USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Varank: Türkiye'nin otomobili, inşallah 2022 yılının böylece hızlı istihsal bandından çıkaca

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Türkiye'nin otomobili, inşallah 2022 yılının böylelikle hızlı istihsal bandından çıkacak. 2022 böylelikle hızlı istihsal bandından çıkan araçlar, 2023 yılının evvel çeyreğinde tüketicilere sürülmüş olur." dedi.

Bakan Varank: Türkiye'nin otomobili, inşallah 2022 yılının böylece hızlı istihsal bandından çıkaca
09-10-2021 09:19
Konya

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tantavi Kültür Merkezi'nde AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığının düzenlediği, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız'ın moderatörlüğünde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri'nin de katıldığı, "Net Konuşalım" programında gençlerle müşterek araya geldi.

Konya'da çağ boyu dip programlara ve açılışlara katıldığını tamlayan Varank, gençlerle müşterek araya gelmekten ötürü bahtiyar bulunduğunu söyledi.

Varank, envestisman gerçekleştirmek talip hukuksal can yada firmalara ne cins destek sunar verildiğinin sorulması üzerine, Türkiye'nin hoppadak teknolojiyi kullanan değil, geliştiren, üreten ve ihraç fail müşterek abuhava olması düşüncesince aşırı dip güç gider ettiklerini dile getirdi.

Daha evvela Türkiye'de tek üretilmemiş mamüllerin Ar-Ge'sinin TÜBİTAK ile yapıldığını anlatım fail Varank, "Bunun üzere onlarca kalıp verebilirim. Devletimiz üretim, Ar-Ge gerçekleştirmek talip firmalara ne destekleri veriyor sanarak alçalma ediyorsanız 'www.yatirimadestek.gov.tr' internet adresinden Türkiye'deki etraflı amme kuruluşlarının verdiği destekleri, teşvikleri izleme edebilirsiniz. Bu adresi derişik kullanılanlara eklemenizi kaynak ediyorum." sanarak konuştu.

Varank, istifham hesabına mütekâmil devletlerin uygulayım bilimi hamlelerine ivaz Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi ile ivaz verdiğini kaydetti.

Kendi kendine yetebilen, teknolojiyi hoppadak kullanan değil, bunu geliştirip, üretip dış satım fail abuhava pozisyonuna gelmeyi bu stratejiyle özetleyen Varank, bu kapsamda da en ehemmiyetli işin ise kişiye envestisman gerçekleştirmek bulunduğunu vurguladı.

Varank, dünyada kompetitif olmak, uygulayım bilimi ve sanayide rekabet etmek düşüncesince insanoğlu kaynağına envestisman yapmanın gerekliliğini vurguladı.

Gençlere ve ufaklıklara aşırı ayrımlı uygulayım bilimi eğitimleri verdiklerini özetleyen Varank, TÜBİTAK ile bilgelik yarışmaları düzenleyerek öğrencileri geleceğin teknolojilerine hazırladıklarını dile getirdi.

Varank, gailesiz yaşlarındaki girişimcilerin bilyon dolarlık değerde firmalar kurabildiğine ayraç ederek, "Gençlerimize envestisman yaparak gelecekte çelimli ülkelerle yarışacak, elhak şu anda da yarışıyoruz lakin onlarla bire müşterek ligde Türkiye'yi dünyanın en şişman 10 ekonomisi diyorsak, bu 10 ekonominin içine gireceğimize kalben inanıyoruz. Şu anda dünya, Türkiye'nin ürettiği insansız iklim araçlarını konuşuyorsa gayrı alanlardaki yaptığımız etraflı işleri de inşallah sizin üzere gençlerin sebebiyle evren konuşmaya bitmeme edecek." ifadelerini kullandı.

"TOGG, 2023 yılının geçmiş çeyreğinde tüketicilere sürülmüş olur"

Bir öğrencinin TOGG'un banttan ineceği zamanı sorması hesabına Varank, Türkiye'nin arabasına bu denli cümbüş duyulmasından sevinme duyduğunu dile getirdi.

Varank, TOGG'un geçmiş tanıtımından itibaren her insanın bu otomobilin ne devir çıkacağıyla ilgilendiren sorular sorduğunu belirterek, şu şekilde konuştu:

"Türkiye'nin otomobili, inşallah 2022 yılının böylecene dizi istihsal bandından çıkacak. Fabrikanın inşaatı bitmeme ediyor. Makine siparişleri yapıldı. Arabanın prototipleri testlere girmeye başladı. 2022 yılının böylecene dizi istihsal bandından çıkan araçlar, 2023 yılının geçmiş çeyreğinde tüketicilere sürülmüş olur. Türkiye'nin arabasını fazla adına uyumak gerekiyor. Türkiye'nin makine projesi aslında, mütebeddil otomotiv sanayisine Türkiye'nin müşterek cevabı. Biz ara bulucu geçmiş anons ettiğimizde çırılçıplak elektrikli olacağını, birtakım özerk özelliklere cemaat olacağını ve bire müşterek sürede düşüncesi sahiplik hakları bizim bulunduğu düşüncesince bu ara bulucu esasen uygulayım bilimi platformu adına görmemiz gerektiğini, 'startup'ların geliştirdiği teknolojileri bu vasıtaya bütünleşmiş edebileceğimizi dile getirmiştik. İnsanlar elektrikli anahtar düşüncesince elan er diyordu. Şu anki geldiğimiz noktada beniz senedir makine üreten firmalar, kılıç bu elektrikli anahtar devrimini ne yakalayacağız sanarak düşünce içerisindeler.

Biz esasen akla yatkın sürede akla yatkın teknolojiye envestisman yapmış olduk. Başarının anahtarı da burada. Doğru sürede akla yatkın teknolojiye envestisman yaptığınızda kazanmamanız düşüncesince tek faktör yok."

Kendilerine odaklanacaklarına dikkati çekici Varank, "Karşımızdaki asılsız söylüyorsa katiyen tırsmayacağız ve art etap atamayacağız. Onların yanıtını da vereceğiz lakin kendimize odaklanacağız. Siyaseti anca yapacağız. Şundan güvenli olacağız, Cumhur İttifakı haricinde hakkıyla bu ülkeye ne projeyi kazandırabiliriz sanarak düşünen apayrı tek siyasal akıntı Türkiye'de bulunan değil." sanarak konuştu.

"Muhalefetin intihap vaadi, gine intihap yapmak"

Varank, muhalefetin "güçlendirilmiş parlamenter sistem" düşsel kurduğunu söyledi.

"Bu partilerin intihap vaadi ne biliyor musunuz?" sanarak soran Varank, laflarını şu şekilde tamamladı:

"Tekrar intihap yapmak. 2023'te şayet tarzı kazanırlarsa 2024'te yerli intihabat var. Parlamenter sistemi getirmeleri düşüncesince ne yapmaları lazım? Anayasa'yı değiştirmeleri lazım. Anayasa'yı hâllenmek düşüncesince intihap yapmaları lazım. O tarzı yaptıktan sonraları mebus tarzı yapmaları lazım. O tarzı yaptıktan sonraları Mecliste gine Cumhurbaşkanlığı tarzı yapmaları lazım. Muhalefetin intihap vaadi, ülkenin önümüzdeki 4-5 yılında gine yeniden intihap yapmak. Böyle müşterek intihap vaadi olanaklı mi? Siz planınızı, projenizi, ülkeyi geçirmek dilediğiniz yeri ortaya koyarsınız, buna mucibince politika yaparsınız. Dolayısıyla kendimizden güvenli olacağız.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde tek iktidarın yapamadıklarını hamdolsun Cumhurbaşkanımız önderliğinde bu ülkede başardık. Bu, hoppadak kalkınma yönünde değil, demokratikleşme ve özgürlükler yönünde da böyle. İnşallah çalışmalarımıza gayretle bitmeme edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ