USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Pakdemirli’den koyun keçi üreticilerine müjde

Mersin'in Silifke ilçesinde Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği çeşidinden yaşama geçirilen, “Makine Ekipman Parkı Projesi” takım ve hile üleştirme törenine dahil olan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Destek bizlerden bakmak sizden” dedi.

Bakan Pakdemirli’den koyun keçi üreticilerine müjde
14-10-2021 15:40

Bakan Pakdemirli Silifke İlçesine ilişkin Atayurt Mahallesi şeklinde Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği kabilinden yaşama geçirilen, “Makine Ekipman Parkı Projesi” takım ve hile dağıtma törenine katıldı.
Helikopterle Atayurt Mahallesine mevrut Bakan Pakdemirli merasim dalında ki çiftçileri görüşme yazar burada mevcut ekipmanları inceledi.

Daha sonraları Pakdemirli merasim bölgesine kurulan yörük kıl çadırına geçerek burada şet yiyip katık içti. Kıl çadırda şet işleyen hanımlarla birlikte müddet lakırtı etti.

Kırsal kalkınmayı gelmek amacıyla IPARD kapsamında ekincilik sektörüne nice bölgede bağış imkanları sunduklarını tamlayan Bakan Pakdemirli, “Özellikle altını resmetmek istiyorum ki, bunlar emniyet değil, hibe. Bu hibeler, bilyon liraları bulan fazla ağırbaşlı rakamlar. Örneğin, 2021 yılının geride bıraktığımız önce 9 ayında kırsalda yaşama geçirilen hep envestisman bütçesi 1,6 Milyar Liralık 3 bin 271 plan düşüncesince girişimcilerimize 1,1 bilyon teklik bağış ödedik. Türkiye ekonomisine kazandırılan Avrupa standartlarındaki bu projelerle, elden bu sene içinde devletimizde 6 bin 364 vatandaşımızın henüz istihdam edilmesine fırsat olduk” dedi.

Proje ile 7 bin 600 üyenin otomobil takım gereksinimi karşılanacak
“Bugün de gine Mersin'e kazandırılan dobra birlikte plan hasebiyle sizlerle birlikte aradayız” diyen Bakan Pakdemirli, şu şekilde bitmeme etti:

“Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştirici Birliğinin, IPARD kapsamında otomobil parkları projesini destekliyoruz. Proje ile 7 bin 600 üyenin otomobil takım gereksinimi karşılanacak. Özellikle ıvır zıvır işletmeler otomobil ve ekipmanları kiralayarak şişman yatırımlar yapmaktan kurtulacak ve takım ihtiyacını endamsız müddette karşılayabilecekler. Bu sayede bütünlük ve üyelerin karlılığı da artırılmış olacak. Proje kapsamda 20 skor su depolamaya makul tanker ve 20 skor römork alınmıştır. Bugün TKDK marifetiyle dayanak noktası verdiğimiz nice işletmemizin ürünleri, evren pazarında arsıulusal markalarla ayrımsız raflarda satılıyor. O yüzden, gelecekteki evlatlarımıza çelimli birlikte Türkiye tasarruf etmek düşüncesince kesintisiz demeden mevcut gücümüzle çalışıyoruz. Bu yatırımın, çiftçimize, Mersinimize, ülkemize bol olmasını diliyorum.”

"Girdi maliyetlerinin ne derece ehemmiyetli bulunduğunu fazla elleme biliyoruz"

“Çiftçi ve üreticilerimiz düşüncesince girdi maliyetlerinin ne derece ehemmiyetli bulunduğunu fazla elleme biliyoruz” diyen Bakan Pakdemirli, “Bu nedenle girdi maliyetleri içinde ehemmiyetli birlikte paya cemaat bulunan hile fiyatlarındaki baş döndürücü artışa izin etmeyeceğimizin altını ilkin resmetmek istiyorum. Et, mazot ve hile üreticilerimizin bu halden menfi etkilenmemesi ve maliyetlerinin azaltılmasını gelmek amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisimiz aracılığı ile “Yem Regülasyon Çalışması” başlattık. TMO, hasat hasebiyle Haziran ayında aralık verdiği makul pahalı rüşvet ve buğday kıl payı hile hammaddesi satışına, Temmuz ayında baştan başladı. Bu kapsamda; Ekim kocaoğlan sonuna derece 2,6 milyon titrem hububatı sektöre sunma etmiş olacağız. Yine, hayvancılık piyasasının sert hile ihtiyacını istikbal etmek amacıyla, hile bitkileri desteğimiz de bitmeme ediyor. Son 19 yılda kestirmece 8 Milyar Lira hile bitkileri desteği ödedik. Sağladığımız destek sunar ve düzenlenen icraat ile hile bitkileri teşrinievvel alanımız 758 bin hektardan, 2,5 Milyon hektara yükseldi. Besicimiz ve mazot üreticimiz şen olsun. Tedbirlerimizi aldık, almaya da bitmeme edeceğiz” niteleyerek konuştu.

2021 yılı rekorlarla mahmul birlikte etap yılı olacak

Koyun ve Keçi üreticilerine Mersin'den müjde sağlayan Bakan Pakdemirli, “Bir müjdemizi sizlerle öldürmek istiyorum. Bildiğiniz kıl payı sabık sene deneysel koyun desteğini yüzdelik 20 artışla 30 Liraya, deneysel keçi desteğini de yüzdelik 40 artışla 35 Liraya yükselttiğimizin müjdesini küçükbaş hayvancılığın merkezi konumunda bulunan Mersin'den vermiştik. Bugün gine Mersin'den; derinti ilave ve restorasyon desteğini yüzdelik 25 artırarak 125 liraya, derinti yöneticisi (çoban) istihdamı desteğini yüzdelik 20 artırarak 6 bin liraya yükselttiğimizin müjdesini sizlerle öldürmek istiyorum. Son 19 senedir tarımı siyasa üstü birlikte maslahat kendisine gören, “Ülkelerin çöküşü de, yükselişi de tarımla başlar” niteleyerek bize sabah yeli sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a buradan siz değerli ziyaretçilerimizin nezdinde şükranlarımı sunuyorum. Kendisi tamamen bizlerin, ekincilik ve orman piyasasının birlikte oldu. İnşallah onun liderliğinde Ülkemiz, tarım-orman sektöründe, dünyada lakırtı sahibi devletler ortada toprak almaya bitmeme edecektir. İnanıyorum ki; 2021 yılı küçükbaş hayvancılıkta rekorlarla mahmul birlikte etap yılı olacak. Biz Bakanlık kendisine yanınızda, sağınızda, solunuzda, arkanızdayız. İnşallah bu sene de; dayanak noktası bizden, bakmak sizden. Bu önsezi ve düşüncelerle sizleri sevgiyle, nazikâne selamlıyorum!2021'in velut ve fazlalaşan birlikte sene olmasını diliyorum” dedi.

Tören sonrası üreticilere su tankeri, römork ve hile dağıtıldı

Bakan Pakdemirli, Mersin'in Tarsus ilçesinde meydana getirilen Pamuklu Barajını helikopterle açıktan inceledi.
Törene Mersin Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, MHP Mersin Milletvekilleri Olcay Kılavuz ve Baki Şimşek, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslener, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, defa müdürleri, oda, birleşke başkanları, politik fırka temsilcileri, üreticiler ve yurttaşlar katıldı.

Murat Şengi
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ