USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bankacılık alanı 2022'de dünya ekonomisini desteklemeye bitmeme edecek

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, "Bankacılık sektörümüzün eksiksiz ve bedel yaratıcı birlikte yaklaşımla 2022 senesinde da memleketimiz ekonomisini desteklemeye bitmeme edeceğine inanıyorum." dedi.

Bankacılık alanı 2022'de dünya ekonomisini desteklemeye bitmeme edecek
29-12-2021 14:04
İstanbul

Aran, "Bankacılık Söyleşileri" kapsamında AA muhabirine bankacılık piyasası ve İş Bankası'nın 2021 yılı değerlendirmesini ve 2022 yılına ilişikli öngörülerini paylaştı.

Dünya ekonomisinin, salgının ikinci senesinde aşılamaların salgının tesirini hafifletmesi ve tahsil edilen konuşu önlemlerin başlayan yardımıyla aceleci toparlanma kaydettiğin tamlayan Aran, IMF verilerine layıkıyla 2020'de yüzdelik 3,1 küçülen evren ekonomisinin, 2021 yılını yüzdelik 5,9’luk birlikte büyümeyle tamamlamasının ve 2022 senesinde da repo eğilimini şişman seviyede sürdürmesinin beklendiğini söyledi.

Aran, bu aceleci toparlanmanın birlikte kararı kendisine ağırbaşlı boyutlara vasıl bildirme kısıtları ve hava değişikliği kaynaklı gelişmelerin de etkisiyle aceleci kalan besin ve erke fiyatlarının enflasyonist baskıların global ölçekte fikir donör boyutlara ulaşmasına niçin bulunduğunu belirtti.

Üretici fiyatlarındaki salname artma oranlarının nice ülkede eş haneli seviyelere ulaştığının altını çizen Aran, mahveden tutarları enflasyonunun da Amerika ve Almanya kabil önde mevrut ekonomilerde 90’lı senelerden beri tanıdık en faziletkâr seviyelere çıktığını hatırlattı. Bu nedenle, pahalılık beklentilerinin evren genelinde başarıyla yönetilmesinin doğacak çevrim düşüncesince anahtar ehemmiyet bildirme etiğini vurgulayan Aran, "2022 senesinde global konuşu görünümün; pandemiye ilişikli gelişmelerin beraberinde şişman seviyede bildirme taraflı kısıtların ne seyredeceğine ve enflasyonist baskıların ne seviyede kalımlı hasep taşıyacağına ilişikli olacağını düşünüyorum. Ayrıca, hava değişikliği kaynaklı risklerin ve bu risklere erinç alınacak önlemlerin de global tutum ajandasında fevk tam arazi almaya bitmeme edeceği kanaatindeyim." sanarak konuştu.

"2021 yılını yüzdelik 10 yöresinde birlikte repo ile tamamlayabiliriz"

Hakan Aran, Türkiye ekonomisinin 2021’in geçmiş dokuz ayında istihlak harcamalarının ve ihracatın çelimli katkısıyla faziletkâr repo sergilediğini belirtti.

Yılın meyve çeyreğine ilişikli kılavuz göstergelerin güzel faaliyetin şişman seviyede enerjisini koruduğunu gösterdiğini kail Aran, "Türkiye ekonomisinin 2021 yılını yüzdelik 10 yöresinde birlikte repo ile tamamlayabileceğini kestirim ediyoruz. Bununla birlikte, 2021 yılındaki faziletkâr repo performansında pandemi kaynaklı bağan bazın da can alıcı bulunduğunu dikkate aldığımızda, 2022 senesinde büyümenin bitmeme etmesini fakat aleyhte işleyecek baz etkisine de ilişikli kendisine ivme kaybetmesini bekliyoruz." dedi.

Aran, müspet repo ve hariç satım performansına, sakınımlı maliye politikası duruşunun korunmasına ve müstevli kaynaklı endişelerin şişman seviyede arama altında tutulabilmesine karşın 2021 yılının Türkiye ekonomisi düşüncesince risklerin arttığı birlikte sene bulunduğunu söyledi.

Enflasyonla uğraş açısından lazım global gerekse emlak içi koşulların henüz zorba birlikte duruma geldiğine dikkati çekici Aran, "Fed’in beklenenden henüz er ürem artırımına gidebileceği yönündeki beklentiler, yükselen global mal fiyatları, emlak ortamında çelimli seyreden iç istem ve Türk lirasındaki bedel kaybı enflasyonist baskıların artmasına niçin oldu." ifadelerini kullandı.

"Enflasyon hastalık, ürem bu hastalığa zevcelik fail ateş"

İş Bankası Genel Müdürü Aran, şu anda halen en şişman kırılganlığın pahalılık ve pahalılık beklentileri bulunduğunu belirtti.

Enflasyonu birlikte dert faizi ise bu hastalığa zevcelik fail hınç kendisine nitelendiren Aran, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Siz hınç düşürücüyle birlikte kişiyi o tam dobra hissettirebilirsiniz, lakin hınç yeni baştan yükseldiği devir bu birlikte dava bulunduğu anlamına gelir. Enflasyonu çözmeden bizim rastgele birlikte halde birlikte yatırımcıyı, birlikte görüntü sağlayıcıyı, tevdiat müşterisini kandırma etmemiz muhtemel değil. Bu süreci; sabırla, kararlılıkla, taraf yollara sapmadan, bariz ve belirgin birlikte enformasyon kurarak yürütmeliyiz. İcraatımızla bu mevzuda meyve aldığımızı göstermemiz, meyve alacağımıza inandırmamız lazım.

Ekonomi politikalarına değgin güvenin kalımlı kendisine kuruluş edilmesi; lazım emlak içi nakdî piyasaların seyri gerekse pahalılık açısından nazik ehemmiyet taşıyor. Faaliyet gösterdiğimiz ekosistemdeki tamamı değişikliklere ve belirsizliklere rağmen; çelimli birlikte nakdî bünyeye cemaat olan, uygulayım bilimi kullanımında kılavuz gösteriş oynayan, arsıulusal standartlarla mevzun ve çalışan riziko hile anlayışına cemaat bulunan bankacılık sektörümüzün etraflıca ve bedel yaratıcı birlikte yaklaşımla 2022 senesinde da memleketimiz ekonomisini desteklemeye bitmeme edeceğine inanıyorum."

"Alınan kararlar okazyon penceresi açtı"

Hakan Aran, 20 Aralık'ta açıklayan konuşu kararlarla birlikte, kurdaki yükselişten yararlanma edebilmek düşüncesince TL mevduattan dövize geçmenin lüzumlu olmadığı, dövizdeki kazanımın TL’de durarak da sağlanabileceği dünkü birlikte olanak sunulduğunu hatırlattı.

Söz konusu kararların açıklanmasının arkası esna dövizden TL’ye geçisin başlamasıyla bu arada kurlardaki yükselişin durması, Türk lirasındaki kayıpların birlikte kısmının telafi edilmesinin ehemmiyetli birlikte yarar bulunduğunu vurgulayan Aran, "Bu sayede dem aldık. Bu gelişmenin, dilek edilen transformasyon anlamında lüzumlu adımların atılabilmesi ve normalleşmenin sağlanması düşüncesince ehemmiyetli birlikte okazyon penceresi açtığını, bunu dobra birlikte halde değerlendirmemiz icap ettiğini düşünüyorum." dedi.

Aran, kırat korumalı TL vadeli tevdiat ürününün, en önce TL mevduata yönelimin baştan sağlanması itibarıyla ehemmiyet taşıdığını söyledi.

Bununla beraber, alıcıların kandırma olmaları şeklinde bankacılık sektöründe vakayiname birlikte iş bulunan endamsız vadeli tevdiat tercihinin de azda olsa değişmesi ve henüz etraflıca vadenin yeğleme edilmesinin bahis konusu olabileceğini vurgulayan Aran, şunları kaydetti:

"Bu noktada bankacılık piyasası kendisine üzerimize sakıt görev; sistemi dobra birlikte halde kurgulayarak müşterilerimize bariz ve belirgin kendisine anlatmak. Ayrıca, bu süreçte müşterilerimizin enflasyonun üstünde yarar elde etmesini sağlayacak TL cinsi envestisman araçlarını çeşitlendirmemiz ve bunları müşterilerimizin kullanımına sunmamız gerekiyor. Bu mevzuda başarıya erişmek düşüncesince bu sektörün kandırma olmasının, inanmasının aşırı ehemmiyetli ve can alıcı bulunduğunu düşünüyorum. Ülkemiz ekonomisinde istikrarın kuruluş edilmesi, ekonominin iyiye gitmesi bittabi herkesin kuma menfaatinedir. Tüm kaynaklarımızı, eskiden bulunduğu kabil bugün ve erte da vatan ekonomisinin kalkınmasına katkıda mevcut kazanmak amacıyla kullanmaya bitmeme edeceğiz."

"Öncelikli kendisine ihracatı, üretimi, turizmi, tarımı ve girişimcileri desteklemeye bitmeme edeceğiz"

İş Bankası Genel Müdürü Aran, vatan ekonomisinde emniyet tesisinin henüz da ehemmiyet kazanılmış bulunduğu birlikte dönemde, gerçek dal ilkin kazanmak az daha tamamı kesimlere finansman desteği sağlamaya bitmeme edeceklerini belirtti.

Banka kaynaklarını bilhassa istihdam ve ek bedel yaratıcı sektörlere tahsis etmeye dikkat gösterdiklerini özetleyen Aran, "Öncelikli kendisine ihracatı, üretimi, turizmi, tarımı ve girişimcileri desteklemeye bitmeme edeceğiz. Ekonomik ve teknolojik şartlar neyi muhtemel kılıyorsa, bunları girişimcilerin kullanımına sunmaya bitmeme edeceğiz. Çünkü girişimcileri destekleyerek esasında vatan ekonomisinin büyümesini desteklemiş oluyoruz. Geleneksel birlikte bölgeye nazaran girişimciliğe ayrılan sermayenin büyümeye yardımı kısaca 10 büküm henüz fazla. Biz de ülkemizin güzel kalkınmasında finansör kendisine gösteriş oynamanın indinde teşebbüs çabuklaştırma programlarından görüntü sağlamaya, eş girişimcilerden tarımda girişimciliğe derece ekosistemin tamamı kesimlerine dokunuyoruz." sanarak konuştu.

Aran, Silikon Vadisi ve Çin’deki inovasyon merkezlerinde meydana getirilen çalışmaların uygulayım bilimi ihraç fail vatan olma hedefine yaklaştıracak ehemmiyetli birlikte teşrikimesai ağının örülmesini sağladığını söyledi.

Gelecek devirde de ifa sistemleri dalında şef olma amacı doğrultusunda sefer almaya bitmeme edeceklerini aktaran Aran, "Bankacılık sektöründe pandeminin etkisiyle henüz da hızlanan sayısal dönüşümle bu arada İş Bankası’nın sayısal alıcı sayısı 10 milyonu aşarken, büro dışı kanallardan meydana gelen işlemlerin bütün işlemler içindeki oranı yüzdelik 96 seviyesinde gerçekleşti. Islak imzaların atılmayacağı, tamamı iş ve mal döngülerinin sayısal platformlar üstünde gerçekleşeceği görünmeyen bankacılığa dayanıklı olacak verim ve hizmetleri müşterilerimizle buluşturmaya bitmeme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Tarım İhtisas şubemizin açılışını 2022 yılı ortamında yapacağız

Hakan Aran, tarımın, hem tagaddi ihtiyacını bununla birlikte tekstilden kimyaya, gıdadan akaryakıta dayanıklı aşırı uran kuruluşunun incelmemiş husus gereksinimlerini karşılayan, aut ticarette ehemmiyetli birlikte miktar oluşturan, istihdamda da yüzdelik 18’e benzeyen paya cemaat olması açısından nazik birlikte dal bulunduğunu söyledi.

İklim şartlarını, zirai mal üretimindeki ve fiyatlarındaki gelişimleri de bu tabloya eklediklerinde 2022 senesinde da tarımın mihrak olmaya bitmeme edeceğini tamlayan Aran, "Tarımı desteklemek' dediğimizde, hoppadak ekincilik üretiminin finansmanını anlamıyoruz; tarlaya ekecek atan üreticiden, cep telefonunda kullanılacak bulunan tarımla ilgilendiren birlikte infaz üreten girişimcinin envestisman almasına derece uzanan ince enli birlikte ekosistemin tamamını desteklemeyi anlıyor ve bunu rüçhan birlikte fariza kendisine görüyoruz. Yakın sürede yaşama geçirdiğimiz girişimcilik şubesinin arkası esna yetiştirici ile tüketicinin buluştuğu, aşırı hususi dizaynı ve kurgusu bulunan Tarım İhtisas şubemizin açılışını 2022 yılı ortamında yapacağız." dedi.

"Sürdürülebilirlik, 2022'de gündemimizden düşmeyecek birlikte husus olacak"

İş Bankası Genel Müdürü Aran, nice dal düşüncesince bulunduğu kabil bankacılık düşüncesince de sürdürülebilirliğin 2022 yılı süresince gündemden düşmeyecek birlikte husus olacağını söyledi.

2021 senesinde Türkiye'de yaşanmış bulunan orman yangınları ve baskın felaketlerinin sürdürülebilirlik mevzusunun esasen ne derece dirimsel birlikte husus olduğunu, global istinas ve hava değişikliği denildiğinde bunun kişiye ne dokunabildiğini aşırı biberli birlikte halde gösterdiğini özetleyen Aran, "Sürdürülebilirliği' kurumsal toplumsal hata yahut birlikte iş sürekliliği yaklaşımının aşırı ötesinde ekonomik, çevresel, toplumsal ve idari konuların total birlikte yaklaşımla ele alındığı iş modeli kendisine görüyoruz. Gezegenimizdeki hayatın bitmeme etmesi ve doğacak nesillere yaşanabilir birlikte evren bırakabilmemiz, bizlerden ahir nesillere, dünyaya, ülkemize erinç en asliye borcumuz. İnsan olmanın getirmiş bulunduğu birlikte borç… Herhangi birlikte nakdî hesapla, maliyetle yönetilmeyecek derece hassas, odağında enerjik olan, sahn bulunan birlikte konu…" niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ