USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Balkan ülkelerinden Türkiye ve Suriye'deki yer sarsıntısı bölgelerine yardımlar bitmeme ediyor

Balkan devletleri Bosna Hersek, Hırvatistan, Karadağ ve Sırbistan'dan, "asrın felaketi" kendisine vasıflandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere yardımlar bitmeme ediyor.

Balkan ülkelerinden Türkiye ve Suriye'deki yer sarsıntısı bölgelerine yardımlar bitmeme ediyor
10-02-2023 18:06
Saraybosna

Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri (OSBİH) ve OSBİH Balkan Sağlık Gücüne ilişkin birlik, dayanak noktası düşüncesince zaman Türkiye'ye akım etti.

Savunma Bakanı Zukan Helez, insanca iane kapsamında Türkiye'ye revan OSBİH mensuplarına teşekkürlerini sunarak, "Dost ülkeyi vuran depremden etkilenenlere iane eli uzatabilmekten akıbet basamak gururluyum." dedi

OSBİH'ten 10 bilirkişi ve Balkan Sağlık Gücünden 9 keyif uzmanından oluşan ekibin sarsıntı branşında Türk Silahlı Kuvvetleri ve Çok Uluslu Balkan Sağlık Gücü işbirliğinde çalışmalara katılacağı bildirildi.

OSBİH personellerinin gönderi törenine Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ve Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Albay Mustafa Sıtkı Tatar da katıldı.

Öte yandan, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki zamanı Vijecnica Kütüphanesi, depremzedelere toplanacak iane düşüncesince kapılarını açtı. Saraybosna Kent Yönetiminden meydana getirilen açıklamada, erte gündüz içinde Türkiye'deki depremzedelere iane kılmak talip tamamı Saraybosnalıların Vijecnica Kütüphanesi'ne yardımlarını bırakabileceği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, battaniye, ısıtıcı, çadır, hab tulumu, dayanabilir masa ve iskemle kabilinden materyallerin rüçhan yer aldığı tabir edildi.

Ayrıca, Bosna Hersekli uz iletişim firması BH Telecom çeşidinden meydana getirilen yazılmış açıklamada, firmanın Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler düşüncesince 75 bin ekü bağışta bulunmuş yer aldığı kaydedildi.

Hırvatistan'dan iane konvoyu sarsıntı sahasına yola çıktı

Hırvatistan'dan 7 tır ve 1 kamyondan oluşan iane konvoyu sarsıntı sahasına akilane yola çıktı.

Başkent Zagreb'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Lojistik Merkezinden yola çıkan iane konvoyunu gönderi törenine dahil bulunan Sivil Savunma Müdürü Damir Trut, enikonu çelimsiz birlikte müddette yardımları topladıklarına ayraç ederek, "En muktezi malzemeler bulunan çadır, hab tulumu, ısıtıcı ve besin var. Konvoyda 7 tır var, 5'i Hırvatistan hükümeti, 2'si de Katolik iane kuruluşu Caritas'tan ve 1 kamyon da Hırvatistan Kızılhaçından gidiyor." sanarak konuştu.

Hırvatistan Kızılhaç Başkanı Robert Markt, Gaziantep'e gideceklerini ve katkısı oradaki Türk Kızılay ekiplerine ulaştıracaklarını belirtirken, Caritas Hırvatistan Başkanı Boze Rados yardımlara bitmeme edeceklerini aktardı.

Uğurlama törenine dahil bulunan Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran da Hırvatistan hükümeti ve halkının Türkiye'ye iane kılmak düşüncesince şişman cansiparane çalıştığını söyledi.

Yardım tırlarının 24 saatte Türkiye'ye kavuşması bekleniyor.

Hırvatistan Futbol Federasyonu (HNS) da depremzedelere 20 bin ekü mesabesinde insanca iane ika sonucu aldı.

HNS Başkanı Marijan Kustic, Türkiye ve Suriye'de yaşananlar karşısında yoğun sıkıntı duyduklarını tabir ederek, "Depremlerde sevdiklerini kaybedenlere başsağlığı diliyoruz. Zor yıllarda Türkiye'nin birlikte olduğumuzu açıklamak istedik." dedi.

Enkazdan deli dolu çıkartılanların hakeza birlikte felakette “umut” olduğuna ayraç fail Kustic, "Türkiye ile nice spor karşılaşmasında gönül rahatlığı karşıya geldik fakat Türkiye gelişigüzel şeyden geçmiş bizim dostumuz." sanarak konuştu.

Sırbistan'dan yardımlar bitmeme ediyor

Sırbistan'ın Müslümanların çoğunlukta yer aldığı Novi Pazar şehrinde "Svetionik" derneği, Türkiye ve Suriye'deki sarsıntı mağdurları düşüncesince 40 bin ekü iane topladı.

Dernekten meydana getirilen yazılmış açıklamaya göre, "Sırp Hayırseverlik Forumu" ile Kahramanmaraş merkezli depremlerde dokunca gören Türkiye ve Suriye'deki mağdurlar düşüncesince el birliği kampanyası başlatıldı.

Deprem mağdurları düşüncesince 120'den aşkın insan ve firmanın yardımda bulunmuş yer aldığı kaydedilen açıklamada, birleşen iane paralarının gıda, su, ilaç, melce ve arızi konaklama düşüncesince kullanılacağı kaydedildi.

Karadağ'dan 13 nefis keyif kadrosu sarsıntı sahasına gidiyor

Karadağ Sağlık Bakanlığınca meydana getirilen açıklamaya göre, "asrın felaketi" yerine vasıflandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler düşüncesince alana 13 nefis keyif kadrosu görevlendirilecek.

Karadağ'daki Kızılhaç Sekreteri Jelena Dubak, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler düşüncesince iane kampanyası başlatıldığını ve şimdiye genişliğinde 54 bin ekü toplandığını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ