USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Beyaz Saray: Çin'in efdal yükseklik erkete programları mevcut

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Çin'in, duyu faaliyetleri kapsamında, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'na ilişkin erdemli yükselti bakma balonu programına erbap bulunduğunu söyledi.

Beyaz Saray: Çin'in efdal yükseklik erkete programları mevcut
14-02-2023 04:06
New York

Günlük matbuat toplantısında Kirby, 4 Şubat'ta Amerikan iklim branşında belirleme edilen Çin "casus balonunun" arkası sıra sonuç günlerde tanımlanamayan cisimlerin belirleme edilmesi ve bunların vurularak düşürülmesiyle dayalı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kirby, Çin'in, duyu dercetmek şartıyla Çin Halk Kurtuluş Ordusu'na ilişikli faziletli yükselti balonları programına eş bulunduğunu belirleme ettiklerini söyledi. Yabancı duyu alma faaliyetleriyle dayalı bilgilere ilişikli "hassas olduğu" sebebi öne sürülerek çok ayrıntı veremeyeceğini aktaran Kirby, Donald Trump yönetimi eskiden da Çin'in bu programının devrede olduğunu, fakat bunu, Trump idaresinin değil, kendilerinin belirleme edebildiklerini kaydetti.

"Çin bakma balonlarının, en DOĞRU müttefiklerimiz ve ortaklarımızdan birileri engelleme edinmek üzere, evren genelinde nice kıtada düzinelerce ülkenin üstünden geçtiğini biliyoruz." diyen Kirby, bu bakma balonlarının, Çin'in ABD'de kullandığı öteki duyu platformlarına "sınırlı ek yetenekler" sağladığını söyledi.

Kirby, başkaca Çin'in faziletli irtifalı mavra kullanarak uyguladığı bakma faaliyetleriyle dayalı Başkan Joe Biden'ın evvel kendisine Haziran 2021'de bilgilendirildiğini aktardı.

"Uzaylılardan ide etmeye icap yok"

Kirby, 4 Şubat'ta Çin "casus balonunun" vurulmasının arkası sıra ABD iklim branşında sonuç günlerde belirleme edilen tanımlanamayan nesnelerin karadaki insanoğlu düşüncesince direkt yıldırma oluşturmadığını düşündüklerini söyledi. Söz konusu nesnelerin rastgele birlikte haberleşme sinyali göndermediklerini belirleme ettiklerini kail Kirby, bire birlikte sürede tatbikat kabiliyetlerinin bulunmadığı ve irtifalarının da ceninisakıt bulunduğu düşüncesince hakeza düşündüklerini kaydetti.

Kirby, öteki taraftan, bu nesnelerin bakma yaptıklarına değgin kuşkulanmak düşüncesince hususi birlikte bozukluk olmasa da bu seçeneği delik gerisi edemeyecekleri düşüncesince Savunma Bakanlığının tavsiyesi üstünde Biden'ın bu cisimlerin vurulması emrini verdiğini bildirdi. Kirby, ayrıca, Biden'ın ahit asayiş riski oluşturan, tanımlanamayan iklim nesnelerinin tespiti, analizi ve imhasıyla dayalı icraat yapmaları düşüncesince birlikte kadrosu görevlendirdiğini duyurdu.

Kirby, Amerikan halkının sonuç günlerde belirleme edilen ve tanımlanamayan bu nesnelerin "uzaylılar" oldukları üzere birlikte endişeye eş olmaması icap ettiğini düşündüğünü söyledi. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre de bu nesneler bağlamında "uzaylılar yahut evren dışı canlılarla" dayalı tek belirtinin olmadığını vurguladı.

"Çin iklim branşında ABD bakma ara bulucu yok"

Öte yandan, Kirby, mavra hadisesi üstünde Çin ile iletişimlerinin kopmadığını, Pekin'deki büyükelçilikleri eliyle bu ülkeyle rutin diplomatik görüşmelerin bitmeme ettiğini söyledi. Balon ile dayalı de hususi görüşmelerde mevzuyu ele aldıklarını kail Kirby, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang Vınbin'in iddialarının aksine, Çin iklim branşında ABD bakma balonunun olmadığını vurguladı.

Kirby, birlikte gazetecinin, Tayvan, Güney Çin Denizi üzere bölgelerde ABD'ye dayalı iklim ara bulucu olup bulunmadığı sorularına ise "Çin iklim branşında ABD bakma ara bulucu yok." cevabını verdi.

Türkiye ve Suriye'ye dayanak noktası çağrısı yinelendi

Toplantıda, Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre, Başkan Joe Biden'ın, ABD'nin, Türkiye ve Suriye'de depremlerden etkilenenlere rastgele çeşitli yardımın hazırlamaya müheyya bulunduğu yönündeki açıklamasını yineledi.

ABD'de milyonlarca isim çeşidinden izlenen en iri spor organizasyonlarından Amerikan Futbolu Ligi'nin (NFL) bökelik savaşı Super Bowl'da esbak gece ezanı Kahramanmaraş depremlerinden etkilenenler düşüncesince meydana getirilen iane çağrısına dikkati çekici Jean-Pierre, Türkiye ve Suriye'de depremzedeler düşüncesince armağan çağrısı yapmış oldu ve dayalı gurur ve şirketlerin detayları düşüncesince kişileri, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansının (USAID) sitesine yönlendirdi.

ABD kontrol istirdat ekiplerinin Türkiye'de çalışmalarına bitmeme ettiğini aktaran Jean-Pierre, ekiplerin binalarda hasar belirleme emek harcaması da yaptıklarını ve sonunda nice ferdin evlerine dönebilmesine ulama sağladıklarını söyledi. Jean-Pierre, "Bugün ekiplerimiz 5 bin 500'den çok binayı inceledi ve şu anda (deprem nedeniyle) yerlerinden bulunan binlerce insanoğlunun evlerine dönebilmesini sağladılar." biçiminde konuştu.

- BM'ye Suriye'ye iane düşüncesince ek intikal yöntemleri çağrısı

Jean-Pierre, Suriye'ye de uç ötesi iane sevkiyatının arttığını belirterek, iane materyali haiz toplanmış 52 sayı Birleşmiş Milletler (BM) kamyonunun Suriye'ye geçtiğini söyledi. Sözcü başkaca BM Güvenlik Konseyi'nin birlikte an evvela Suriye'ye insanca iane sevkiyatı düşüncesince dü ek intikal dolayısıyla müsaade vermesinin ehemmiyet bildirme ettiğini vurguladı.

Jean-Pierre, başkaca Suriye diyetine makbul ABD veya arsıulusal yaptırımların tıbbi, besin ve öteki insanca yardımlar düşüncesince muafiyetler içerdiğinin altını çizdi.

- İsrail ve Moldova'da kalan gerilim

Koordinatör Kirby, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğinde İsrail-Filistin ortada kalan gerginlikle dayalı ise koyu ide duyduklarını kaydetti.

Moldova'da yaşanmış bulunan karışıklıklarla dayalı ise Kirby, "Rusya'nın bu ülkeyi kurca kapasitesine" dikkati çekerek, Moldova yönetimi ve halkının beraberinde olduklarını söyledi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ