USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bayram rezervasyonlarındaki çabukluk turizmcilerin yüzünü güldürdü

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, "İki sene aradan sonradan en kalabalık Ramazan Bayramı olacak. Bu devre bizim düşüncesince asıl manada ortak sefa olacak." dedi.

Bayram rezervasyonlarındaki çabukluk turizmcilerin yüzünü güldürdü
24-04-2022 12:04
Antalya

Her sene milyonlarca turiste ev sahipliği karşılayıcı ve Ramazan Bayramı düşüncesince rezervasyonların yüzdelik 80'in hesabına çıkmış olduğu Antalya'da, sonuç dü senenin en cıvıl cıvıl neşe tatili yaşanacak.

Denizi, kumu, güneşi, zamanı ve saf güzellikleri, antika kentleri, mıhlı ve emin turizm hizmetiyle öne çıkan turizm kenti Antalya, sezona çapkın başladı.

Farklı ülkelerden turiste ev sahipliği meydana getirilen kentte, Ramazan Bayramı tatili zımnında iç pazardan rezervasyonlar arttı. Bazı otellerin rezervasyonları yüzdelik 100 doldu.

Eğlenceden taam içmece sektörüne denli bütün hazırlıkların titizce yapıldığı Antalya'da acemi yüz koronavirüs hasebiyle dü sene aradan sonraları en cıvıl cıvıl neşe tatili olacak. Bazı tatilciler otelleri yeğleme ederken birileri da otellerin "Maldiv Evleri" konseptli havuzların içerisine kurulan villalarda tatil yapacak.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, AA muhabirine, Ramazan Bayramı tatilinin 2020'de müstevli hasebiyle otellerin kapalı, güzeşte sene de üç haftalık birlik kapanmaya bedel geldiğini hatırlatarak, bu sene dip beraberinde fasıl olacağını söyledi.

Salgının hafiflemesine karşın araştırmaları hummalı düzen tuttuklarını anlatım fail Kavaloğlu, şunları kaydetti:

"Bu çağda bundan sonraları kapanma bahis konusu olmayacağından bayramı daim bu arada tebrik kartı şansımız olacak. İki sene aradan sonraları en cıvıl cıvıl Ramazan Bayramı olacak. Bu fasıl bizim düşüncesince esas manada beraberinde neşe geliyor. Rusya-Ukrayna mücadelesi hasebiyle açılışlarını öteleyen oteller olmuştu. Otellerin tamamına yakını Ramazan Bayramı'yla beraberce açılıyor. Dolayısıyla otellerde yüzdelik 80'in üstünde doluluk sağlanacak. Bu fasıl düşüncesince baş döndürücü iri beraberinde doluluk oranı."

Araçlarıyla kente doğacak misafirlerin titiz olmalarını talip Kavaloğlu, bu zamanda kimi otellerde rezervasyonların sonuç dakikaya kalabildiğini dile getirdi.

Kavaloğlu, misafirlerin açıkta kalmamaları düşüncesince ellerini acele tutmaları icap ettiğini vurgulayarak, "Misafirlerimiz bayramda denize girebilir, coşku programlarına katılabilir. Eğlence ve şart meşrubat programlarımızı baş döndürücü dobra düzenledik. Bu manada Türk misafirlerimizi baş döndürücü bahtiyar edeceğimizi düşünüyoruz." dedi.

"Tatilcilerin neşe düşüncesince dip talebi var"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca da sonuç yılların en cıvıl cıvıl bayramı olacağını belirterek, başta sanatçıların dinleti vereceği otellerin şimdi dip nazarıitibar gördüğünü söyledi.

Tüm tesislerde çabukluk yaşandığına dikkati çekici Atmaca, "Çok dobra beraberinde Ramazan Bayramı olacak. Tatilcilerin neşe düşüncesince dip talebi var." ifadesini kullandı.

"Herkesin yüzünün güldürmüş olduğu komple kırcı beraberinde neşe olacak"

Granada Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Osman Üçdan ise Belek Turizm Merkezinde birisi 15 bin metrekare 21 havuzla görev verdiklerini hatırlatarak, otellerinin misafirle komple bulunduğunu anlattı.

Üçdan, Ramazan Bayramı'nda otellerin komple olacağını belirterek, "1 Nisan bakımından güruh gruplarını almıyoruz. Ramazan Bayramı'nda yüzdelik 100 komple olduğumuzdan rezervasyonların yenisini alamıyoruz. Hatta Kurban Bayramı düşüncesince şimdiden doluyuz. Alanya'daki otellerimiz de açık. Herkesin yüzünün güldürmüş olduğu komple kırcı beraberinde neşe olacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Rezervasyonsuz tek yere gitmemek gerekiyor"

Turizmde "her nesne dahil" sisteminin geliştiricisi kendisine tanıdık turizmci Cem Kınay ise müstevli sonrası evren genelinde tatile dip beraberinde istem olduğunu, ayrımsız yoğunluğun Türkiye'de de yaşandığını anlattı.

Bayramda gereksiz toprak kalmayacağını vurgulayan Kınay, "Açık bulunan otellerin hepsi dolar. Rezervasyonsuz tek yere gitmemek gerekiyor. Şölen havasında beraberinde neşe olacak. Bayram, müstevli öncesine devir kendisine kutlanacak." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ