USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Varank: Geleceğin teknolojilerine aşırı ağır yatırımlar yapıyoruz

Bakan Varank, Türkiye'nin sanayide şişman birlikte ivme yakaladığını belirterek, "Fark oluşturacak işler geleceğin teknolojilerine, biyoteknolojiye, nanoteknolojiye envestisman yapmaktan geçiyor. Biz de bu alanlara aşırı ağır yatırımlar yapıyoruz." dedi.

Bakan Varank: Geleceğin teknolojilerine aşırı ağır yatırımlar yapıyoruz
15-09-2022 14:03
Kocaeli

AirTaxi Dünya Kongresi kapsamında Bilişim Vadisi'ndeki helikopter pistinde planlı AirTaxi Dikey Hava Gösterisi'ni izleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, gazetecilere, Bilişim Vadisi'nin Türkiye'nin mobilite çalışmalarına en iri katkıyı sağlayan Türkiye'nin en iri teknoparkı bulunduğunu söyledi.

Bu seneki AirTaxi Dünya Kongresi'ne ev sahipliği hazırlamaya değişmeyen verdiklerini dile getiren Varank, kongrenin 13-14 Eylül'de İstanbul'da gerçekleştirildiğini kaydetti.

Varank, kurultay kapsamında Bilişim Vadisi'nde Türkiye'deki girişimlerin ve kuruluşların yeteneklerini ortaya koyabilecekleri küçük birlikte tanıtım gösterisi yaptıklarını anlatarak, "AirTaxi Dünya Kongresi; anbean yaygınlaşan uçar otomobiller dediğimiz, şu demek oluyor ki zatî iklim araçlarının tartışıldığı, geleceğe müteallik projeksiyonların yapıldığı birlikte kongre. Bu kongrede hem Türkiye'den profesyoneller aynı sürede dünyadan profesyoneller birlikte araya gelmiş olarak 2 çağ zarfında hem tartıştılar aynı sürede dünyanın gideceği yönle ait neler yapılabilir- başta dünyada regülasyonlarla ait bu sektördeki regülasyonlarla ait nekais var- bunlarla ait neler yapılabilir, bunları tartıştılar." sanarak konuştu.

"Doğru sürede akıllıcasına teknolojiye envestisman yapmış olursanız dünyada baş döndürücü kalburüstü olabilirsiniz"

Bilişim Vadisi'ne misafirleri çağırma ettiklerini aktaran Varank, burada en küçüğünden en büyüğüne denli iklim araçlarından birlikte tanıtım gösterisi yapıldığını dile getirdi.

Varank, "Dünyanın şu anda en çabuk dronunu Türkiye'de birlikte teşebbüs firmamız üretiyor." diyerek, şöyleki bitmeme etti:

"Bunun birlikte şovunu izledik. AirCar sanarak insanlı transport meydana getirecek gine birlikte firmamızın ıvır zıvır birlikte havalanma gösterisini izledik. Biz inanıyoruz ki akıllıcasına sürede akıllıcasına teknolojiye envestisman yapmış olursanız dünyada baş döndürücü kalburüstü olabilirsiniz. İşte bunu İHA'lardan, SİHA'lardan elhak görüyoruz. Dünyada şu anda insansız iklim araçları, SİHA'lar dediğimizde kişilerin aklına ilkin Türkiye geliyor. Uçan otomobillerde da AirTaxi'lerde de kılıç Türkiye'de sunturlu birlikte gizil bulunduğunu biliyoruz. Firmalarımız geceli gündüzlü bu bölgelerde çalışıyor. Doğru zamanda, henüz değişen teknolojinin dört dörtlük gelişmediği, dünyada bu bu piyasanın ve pazarın belirgin bulunduğu birlikte zamanda, kılıç de bu işlere envestisman yaparak inşallah dünyada ötede kalburüstü birlikte iklim pozisyonuna geleceğiz. Biz buna inanıyoruz.

AirCar firmamızın aracını az buçuk ilkin inceledik. Kendileri 23 Nisan'da Galataport'tan Üsküdar'a insanlı birlikte pervaz yapabileceklerine inandıklarını söylediler. Biz de arkadaşlarımızla ayarlama buna makul midir, düzenlilik yönünde bu yapılabilir mi? Bunu çalışacağız. Arkadaşlarımız 23 Nisan'a bunu yetiştirebilirlerse Türkiye'den birlikte AirTaxi, uçar makine 23 Nisan'da Galataport'tan Üsküdar'a uçuk olacak. İnşallah başarırlar. İnşallah kılıç izinleri çıkarabiliriz."

"Baykar, Cezeri'yi insanlı uçuşa hazırlıyor"

Burada tanıdık kabiliyetlerin, Türkiye'yi ileriye taşıyacak yetenekler olduğuna ayraç fail Varank, "Her devir şurası vurguluyoruz; evet, günce işlerle uğraşmanız gerekiyor. Türkiye'de yevmi işler behemehâl yapmanız gerekiyor fakat kılıç Türkiye'nin geleceğe müteveccih teknolojilere envestisman yapması gerektiğine inanıyoruz. Ancak bunu yapabilirsek ötede Türkiye'yi çağdaş medeniyetler düzeyinin üstünde çıkarabiliriz, Türkiye'yi dünyanın en iri 10 ekonomisinden bir tanesi biçimine getirebiliriz. Türkiye şu anda başta sanayide iri birlikte ivme yakaladı. Türkiye'nin ihracatı iri birlikte ivme yakaladı. Her bölgede istihsal yapabilen birlikte ülkeyiz. Bunlar Türkiye'nin kalkınması düşüncesince kıymetli fakat ayırt oluşturacak işler; geleceğin teknolojilerine envestisman yapmaktan, uçar arabalara, insansız iklim araçlarına, uzaya envestisman yapmaktan, biyoteknolojiye, nanoteknolojiye envestisman yapmaktan geçiyor. Biz de bu alanlara baş döndürücü ağırbaşlı yatırımlar yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Varank, Türkiye'de henüz ilkin üretilmemiş nice ürünün bundan böyle imal edilmeye başladığına dikkati çekerek, Türkiye'nin ürettiği teknolojik ürünlerin, dünyada tavsiye onama edilmeye başlandığını söyledi.

Bu ivmeyi bitmeme ettireceklerini vurgulayan Varank, "Bu anlamda AirTaxi Dünya Kongresi'ni de bu yıl vatanımızda yapmaktan baş döndürücü memnunuz. Özellikle uçar araçlar, AirTaxi dalında da Türkiye'deki yetenekleri desteklemeye bitmeme edeceğiz. Arkamızda Cezeri duruyor, Baykar'ın birlikte aracı, onlar geceli gündüzlü bunu insanlı uçuşa hazırlıyorlar. AirCar'ı burada gördük, arkamızda 150 kilo kargo taşıyabilecek devasa birlikte dron var. Bunların bütünü bizim şirketlerimizin tasarladığı, geliştirdiği ürünler. İnşallah bu bölgede birlikte muvaffakiyet hikayesi yazmakta kararlıyız." biçiminde konuştu.

"Misafirler etkinlikten memnun"

Varank, dünyanın rastgele kabilinden iştirakçilerin bulunduğunu belirterek, sabık yıl Londra'da meydana getirilen kongreyi bu yıl Türkiye'ye aldıklarını söyledi.

Etkinliği renklendirmek düşüncesince dron şovları, AirTaxi'nin uçuşunu bunun içerisine kattıklarını anlatım fail Varank, bu araçları burada sergilediklerini ve misafirlerin bundan kıvançlı bulunduğunu kaydetti.

Varank, ecnebi misafirlere "Türkiye'nin en iri teknoparkı" Bilişim Vadisi'ni gezdireceklerini dile getirerek, onları buradaki yeteneklerle girişimcilerle tanıştıracaklarını anlattı.

Türkiye'nin arabasının burada bulunduğunu aktaran Varank, "29 Ekim'de inşallah fabrikasının açılışını yapacağız. Togg'u kendilerine tanıtacağız. Misafirlerimiz etkinlikten memnun." dedi.

Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu, gayrimenkul içerisinden ve dışından havacılık piyasasının temsilcileri ve ilgililerin de arazi almış bulunduğu aktiflik kapsamında katılımcılar, Dasal, Zyrone ve AirCar'ın demo pervaz karşıcı araçlarını izledi.

Etkinlik zarfında AirCar firmasının uzlaştırıcı ile Dasal'ın "Kargo 150" ve Baykar'ın "Cezeri" modelleri sergilendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ