USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Belarus-Polonya sınırındaki 2 bin isim zorlu yaşam koşulları altında bekliyor

Belarus-Polonya sınırındaki Avrupa’ya muhaceret arayışındaki kısaca 2 bin kişi, sınır bölgesindeki boğunuk bölgede zorlu yaşam koşulları altında bekleyişlerine bitmeme ediyor.

Belarus-Polonya sınırındaki 2 bin isim zorlu yaşam koşulları altında bekliyor
22-11-2021 18:45
Grodno

Belarus'un Grodno şehrindeki Bruzgi sınır bölgesindeki geri hizmet merkezinde mütebaki göçmenlere arsıulusal iane organizasyonların temsilcileri ziyaretlerde bulunuyor. Kapalı alandaki şerait mütebaki insanca ihtiyaçlar zımnında rastgele sabık devir zorlaşıyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, göçmenlerin yaşamış olduğu bölgede araştırmalarda bulundu, birtakımı göçmenlerle konuştu ve yetkililerden bilgelik aldı.

Kluge’nin görüştüğü göçmenler ülkelerine fark buyurmak istemediklerini, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine mürur niyetinde olduklarını tabir etti.

Ziyaretin arkası sıra basına açıklamalarda mevcut Kluge, süreğen hastalıklarla boğuşmak düşüncesince göçmenlere çıkar yol ve materyal sağlayacaklarını belirterek, kampa göçmenlerin içre bulunmuş olduğu şartları ve neye gereksinimi bulunduğunu kullanmak düşüncesince geldiğini dile getirdi.

Göçmenlerin bulunmuş olduğu tahaffuz merkezinde toy sima koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasının önlenmesi icap ettiğini tamlayan Kluge, "Bunun yapılmasına asistan olacak beş altı nesne var. Bunların ortada mestur bölgede peçe kullanılması ve telkih yapılması. İnsanları aşıya kandırma buyurmak gerekiyor. Binaların havalandırılması ehemmiyetli ortak faktör. Bir gayrı meydan ise, üstünde çalıştığımız toy otama protokolleri." dedi.

Bölgedeki organizasyona asistan bulunan Belarus Cumhuriyet Konseyi Senatörü Viktor Liskoviç ise göçmenlerin bulunmuş olduğu bölgede Kovid-19 salgını olmadığını bildirdi. Liskoviç, "Bugün hastanede ortak isim Kovid-19 enfeksiyonu ile otama görüyor." niteleyerek konuştu.

Göçmenlerin genel anlamda Kovid-19 aşısı yaptırarak Belarus'a geldiğini kaydeden Liskoviç, telkih olmayanlar düşüncesince de telkih noktası oluşturduklarını dile getirdi. Liskoviç, hastalanmış olanların genel anlamda itici iklim şartlarına ilişkin namına rahatsızlandığını aktardı.

Ayrıca Liskoviç, göçmenlerin ortada 22 yüklü bulunduğuna dikkati çekti.

AA muhabirinin göçmenler düşüncesince banyo kurulup kurulmayacağı ile ait sorusunu da yanıt veren Liskoviç, "Göçmenlerin yıkanması düşüncesince banyo kurulmasını düşünüyoruz. Belarus ordusunun banyo kompleksinin kurulması planlanıyor." ifadelerini kullandı.

Bugüne denli 53 titrem besin yardımı

Belarus Kızılhaçı Genel Sekreteri Dmitriy Şevtsov, mestur bölgede gözleyen göçmenleri iklim şartlarının etkilemeyeceğini kaydederek, "Bugüne denli 53 bin titrem yöresinde besin katkısı dağıtıldı. Süt ve su bunlara ilave. Her devir sivil polis polis maşer kuruluşları iane ediyor. Firmalar ve halis muhlis Belarus iane gerçekleştiriyor." gibi konuştu.

AB'nin vadettiği 700 bin avroluk iane yapılmadı

Öte taraftan Grodno Bölgesi Valisi Vladimir Karanik, göçmenlere evvel Belarus halkının ve iane müesseselerinin iane ettiğini hatırlatarak, AB’den şu anne denli göçmenlere insanca iane organizasyonu düşüncesince vadedilen paradan daha biricik ortak ekü üstelik alınmadığı söyledi.

Göçmenlere hayat şartları sağlayabilmek düşüncesince para desteğine gerekseme bulunduğunun altını çizen Karanik, "AB’nin göçmenlere 700 bin ekü ayırdığı açıklandı. Ama şu anne biricik ortak ekü yahut biricik ortak dolar üstelik arsıulusal iane görmedik." niteleyerek konuştu.

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko'dan arsıulusal organizasyonlara tepki

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yuriy Karayev ve Grodno Valisi Karanik ile Belarus-Polonya sınırındaki boyut ile ait güruh yaptı.

Lukaşenko, güruh sırasında icra ettiği konuşmada sınırdaki vaziyeti görmeleri düşüncesince Birleşmiş Milletler ve gayrı arsıulusal organizasyonların temsilcilerine müsaade verdiklerini hatırlatarak, bu örgütlerin geldikleri kampta göçmenlere iane değil zat reklamlarını yaptıklarını söyledi.

Lukaşenko, "Neden göçmenler üstünden reklam yapıyorlar? Eğer buraya geldiyseniz göçmenlere iane edin. Eğer insanca aralık oluşturamıyorsanız, hastalık oluşturamadığınızı söyleyin. Eğer geldiyseniz konkre ortak iane yapamıyorsanız, o devir güle güle. Polonya bölümüne gitsinler. Polonya kabilinden bu maslahat ile uğraşsınlar. Biz bu insanoğlu düşüncesince kendimiz düzenlememizi yaparız." ifadelerini kullandı.

"AB'den göçmenlerle ait çav yok"

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefon görüşmesinde Belarus-Polonya sınırındaki rakamları dü bin civarındaki göçmenlerin AB ülkelerine ilkin Almanya’ya alınmasını istediğini anımsatan Lukaşenko, AB'den karşılık beklediğini bildirdi.

Lukaşenko, "Merkel bana bu problemi AB seviyesinde inceleceğine yalan verdi. Ancak incelemiyorlar bile. Merkel AB'de belirlenen muhatap kişilerle ait yalan verdi. Muhatap şahıslar (Belarus ile) iletişime üstelik geçmiyor. Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey arıyor, ona iş gezisindeyiz diyorlar." dedi.

Ayrıca Lukaşenko, Almanya'nın bu göçmenleri almaması gibi kendilerinin ilgileneceğini, fakat Almanya'ya bu müşterilerini almaları düşüncesince dayamak mecburiyetinde olduklarını söyledi.

Polonya sınırı önündeki dinlenme kampı bölgeleri temizlendi

Belarus Devlet Sınır Komitesi yetkilileri, Belarus-Polonya sınırından Avrupa'ya geçmeyi amaçlayan göçmenlerin günlerce bekledikten sonradan ayrılma etmiş olduğu sınır boyundaki vaziyeti matbuat mensuplarına gösterdi.

Belarus yanındaki meydan düzenlenerek temizlenirken, Polonya tarafında sınır muhafızlarının derin düzenlilik önlemi altında bekleyişini sürdürdüğü görüldü.

Belarus-Polonya sınırında 8 Kasım'dan buyana Avrupa'ya muhaceret arayışıyla çoğunluğu Irak ve Suriye'den gelmiş şekilde Belarus üstünden Polonya'ya geçmeye etkin şahıslar ormanlık bölgede zat kurmuş oldukları kampta ve sınır uğrunda bekleyişini sürdürüyordu.

Bir müddet evvel bu şahıslar sınır uzunluğunda kurmuş oldukları kampı ağız ağıza boşaltarak, Belarus hükümetinin bölgedeki hazırladığı mestur bölgeye geçmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ