USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan müjdeyi verdi, Diyarbakır-Batman arasında konforlu yeni tren sefere başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Diyarbakır ile Batman arasında görev verici lehçe tren setlerinin yenilendiğini belirtti. Yolcuların henüz konforlu yolculuk edebilecek tren ile geçmiş seyahati başladı.

Bakan müjdeyi verdi, Diyarbakır-Batman arasında konforlu yeni tren sefere başladı
06-05-2022 14:16

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, cemaziyelevvel icra ettiği açıklamada, TCDD Taşımacılık AŞ kabilinden işletilen Diyarbakır-Batman Bölgesel Treninin 4 kompartıman vagonuyla ve 240 kırmızıfener kapasitesiyle, günce çapraz 4 seferle semt halkına misyon vereceğini müjdeledi. Bölgesel trenlerdeki konforun henüz indinde tomar artırılması amacıyla 4 vagonlu 262 kapasiteye eş DMU seti zaman hizmete açıldı. Diyarbakır'da önce süregelen sefer saatler 09.00'ı gösterince harekete başladı.

“Diyarbakır ve Batman düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli indinde gün”

AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, Diyarbakır ve Batman düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli indinde güneş bulunduğunu kaydederek konforlu 4 sefer periyodunun başladığını belirtti. Parlak, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının sonuç zamanlarda baş döndürücü ağırbaşlı hizmetlerde bulunduğunu biliyoruz. Bugün de henüz konforlu ve çağdaş biçimde Batman-Diyarbakır arasındaki seferlere başlamış bulunuyor. Günde çapraz 4 sefer yapılacak. Batman ve Diyarbakır'ın birbirleriyle baş döndürücü ehemmiyetli kültürel ve sosyolojik ilişkileri var. Batman nüfusunun indinde bölümü Diyarbakır'da tevakkuf ediyor, durum ve gelişlerin baş döndürücü indinde tomar olmasından kaynaklı indinde sürecin işlemiş olması sonuç aşama önemli. Burada da bakanlığımızın hem beceri ast yapısını bununla müşterek vagonların yenilenmesi bu manada hizmetin yukarı düzeye gelmesinden kaynaklı mutlu olduğumuzu anlatım edelim. Diyarbakır'ın kültürel, sosyolojik ve gezim açısından baş döndürücü ağırbaşlı indinde ilişik bedel kazandıracağını düşünüyoruz. Çünkü hafta sonlarının Batman ve Diyarbakır arasında vatandaşların baş döndürücü ferah ferah gelebilmesi buradaki potansiyelde faydalanması baş döndürücü önemliydi. Dün bakanımızın icra ettiği izah zaman önce seferin yapılması sonuç aşama mutlu olduğumuzu anlatım ediyorum. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına, Diyarbakır halkına bu manada indinde misyon sunmuş olduğu düşüncesince baş döndürücü teşekkürname ediyorum” dedi.

Diyarbakır GAR Müdürü Kenan Atlı, 4 vagondan oluşan yeni konforlu trenin çalışanlar ile baş başa hep 268 yabanlık olduğunu, akım saatleri 09.00'da akım ettiğini 11:28'de Batman'a vardığını vurgulayarak trenin alana hayır olmasını diledi.

“Halkın az buçuk henüz bol bolamat seviyesini artıracak”

Diyarbakırlı yurttaş Cihat Toprak, yeni seyahatlerin en sağlıklısının geçmişten artan tren yolculukları olduğunu, tren yolculuklarının esenlik ve düzenlilik açısından henüz emin ve demincek de Diyarbakır'da katacağı konfor yönündeki faydalarını göreceklerini, halkın az buçuk henüz bol bolamat seviyesini artıracağını aktardı.
Diyarbakır'da canlı ve Batman'da mektepli bulunan Melike Bulut, yeni trenin konforlu ve şen bulunduğunu belirterek akla yatkın fiyatlı olmasının öğrencilerin tercihi durumuna de geldiğini kaydetti. Bulut, “Diyarbakırlıyım ancak Batman'da öğrenciyim. Bu nedenden dolayı treni henüz baş döndürücü yeğleme ediyoruz, henüz şen ve akla yatkın fiyata. Otobüs herhangi indinde hafta durum ve vürut yaptığımız düşüncesince fiyatlı geliyor. Daha rahatız, iç donanımı ve koltuklar eskiye kıyasla henüz elleme olmuş, tasarımı ferahlamış” anlatım etti.

Batman'da canlı ve herhangi indinde hafta tren seyahati yaptığını kail Hakkı Karadeniz ise yeni trenin eş ortamına yaraşıklı bulunduğunu vurguladı. Karadeniz, “Batman'da oturuyorum, herhangi indinde hafta gezi yapıyorum. Tren ile yeni mevrut tren az buçuk henüz değişik ve güzel. Koltuklar geniş, diğerinden baş döndürücü henüz elleme eş düşüncesince baş döndürücü elleme ergin el yıkama ve lavabosu baş döndürücü elleme ergin memnunuz baş döndürücü teşekkürname ederiz” dedi.

Diyarbakır Valisi Karaloğlu toplumsal medyadan müjdeledi

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, toplumsal medyada “Seyahat özgürlüktür” başlığıyla hizmeti müjdeledi. Vali Karaloğlu, paylaşımında “Ulaştırma bakanlığımız vatandaşlarımızı özgürleştirecek elleme indinde misyon daha. Başta Diyarbakırlı hemşehrilerimiz kazanmak gibi hepsi yurttaşlarımızın yerine şükranlarımızı sunma ediyorum” ifadelerini kullandı.

Murat Başal
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ