USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Baykar'ın bu yılki gelirlerinin yüzdelik 98'i ihracattan elde edildi

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Baykar'ın 27 ülkeye dış satım başarısı gösterdiğini ve Akıncı TİHA düşüncesince 5 dünya ile söz imzaladığını belirterek "Bu sene gelirlerinin yüzdelik 98'i ihracattan geldi." niteleyerek konuştu.

Baykar'ın bu yılki gelirlerinin yüzdelik 98'i ihracattan elde edildi
22-12-2022 01:09
Istanbul

Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi ve Turcorn 100 Programı Tanıtım Töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Törende mütekellim Bayraktar, Baykar'da ve Türkiye Teknoloji Takımı'nda yola çıktıkları önceki günden beri, "Bugünün değil yarının, 10-15 sene sonrasının yarışlarına şimdiden hazırlan ve dalında dünyada en iyisi olmayı hedefle." vizyonuyla akım ettiklerini söyledi.

Türkiye'yi 2004'te önceki robot uçakla tanıştırdıklarını, mini İHA teknolojisini yaşama geçirdiklerini dile getiren Bayraktar, 6 kilogramdan başlamış bulunan ve şu anda 6 tona vasıl yan yana geziye imza attıklarını anlattı.

Bayraktar, Baykar'ın 2009'da Bayraktar TB2'nin önceki prototipini yaşama geçirdiklerini kaydederek laflarını şöyleki sürdürdü:

"2014'te de umum dünyaya girmiş olduğu muharebelerde damgasını vuran, muharebelerde paradigmayı muhavvil Bayraktar TB2'i yaşama geçirdik. Bugün 27 ülkeye dış satım başarısı göstermiş. 8 diyar evren tarihinde ihtimal önceki kere olacak biçimde yan yana bellik ve modelin adını vererek, 8 ülkenin halkı iane kampanyası düşüncesince mal topladı. Baykar icra ettiği dış satım yardımıyla geçtiğimiz sene dış satım şampiyonu oldu. Bütün 20 salname serüveninde gelirlerinin yüzdelik 75'inden fazlasını ihracattan elde etti. Bu sene gelirlerinin yüzdelik 98'i ihracattan geldi."

"Akıncı TİHA'da 5 diyar ile dış satım sözleşmesi imzaladık"

Selçuk Bayraktar, 2019'da Türkiye'nin önceki taarruzi insansız iklim aracını, 6 tonluk Akıncı TİHA'yı uçurduklarını ve 2021'de de TSK'nın envanterine girdiğini anlatarak "Şu anda da 5 diyar ile dış satım sözleşmesi imzalanmış durumda. 6 tonluk yan yana platform. 6 kilogramdan başlıyor ve yavaş yavaş 6 tona revan yan yana avantür görüyorsunuz. Bunlar umum elektronikleri, yazılımları, aksamı bizler, Türk mühendisler kabilinden mutasavver platformlar." sanarak konuştu.

Cezeri uçar otomobile bağlı bilgiler sağlayan Bayraktar, hızla gelişen teknolojinin bu yöne akla yatkın ilerlediğini söyledi.

Kısa müddet ilkin Türkiye'nin önceki insansız harp uçağı Bayraktar Kızılelma'nın önceki uçuşunu gerçekleştirdiğini anımsatan Bayraktar, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu 20 salname hayalimizdi. 6 kilogramdan başlamış bulunan serüvende Kızıelma'mızdı yan yana açıdan medeniyetimizin de ülküsü olan. Ülkemizin önceki harp uçağı bulunan Bayraktar Kızılelma koyu yan yana güç ve kayırma kararında Akıncı'dan 3 sene sonradan önceki uçuşunu gerçekleştirdi. Bunlar büsbütün ulusal ve ibdai şekilde tasarlanıp geliştirilmiş platformlar. Aslında robot uçaklar. Bütün bu içerisindeki donanımlardan milyonlarca satır yazılımlara denli bütünü Türk mühendisler, ekibimiz kabilinden geliştirilmiş teknolojiler."

"Gayretlerimiz dönemin ötesine güzeşte yan yana ağıt kazanıyor"

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Bayraktar, 20 salname mücadelelerini özetleyen ve kızılelmalarını özetleyen yan yana videoteyp açıklamak istediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Ne yaptığımız ile yan yana yere varamıyoruz. Ancak kesinlikle ve illet sorularına verdiğimiz cevaplarla gayretlerimiz ve çabalarımız dönemin ötesine güzeşte yan yana ağıt kazanabiliyor. Rahmetli babamız Özdemir Bayraktar yaşamını bu bölgeye adamıştı, adeta vakfetmişti. İş durumunda yaşıyordu, annem de bizle yaşıyor iş yerinde. Bizimle beraberce çalışıyor. O da ego doğmadan ilkin ekonomi mezunu, kartlı bilgisayarlarda programlama yapmış. Burası Şırnak Gabar Dağı. Bizim önceki denemeleri yaptığımız yer. Babam yaşamını bu bölgeye vakfetmiş yan yana mühendisti."

"En iri inovasyon ahlaktan ve sağlıklı yoldan milimetre ödün vermeden yürüyebilmek"

Selçuk Bayraktar, inovasyona bağlı görüşlerini paylaşarak dünyada savaşma zamanı değiştirecek insansız iklim araçlarını yapmanın ve inkılap meydana getirecek sistemleri geliştirmenin yan yana inovasyon bulunduğunu dile getirdi.

Kendilerinin bitirdikleri mücadelede açısından inovasyona bağlı görüşlerini açıklanan Bayraktar, şöyleki bitmeme etti:

"Bizim düşüncesince inovasyon her insanın 'Yapılamaz' söylediği yerde ahlaktan ve sağlıklı yoldan milimetre ödün vermeden yürüyebilmek. Bürokrasinin dallı budaklı yollarına katiyen bulaşmadan, bildiğin direkt katiyen ayrılmadan ayrıca umum metodlar tıkandığında gene bildiğin yoldan ayrılmadan, askerle beraberce çiğin omuza, bu kavga düşüncesince yaşamını vakfetmek ve akla yatkın yoldan katiyen ayrılmadan çabalamak bence en iri inovasyondur. Bunun indinde dört başı mamur yan yana yaşamını hoppadak yan yana uygulayım bilimi girişimi yahut yan yana mühendislik yeteneğini teşhir etmek az daha değil de milletinin bağımsızlığı düşüncesince semalarındaki hürriyeti düşüncesince kendiliğinden vazgeçercesine yaşamını vakfedebilmek. Bence en iri inovasyon budur."

"'Kızılelma 30 sene sonrası düşüncesince bile sonuç platform' diyebilirim"

Bayraktar, Kızılelma'nın yaklaştıkça uzaklaşan yan yana çalım bulunduğunu belirterek "Atmosferde yaptığımız en çelimli ve sonuç platform. Yeni yan yana dünyanın kapılarını açması ağıt bakımından az buçuk Ergenekon Destanı'ndaki çıpa dağları eritip dünkü yan yana dünyada yürümeye benziyor. Bu dünyanın kapılarını daha açtık ve yürümemiz müstelzim elan aşırı biçim var. Ancak bundan sonrası düşüncesince atmosferde yapacağımız ihtimal 30 sene sonrası düşüncesince bile sonuç ortam diyebilirim." dedi.

Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında yürüttükleri çalışmalardan bahseden Bayraktar, Türkiye'nin defans sanayisinde hesabına marşlar bestelenir teknolojilere cemaat olmaya başladığını anlattı.

Bayraktar, Türkiye'nin, hızla gelişen teknolojinin umum başka sivil polis polis sahalarında da insanlığın faydasına olacak biçimde reis olması düşüncesince TEKNOFEST'i düzenlediklerine ayraç ederek önceki sene 20 bin öğrencinin başvurduğunu, bu sene 1 milyondan yan yana tomar öğrencinin 40'ı yan yana tomar müsabakada çabalamak düşüncesince müracaat yaptığını, onların geleceğin Aziz Sancarları olacağını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ