USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Belarus-Polonya sınırındaki göçmenlerin sayısı artıyor

Belarus-Polonya sınırında Avrupa’ya muhaceret arayışındaki şahısların sayısı artmaya bitmeme ediyor.

Belarus-Polonya sınırındaki göçmenlerin sayısı artıyor
12-11-2021 17:49
Minsk


Belarus'un Grodno şehrindeki Bruzgi hudut noktasında çoğunluğu Irak'tan ara sınav alarak Belarus'a gelen, Avrupa'ya muhaceret arayışıyla bu ülkeden Polonya'ya geçmeye etkin şahıslar bekleyişini sürdürüyor.

Sayıları 2 bini aşan bebek ve bayanların da yer aldığı gruplardan birlikte bölümü sıfırın altındaki iklim sıcaklığında, geceleyin süresince ve devir saatlerinde kalın pıtrak Polonya’ya mürur girişiminde bulundu.

Bruzgi hudut arama noktasında 200 yöresinde bireyin telleri aşarak Polonya sınırına geçmeye çalışmış yer aldığı içtimai iletişim araçları görüntülerine yansısa da bu grupların, henüz sonradan kampa arka döndüğü tabir edildi.

Göçmenlere müteveccih yiyecek, meşrubat ve hıfzıssıhha maddeleri dair yardımların bitmeme etmiş yer aldığı alana Belarus'taki Müslüman, Ortodoks, Katolik ve Yahudi camiası da iane toplamaya başladı.

Belarus Kızılhaç'ı alana odun ve gıdadan oluşan iane gönderdi.

Kampa mevkut adına dünkü gruplar geliyor

Belarus Devlet Sınır Komitesince meydana getirilen açıklamada, Belarus-Polonya sınırındaki bozuk durumun bitmeme etmiş yer aldığı kaydedilerek, "Kamp mevkut adına dünkü mevrut insanoğlu gruplarıyla doluyor." ifadesi kullanıldı.

Soğuk havada artan bu şahısların tıbbi iane düşüncesince kalın pıtrak müracaat yaptığına ayraç edilen açıklamada, kampın yakınında Belarus esenlik ekiplerinin beklediği kaydedildi.

Polonya askerlerinin ruhsal adına göçmenlere bası uyguladığı savunulan açıklamada, hanımlar ve çocuklardan oluşan birlikte ekip göçmenin iane taleplerine karşılık özgülemek namına Polonyalı asayiş güçlerinin gruba projektörlerle kudret tuttuğu ve yaşananları kameraya çekmiş yer aldığı aktarıldı.

Belarus askerlerinin nice kere göçmenlere arka kan dolaşımı çağrısında bulunmuş yer aldığı tabir edilen açıklamada, Polonya'nın arsıulusal hususiyet kurallarını ihlal etmiş yer aldığı öne sürüldü.

Belarus Savunma Bakanlığı da sınıra andıran bölgedeki gerilim dolayısıyla Belarus ve Rus iklim inzal birliklerinin Grodno bölgesindeki Gojskiy poligonunda manevra yaptığını açıkladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ