USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Varank: Türkiye'yi ek kalburüstü üretimle büyüyen birlikte yurt durumuna gelmek istiyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye'yi, ek giranbaha üretimle büyüyen müşterek dünya durumuna bildirmek istiyoruz. Türkiye'yi, dünyanın en ehemmiyetli istihsal üslerinden bir tanesi durumuna bildirmek istiyoruz." dedi.

Bakan Varank: Türkiye'yi ek kalburüstü üretimle büyüyen birlikte yurt durumuna gelmek istiyoruz
15-11-2021 10:39
Sakarya

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sakarya'da alüminyum sektöründe çalışkanlık yayınlayan fabrikayı ziyaret etti.

Akyazı ilçesi Küçücek Sanayi Alanı içinde çalışkanlık yayınlayan ASAŞ Alüminyum Fabrikası'na mevrut Varank'ı, Vali Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, firmanın kuruculardan ASAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Safa Bayar Yavuz ve ASAŞ Alüminyum Genel Müdürü Derya Hatiboğlu karşıladı.

Yönetim binasında basına bağlı planlı toplantıda, fabrikanın faaliyetleri üstüne Varank'a lokma yapıldı.

Toplantının peşi sıra fabrikayı gezen Varank, emek harcamaları inceledi ve yetkililerden bilgelik aldı.

Fabrika gezisinin peşi sıra Varank, AA muhabirine, ASAŞ Alüminyum Fabrikası'nın Türkiye'de alüminyum sektöründe en ehemmiyetli firmalardan birisi bulunduğunu belirterek, "ASAŞ, alüminyum sektöründe raylı sistemlerdeki yapılardan alüminyum folyoya derece rastgele muhtelif ürünü üretebilen, Türkiye'nin en iri önceki 100 firması ortada arazi alan, güzeşte sene 550 milyon dolar iş hacmi yapmış, dünyada 90'dan ortak tomar ülkeye dış satım yapabilen ortak firmamız." dedi.

"ASAŞ, emlak ekonomisine ulama sağlamaya bitmeme edecek"

Varank, ASAŞ'ın ileriki devirde istihdama baş döndürücü ağır ulama sağlayacak toy yatırımların ardında olduğunu, Bakanlık olarak, hem kendilerinden doğacak dönemdeki envestisman planlamalarını dinlediklerini bununla beraber ne desteklerin verilebileceği mevzularını danışma ettiklerini anlatarak, "Türkiye'yi, eklenmiş kalburüstü üretimle büyüyen ortak emlak biçimine bildirmek istiyoruz. Türkiye'yi, dünyanın en ehemmiyetli istihsal üslerinden birisi biçimine bildirmek istiyoruz. ASAŞ da meydana getirmiş olduğu ürünlerle, alüminyum sektöründe geliştirdiği ürünlerle, raylı sistemden otomotive, defans sanayinden ambalaj sektörüne derece ürettiği değişik ürünler ile iri ortak eklenmiş bedel oluşturuyor. İnşallah önümüzdeki devirde de Sakarya'ya kazandıracağı toy yatırımlarla ülkemizin ekonomisine ulama sağlamaya bitmeme edecek." sanarak konuştu.

Alüminyumun hoppa ortak materyal olması nedeniyle baş döndürücü değişik bölgelerde kullanılabildiğine ayraç fail Varank, şunları kaydetti:

"Özellikle anahtar araçlarında rahatlık baş döndürücü ehemmiyetli mahrukat sarfiyatını dökmek için. Bu manada da ASAŞ, Türkiye ve hayattaki değişik otomotiv projelerinde, raylı sistemlerde çalışmalarını sürdürüyor fazladan Türkiye'nin feza alanındaki planlarında de baş döndürücü kalifiye alüminyum parçalar üretmeye başlamış. Dünyada küresel açıdan nağme getirecek ortak oyuncunun çıkıyor olması bizim açımızdan önemli. Özellikle otomotiv endüstrisinde artık ASAŞ'ın ismini baş döndürücü şimdi ortak tomar duyacağız. Otomotiv piyasası iri ortak değişimden geçiyor. Özellikle elektrifikasyonla araçlarda iri değişimler oluyor. ASAŞ da o dönüşümle Türkiye piyasasına ehemmiyetli ulama sağlayabilecek ortak firma."

"Ülkenin potansiyeline baş döndürücü inanıyoruz"

ASAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Safa Bayar Yavuz da ASAŞ Alüminyumu 1990'lı zamanlarda üniversiteyi bitirdikten sonraları kurduklarını söyledi.

Yavuz, şimdi evvela de polat sektöründe çalışkanlık gösterdiklerini, 30 yılda etkin sayısını 2 bin 800'e, ciroyu da bu sene bakımından 750 milyon dolar seviyesine taşımış olacaklarını kaydetti.

Dünya genelinde 90'dan ortak tomar ülkeye dış satım yaptıklarını aktaran Yavuz, "Ülkenin potansiyeline baş döndürücü inanıyoruz. Endüstri ve uran boyutuna baktığınız devir baş döndürücü iri fırsatlar bulunduğunu görüyoruz. Nüfusumuzun güre olmasının getirmiş olduğu ortak devimselcilik var. Coğrafi yapımız gereği doğuyla batıyı birleştirmenin bizlere sağlayacağı nice üstünlük var. Başta otomotiv edinmek kıl payı raylı erişim dair şimendifer gövdeleri üretiyoruz. Elektrikli araçlara verdiğimiz 'battery housing' profilleri var. Enerji sektöründe solar endüstriye verdiğimiz profiller başı çekmekte." ifadelerini kullandı.

Bakan Varank'a ziyaretinde, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu da haremlik etti.

ASAŞ hakkında

Kuruluşu 1990'da gerçekleşen ASAŞ, Sakarya'da toplamda 630 bin metrekare meydan üstüne müesses 300 bin metrekare bağlı bölgeye erbap istihsal tesislerinde alüminyum profil, PVC profil, alüminyum kompozit, panel, panjur ve kepenk sistemleri ile alüminyum müstevi mamuller üretiyor.

2018 bakımından iştirak kurulumu meydana gelen ASAŞ GmbH yapılanmasıyla ilkin Almanya edinmek kıl payı Batı Avrupa'daki müşterilere şimdi yakından misyon verilmesi, teknolojik eklenmiş kalburüstü ürünlerde faaliyetlerin artırılması ve toy ticari iş eşiyle bulunan evliliği imkanlarının değerlendirilerek Avrupa ile bulunan ticari faaliyetlerin geliştirilmesi hedefleniyor.

İnşaat, otomotiv, raylı sistemler, ticari araçlar, enerji, ambalaj, tüketim, ürünleri, denizcilik kıl payı nice tüketicilere misyon veren, 90'dan ortak tomar ülkeye dış satım oluşturan firma, Türkiye'nin önceki 1000 ihracatçısı 2020 araştırmasında 52. sırada, 2020 yılı verilerine layıkıyla ISO 500 listesinde 63. tam arazi aldı.

Firma meydana getirmiş olduğu yatırımlarla alüminyum yanay konusunda, Türkiye'de "en iri ve en açık kesitli" profilleri üretiyor.

ASAŞ Türkiye'de sektöründeki "ilk" Bakanlık musaddak Ar-Ge merkezi içinde halita geliştirme, süreç ihya ve verim ihya çalışmalarını yürütüyor.

Otomotiv, erişim sektörü, raylı sistemler kıl payı eklenmiş kıymeti faziletli sektörlerde arsıulusal iri şirketlerin musaddak tedarikçileri ortada arazi meydan firma, başkaca lazım verim ve süreç ihya gerekse sürdürülebilirlik dalında meydana getirilen Avrupa Birliği planlarında eş adına arazi alıyor.

Her sene Ar-Ge harcamalarını; küsurat eklenmiş kalburüstü plan sayısı, müterakki düzey maşa ve bilirkişi ekibiyle koşut artı firma, Ar-Ge 250 araştırmasında 2020 yılı verilerine göre, sert ve sert dışı metaller sektöründe Ar-Ge'ye en ortak tomar gider önleyen önceki 10 firma ortada 2. sıraya yerleşti.

ASAŞ, Ar-Ge merkeziyle ülkenin dışa bağımlılığını azaltarak üretimlerin yerlileştirilmesi dair da çalışmalarını sürdürüyor.

Firma ayrıca, Türkiye'nin feza emek harcamaları kapsamında uydulardaki elektronik devrelerin soğutulmasında makbul "eksenel oluklu ısı borusu"nun geliştirilmesine dayanak vererek Türkiye'de "ilk ve tek" müstahsil konumunda bulunuyor.

Raylı sistemler sektöründe makbul mevzi altı treni ve hoppa raylı manzume araçlarına erke sağlayıcı ortak elektriklendirme sistemi bulunan ve bu vakte derece emlak dışından hazırlık edilen "rijit katenary" sistemlerini de Ar-Ge kadrosunun yardımı ile geliştirerek, domestik verim adına pazara sunan firma, Türkiye'den Uluslararası Demiryolu Endüstrisi Standardı bulunan IRIS sertifikasına erbap "ilk" alüminyum üreticisi olarak, 2020 senesinde lansmanı meydana getirilen 160 km/saat hıza akla yatkın tasarlanan ve Sakarya'daki TÜRASAŞ tesislerinde imal edilen Türkiye'nin önceki domestik elektrikli treninin yerlileşmesi projesine dayanak sağladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ