yoktu. 'Bize inanın, güvenin kılıç size en dobra konutları en çabuk halde yapacağız.' dedik. Büyük Çamlıca Camisi'nin eteklerinde, İstanbul Boğazı'na bakan çevrecilik, kentçilik hamlesini başlattık ve evvela konutlarımızı tasdik ettik." sanarak konuştu.

"Şerifali Çiftliği'nde 260 bin metrekarelik bölgede devasa müşterek kentsel inkılap çalışmasını başlattık"

Bakan Kurum, 2012'den bugüne, Türkiye'de 1,7 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdiklerini aktararak, "Biz kararlıyız. Aziz İstanbul'umuzu koruyacağız, geleceğimizi inşallah koruyacağız. Hep üreten, yapan, nesir ve diriltme fail tarafta olacağız. Bu dünya düşüncesince taş hesabına taş koymaya bitmeme edecek, milletimizi sağlıklı, emin müşterek İstanbul'da yaşatma gayemizden katiyen arka durmayacağız. Başta İstanbul iktisap buyurmak az daha 81 şehrimizde evlatlarımızın geleceğini, yavrularımızın mutluluğunu değme şeyin uğrunda tutmaya bitmeme edeceğiz. Biz şuna inanıyoruz. Şehirlerimizin çelimli olması Türkiye'yi elan da güçlendirecek, elan da gönençli kılacak. İşte İstanbul örneği karşımızda. Bugün dünya sanayimizin ve ticaretimizin ½ si bu şehirde gerçekleşiyor." ifadelerini kullandı.

Şu anda Bakanlık adına Ataşehir'de, Gecekondu Önleme Bölgesi bulunan Şerifali Çiftliği'nde 260 bin metrekare alanda, üç aşamadan oluşan devasa müşterek kentsel inkılap çalışmasını başlattıklarını, evvela aşamada 150 milyon teklik envestisman değeriyle 513 konutun inşasını bugün başlatacaklarını söyledi.

Kurum, gayrı evrelerde da yadımlama çalışmaların bugün bakımından başlayacağını, ihalelerin ise gücük ay kocaoğlan zarfında gerçekleşeceğini, çabuk müşterek halde çalışıp 2023'ün evvela yarısında tamamı konutları tasdik edeceklerini anlattı.

Bu bölgede üretilecek tamamı konutların ayrıcasız ufki mimarlık yakışıklı olacağını dile getiren Kurum, "Şimdi Ataşehir'de Şerifali'deki konutlarımızın başlangıcını değme daim beraberce yapacağız. İstanbul'un bereketiyle 2022'yi adeta müşterek kentçilik devrimi gerçekleştirmek düşüncesince geceli gündüzlü demeden, rahmet balçık demeden çalışmaya bitmeme edeceğiz. Coğrafi konumu, medeniyetlere kere yayınlayan siyasi, kültürel ve toplumsal özellikleriyle adamlık aleminin delik bebeği İstanbul'u, baştan ehline tasdik buyurmak için, baştan AK Belediyecilikle buluşturmak düşüncesince mevcut gücümüzle çalışacağız. Elhamdülillah, ekonomimizi efdal faiz, efdal şişkinlik sarmalına oyulgalamak isteyenlere cevabımızı verdik. Çok şükür, ülkemizin gündemi baştan yatırım, istihdam, üretim, ihracat, akan müşterek tomar rotasına girdi. Hele özellikle Türk lirası mevduatını güçlendirme, minimum ücret, zor ve işyar aylık artışları gibi, işçisinden emeklisine, memurundan hususi sektörüne denli eksiksiz vatandaşlarımızı mutlu fail adımları attık, atıyoruz." niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ