USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimci saldırısında 4'ü İsrailli 10 isim yaralandı

İşgal altındaki Batı Şeria'da yüzleri maskelenmiş ortak kol Yahudi yerleşimcinin saldırısı kararı Filistinlilere dayanak noktası düşüncesince alanda mevcut 4'ü İsrailli aktvist 10 isim yaralandı.

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimci saldırısında 4'ü İsrailli 10 isim yaralandı
21-01-2022 18:53
Ramallah,Kudüs

Batı Şeria'nın Nablus kentine değgin Burin kasabasında, İsrail yönetiminin el koyma tehdidi altındaki arazilere zeytin ağacı inşa etmek kabil bulunan Filistinli çiftçilere dayanak düşüncesince mevrut kişiler, Yahudi yerleşimcilerin saldırısına uğradı.

Gazze ve Batı Şeria'nın işgaline dirlik bulunan Hahamlar İnsan Hakları Derneğinin içtimai iletişim araçları hesabından meydana getirilen açıklamada, maskelenmiş Yahudi yerleşimcilerin, sopalar, ahcar ve doğal doğal taş yağı lambası kullanarak topluluk üyelerine saldırmış bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, aktivistlerin ve çiftçilerin darbedilip taşlandıkları ve ortak arabanın da ateşe verildiği belirtilerek, ortak gönüllünün, "Bizi öldürebilirler. Çok çorlu var. İsrail Yahudi terörizmine ne devir akıbet verecek?" ifadesine yer verildi.

Dernek üyelerinden Haham Eric Asherman da Twitter hesabından icra ettiği açıklamada, Yahudi yerleşim biriminden mevrut İsraillilerin, Burin'de direk çalı Filistinliler ve İsraillilere saldırdığını aktardı.

Haham, yaralıların hastaneye kaldırıldığını tabir etti.

Olayla ait piyasaya sürülen görüntülerde de yüzleri maskelenmiş 15 Yahudi yerleşimcinin, İsraillilere akıllıcasına koştuğu, otomobillerini yaktığı, kazık ve taşlarla onlara saldırmış bulunduğu görülüyor.

Olayda 4'ü İsrailli 10 isim yaralandı

Filistin Kızılayından mevzuyla ait bağlanmış ortak izah yapıldı.

Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 4'ü İsrailli 10 ferdin yaralandığı dökme açıklamada, 4 İsraillinin, Hahamlar İnsan Hakları Derneğine mensup bulunduğu kaydedildi.

İsrail merkezli Haaretz gazetesi de İsrailli 4 aktivistin Yahudi yerleşimcilerin saldırısında yaralandığını aktardı. Gazete İsrail askerlerinin, saldırıdan sonraları fenomen namına ulaştığını yazdı.

Haberde, öteki yaralılara değgin bilim verilmedi.

Arap Milletvekilinden saldırıya tepki

İsrail Meclisindeki Ortak Arap Listesi önderi Eymen Avde, içtimai iletişim araçları hesabından icra ettiği açıklamada, yerleşimci sertliğinden İsrail hükümetini mesul tuttu.

Şiddet görüntülerinin, "suçluların hükümet desteği almasının sonucu" bulunduğunu korumak için çaba sarfeden Avde, "İşgalin derinleştirilmesi politikası, yerleşimci şiddetinin temelidir." ifadelerini kullandı.

İsrail ordusundan meydana getirilen açıklamada da saldırganların, İsrail askerleri alana gelmeden fenomen yerinden kaçtığı savunuldu.

Yerleşimciler 300 zeytin ağacını kesti

Öte taraftan Yahudi yerleşimciler, Nablus'un kuzeybatısındaki Deyr onur köyünde tahminî 300 zeytin ağacını kesti.

İşgal altındaki Filistin toprakları üstünde eğleşme fail Yahudi yerleşimciler, kalın pıtrak Batı Şeria'da Filistinli çiftçilerin en ehemmiyetli anlaşma deposu bulunan zeytin ağaçlarını kesiyor yahut ateşe veriyor.

Yahudi yerleşimciler, buna ek namına bilhassa zeytin hasadı devrinde devir kurnaz Filistinli çiftçilere saldırıyor.

İsrail'in 1967'de nehiy etmiş bulunduğu Batı Şeria'da 250'den ortak tomar gayrikanuni Yahudi yerleşim ünitesi bulunuyor. Bu yerlerde eğleşme fail 450 bine benzeyen Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da nehiy altında canlı Filistinliler düşüncesince yaşamı hâlâ da ağır bir duruma getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, nehiy altındaki topraklarda mevcut tamamı Yahudi yerleşim birimleri gayrikanuni onama ediliyor.

İsrail güçleri Batı Şeria'daki gösterilerde 10 Filistinliyi yaraladı

Bu arada Filistinliler, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus kentine değgin Beyta beldesi ilkin iktisap etmek kabil Batı Şeria'nın nice branşında gayrikanuni Yahudi yerleşim birimleri karşıtı gösteriler düzenledi.

İsrail güçleri göstericilere plastik kurşun ve menfez yaşartıcı gazla karışma ederken, Filistinliler taş atarak cevap verdi.

Filistin Kızılayından meydana getirilen bağlanmış açıklamada, İsrail güçlerinin Beyta beldesinde 9 Filistinliyi plastik mermiyle yaraladığı, aşırı sayıda ferdin de atılmış gazdan etkilendiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail askerlerinin olayların yaşandığı bölgedeki yollarda hafriyat yapması nedeniyle, ambulansların yaralılara ulaşmasında dava yaşandığı kaydedildi.

Görgü tanıklarından tahsil edilen bilgiye göre, Batı Şeria’nın güneyindeki El-Halil kentinde de Filistinliler ile İsrail askerleri ortada çatışma yaşandı.

Harem-i İbrahim’de kılınan cuma namazı namazından çıkan Filistinli gençler, yakındaki Bab Ez-Zaviye Mahallesi'nde demonstrasyon düzenledi.

İsrail askerleri plastik kurşun ve menfez yaşartıcı gazla karışma ederken, Filistinli çoluk çocuk ise taşlarla cevap verdi.

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin Bab Ez-Zaviye bölgesindeki müdahalesinde 16 yaşındaki Filistinli ortak çocuğun plastik mermiyle yaralandığını aktardı.

İsrail'in 1967'de nehiy etmiş bulunduğu Batı Şeria'da 250'den ortak tomar gayrikanuni Yahudi yerleşim ünitesi bulunuyor. Bu yerlerde eğleşme fail tahminî 500 bin Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da nehiy altında canlı Filistinliler düşüncesince yaşamı hâlâ da ağır bir duruma getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, nehiy altındaki Filistin topraklarında mevcut tamamı Yahudi yerleşim birimleri gayrikanuni onama ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ