USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna tahılına bağlı çabalarını kıvançla karşılad

Beyaz Saray, Ukrayna tahılının çıkarılması düşüncesince meydana getirilen müzakerelerden akıbet alınacağını umduklarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çabalarını kıvançla karşıladıklarını bildirdi.

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna tahılına bağlı çabalarını kıvançla karşılad
20-07-2022 03:03
Washington

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, günce matbuat toplantısında ABD'nin aut politikasını değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye-İran-Rusya Üçlü Zirvesi gerçekleştirildiİran Cumhurbaşkanı Reisi: İran, Suriye krizine politik çözümü ve bu mevzuda gelişigüzel muhtelif inisiyatifi destekliyorPutin: Suriye’de gelişigüzel muhtelif terörizmle savaş dair kararlıyız, hemfikiriz

Türkiye, İran ve Rusya ortada bugün İran'da meydana getirilen görüşmelerin sorulması hesabına Kirby, "Bu güruh kendince yorumu bu devletlere bırakıyorum. Ajandada ne vardı bilmiyorum. Türkiye, Rusya ve Ukrayna ortada hububat ihracatına müteveccih bitmeme fail görüşmelere ehemmiyet veriyoruz." ifadesini kullandı.

Kirby, Ukrayna tahılının arsıulusal pazarlara ulaştırılmasıyla ait görüşmelerin akıbet vermesi dair ümitli olduklarını belirterek, "Tabii ki Sayın Erdoğan'ın liderliğini kıvançla karşılıyoruz. Başkan (Joe Biden) da bu mevzuda namına teşekkürname etti. Erdoğan, tahılın çıkarılması düşüncesince etüt edilmiş müşterek akıbet düşüncesince çalışıyor." sanarak konuştu.

Rusya'nın istediği devir Ukrayna tahılına müteveccih ambargosunu bitirebileceğini kaydeden Kirby, bu mevzuda yapılacak müzakerelerde Ukrayna'nın da yan olması icap ettiğini vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ