USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Biden, ABD iklim bölgesini Rus uçaklarına kapattıklarını açıkladı

ABD Başkanı Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri saldırısı zımnında ABD'nin iklim bölgesini kâffesi Rus uçaklarına kapattıklarını duyurdu.

Biden, ABD iklim bölgesini Rus uçaklarına kapattıklarını açıkladı
02-03-2022 09:26
Washington

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Kongresinde Temsilciler Meclisi ve Senato'nun eş oturumunda ilkin kere "Birliğin Durumu" konuşmasını yaptı.

Konuşmasına Rusya-Ukrayna savaşına yer vererek süregelen Biden, "6 devir ilkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, zat tehditkar yollarında ilerleyebileceğini fikren engellenmeyen dünyanın temellerini sarsmaya başladı fakat baş döndürücü kötü yanıldı. Ukrayna'ya girebileceğini ve dünyanın günah eğeceğini düşündü fakat on paralık düşünmediği yan yana kuvvet duvarı ile karşılaştı. Ukrayna halkıyla karşılaştı." dedi.

Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den halkın gelişigüzel kesimine derece her insanın sonuna derece topraklarını savunduğunu belirterek Zelenskiy'nin Avrupa Parlamentosunda meydana getirdiği konuşmasındaki "Aydınlık, karanlığı yenecek." laflarını anımsattı ve Ukrayna'nın Washington Büyükelçisinin de Kongre'de bulunduğunu belirtti.

​​​​​​​Uyguladıkları yaptırımlar karşısında Rus rublesinin bugüne derece yüzdelik 30 bedel kaybettiğine ayraç fail Biden, "Bu tün Amerikan memleket bölgesini topu topu Rus uçuşlarına kapatarak Avrupalı ortaklarımıza katılıyoruz. Bu da Rusya'yı elan baş döndürücü izole yazar ekonomisinde elan baş döndürücü bası oluşturacaktır." değerlendirmesini yaptı.

ABD'nin ve Amerikan halkının Ukrayna halkının ardında bulunduğunun altını çizen Biden, şu ifadeleri kullandı:

"Tarihimiz süresince şu dersi öğrendik: Diktatörler saldırganlıklarının bedelini ödemediğinde, elan baş döndürücü kaosa tarz açarlar, yollarına bitmeme ederler. Amerika'ya ve dünyaya müteveccih tehditler de artmaya bitmeme eder. Bu sebeple NATO ittifakı 2. Dünya Savaşı'ndan sonraları Avrupa'da sulh ve istikrarı garanti dibine kabul eylemek düşüncesince kuruldu. ABD, gayrı 29 ülkeyle baş başa NATO'nun yan yana üyesidir. Bunun yan yana manası var. Amerikan diplomasisinin yan yana manası var. Amerikan çözümünün yan yana manası var."

"Putin yanıldı. Biz hazırlıklıydık"

Putin'in Ukrayna'ya savaşını "önceden tasarlanmış" ve "gerekçesiz" namına nitelendiren Biden, "Putin diplomatlık çabalarını reddetti. Batı ve NATO'nun mukamele vermeyeceğini ve bizi memleket içre bölebileceğini düşündü. Putin yanıldı. Biz hazırlıklıydık." sanarak konuştu.

Biden, Rusya'ya dirlik baş döndürücü titiz ve şümullü hazırlıklar yaptıklarını belirterek Putin ile dirlik karşıya neşet eylemek düşüncesince Avrupa, Asya, Güney Amerika, Kuzey ABD ve Afrika'dan ülkelerle koalisyon hükûmeti hükûmeti kurduklarının altını çizdi.

Tüm evren ile Putin'in Ukrayna'ya müteveccih saldırısına ne cins bahaneler bulacağını paylaştıklarına ayraç fail Biden, "Rusya'nın yalanlarına gerçekler ile cevap verdik. Şimdi topu topu evren onu yaptıklarından mesul tutuyor." ifadelerini kullandı.

Rus oligarklara "peşinizden geleceğiz" mesajı

Avrupa Birliğinin 27 üyesinin yanı esna İngiltere, Kanada, Japonya, Güney Kore, Avustralya, Yeni Zelanda ve üste İsviçre'nin Rusya'yı dünyadan on paralık bulunmadığı derece izole ettiğini kaydeden Biden, "Müttefiklerimizle baş başa şu anda çelimli kazançlı yaptırımlar uyguluyoruz. Rusya'nın en iri bankalarını arsıulusal dünyalık sisteminden koparıyoruz. Rusya Merkez Bankasının rubleyi savunmasını engelleyerek Putin'in 630 bilyon dolarlık harp fonunu değersizleştiriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Biden, Rusya'nın teknolojiye erişiminin de kısıtlandığını ve bunun ilerleyici senelerde kazançlı güçlerini ve askeriyelerini zayıflatacağının altını çizerek "Bugün, bu hız yanlısı diyete milyarlarca dolar Rus oligarkları ve tertipsiz liderlerine de sesleniyorum. ABD Adalet Bakanlığı, Rus oligarkların suçlarının ardına düşecek hususi yan yana fariza gücü kuruyor. Avrupalı ortaklarımız kıl payı tığ de sizin yatlarınızı, aşırı apartmanlarınızı, hususi jetlerinizi bulup ele geçireceğiz." dedi.

- "Askeri güçlerimiz Ukrayna'da Rusya'ya dirlik rastgele yan yana arbedede arazi almadı, almayacak"

Rusya borsalarının yüzdelik 40 bedel yitirilmesine uğradığına ve borsa işlemlerinin hala askıda olduğuna ayraç fail Biden, "Rus ekonomisi sersemlemiş halde ve bunun biricik suçlusu Putin." dedi.

Biden, ABD'nin Ukrayna'ya askeri, kazançlı ve insancasına iane sağlamaya bitmeme ettiğinin ve edeceğinin altını çizerek "Şu mevzuda belirgin olayım. Askeri güçlerimiz Ukrayna'da Rusya'ya dirlik rastgele yan yana arbedede arazi almadı, almayacak. Askerlerimiz Avrupa'ya Ukrayna'da savaşım eylemek düşüncesince değil, Putin'in batıya ilerlemeye değişmeyen vermesi muhik NATO müttefiklerimizi korumak düşüncesince gidiyor." ifadelerini kullandı.

ABD'nin NATO müttefiklerine dayanak noktası amacıyla Amerikan kara, memleket ve çokluk kuvvetlerini Polonya, Romanya, Litvanya, Letonya ve Estonya müdahale NATO ülkelerine konuşlandırdığını anımsatan Biden, "ABD ve müttefikleri ortaklaşa güçlerinin topu topu kuvvetiyle NATO ülkelerinin gelişigüzel yan yana santimetre toprağını savunacaktır." mesajını verdi.

"Rus yan yana diktatör, ecnebi yan yana ülkeyi nehiy ediyor ve bunun bedelini ödeyecek"

Gelecek günlerin Ukrayna halkı düşüncesince tekaüt geçeceği uyarısında mevcut Biden, "Biden hız ve kaosun fitilini ateşledi. Sahada ihtimal birtakım hasılatlar elde edebilir fakat bunun düşüncesince etraflıca vadede efdal bedeller ödemeye bitmeme edecek." sanarak konuştu.

Biden, 30 senedir affedilmiş bulunan Ukrayna halkının özgürlüklerini ellerinden kabul eylemek isteyenlere müsamaha göstermediğini belirterek "Rus yan yana diktatör, ecnebi yan yana ülkeyi nehiy ediyor ve bunun bedelini ödeyecek." dedi.

ABD'nin Rus ekonomisini gaye alırken Amerikan iş enerjisini ve tüketicilerini de koruyacağını tamlayan Biden, ahit ciddi arsa yağı rezervlerinden 30 milyon varil petrolü kullanıma açtıklarını ve icabında elan da fazlasını yapacaklarını kaydetti.

"En iri önceliğim tutarları arama dibine almak"

Biden, ilkin "Birliğin Durumu (State of Union)" konuşmasında, Kovid-19 salgını ve tutum ilkin kazanmak kıl payı iç politikaya bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Kovid-19 salgının etkilerine dirlik yaşama geçirilen önlemleri anımsatan Biden, "Önceki yönetimde güzeşte ve Amerikalıların en tepedeki yüzdelik 1'ine kâr sağlayıcı 2 trilyon dolarlık bağış indiriminin bilakis Amerikan Kurtarma Planı etkin insanlara iane etti ve kimseyi geride bırakmadı." dedi. Biden, bu lafları üzerinde salonda mevcut Cumhuriyetçiler çeşidinden yuhalandı.

Ekonominin güzeşte sene 6,5 milyondan yan yana tomar insana istihdam sağladığını ve yan yana sene içre ABD tarihinde on paralık bulunmadığı derece baş döndürücü iş yaratıldığını tamlayan Biden, ABD ekonomisinin güzeşte sene yüzdelik 5,7 büyüyerek kısaca 40 senenin en çelimli büyümesini gösterdiğini kaydetti.

"Amerika'da elan yan yana tomar makine ve nısıf nâkil yapın"

Biden, istihdam artışı ve efdal ücretlere karşın baş döndürücü yan yana tomar ailenin faturalarını ödeyebilmek düşüncesince savaşım ettiğini, enflasyonun onları hissedebilecekleri kazanımlardan mahrum bıraktığını aktardı. Başkan Biden, "Bu sebepten en iri önceliğim tutarları arama dibine almak." sanarak konuştu.

Ekonominin kestirim edilenden elan çabuk toparlandığına fakat işletmelerin üretimi bitmeme eylemek düşüncesince ehliyetli işçiyi istihdam etmekte zorlandığına yer veren Biden, salgının global hazırlık zincirlerini de bozduğunu aktardı.

Biden, enflasyonla mücadelenin yan yana yolunun ücretleri aşağılık tefriş eylemek ve Amerikalıları elan serseri bir duruma bildirmek bulunduğunu belirterek "Enflasyonla savaşım düşüncesince elan dobra yan yana planım var. Ücretlerinizi değil, maliyetlerinizi düşürün. Amerika'da elan yan yana tomar makine ve nısıf nâkil yapın. Amerika'da elan yan yana tomar enfrastrüktür ve teceddüt yapın." dedi.

Yabancı hazırlık zincirlerine inanılır ballanmak adına Amerika'daki üretimin önemini vurgulayan Biden, enflasyonla savaşım planının maliyetleri düşüreceğini ve açığı azaltacağını dile getirdi.

"Enflasyonla savaşım planım bütçe açığını da azaltacak"

Enflasyonla savaşım planının detaylarına da yer veren Biden, reçeteli ilaçların maliyetinin azaltılması, memleket değişikliğiyle savaşım ve bebek bakımının maliyetinin düşürülmesi icap ettiğini anlattı.

Biden, enflasyonla savaşım planının evde ve etraflıca mütemadi iş ve akıllıca pahalı mesken kıl payı başlıkları da içerdiğine ayraç ederek halis muhlis bunların maliyetleri düşüreceğini söyledi.

Vergi sisteminin adaletli olmadığını ve düzeltilmesi icap ettiğini yineleyen Biden, "Kimseyi tecziye ardında değilim fakat firmaların ve en varlıklı Amerikalıların adaletli oranlarını ödemeye başladıklarından emniyetli olalım." sanarak konuştu.

Biden, planının maliyetleri düşürmekle kalmayacağını, bütçe açığını da azaltacağını dile getirdi.

Küçük işletmeler ve milyonlarca Amerikalı düşüncesince sağlanan milyarlarca dolarlık iane parasını araklayıcı suçluların ardına düştüklerini de tamlayan Biden, Adalet Bakanlığının "salgın sahtekarlığı" düşüncesince yan yana başsavcı atayacağını duyurdu.

Biden, firmaların rakiplik etmediği hallerde karlarının arttığını ve fiyatların yükseldiğini belirterek ABD'de mülk haiz ana kıvam gemilerinde bunun gerçekleştiğini, müstevli sırasında ecnebi sermayeli bu firmaların tutarları yüzdelik 1000'e derece artırdığını, üstün dereceli karlar elde ettiğini ve bu şirketlere müteveccih yan yana kısıt getirileceğini kaydetti.

“Yeni Kovid-19 varyantlarına hazırlanmalıyız”

ABD önderi dü yıldan yan yana tomar yan yana süredir Kovid-19 salgının şahısların ve ülkenin gelişigüzel kararını etkilediğini anlatım ederek “Kaydettiğimiz inkişaf ve eş olduğumuz vasıtalar sayesinde, bu tün şurası söyleyebilirim, emniyetli yan yana biçimde ilerliyoruz, elan da normale dönüyoruz.” dedi.

Biden, ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) toy yan yana direktif ile ülkenin nice muhik peçe zorunluluğunu kaldırdığını hatırlatarak ileriki günlerde ABD’de elan yan yana tomar eyaletin bu noktaya geleceğini beklediğini dile getirdi.

ABD’nin toy Kovid-19 varyantlarını belirleme ika dair elan dobra bir duruma geldiğini özetleyen Biden, “Yeni varyantlara hazırlanmalıyız.” uyarısında bulundu.

Biden, yönetiminin telkih ve testlere elan yan yana tomar envestisman yapacağını anlatım ederek Kongreye bunun düşüncesince kaynak sağlaması çağrısında bulundu.

Seçimler ve oy istimal hakları yasaları düşüncesince Kongre üyelerine çağrı

ABD’deki en asliye hakkın, oy istimal ve ittihaz hakkı bulunduğunu tamlayan Biden, nice eyaletin intihap yasalarını değiştirmesini eleştirdi ve ülkede oy istimal ve oyların sayımının atılım altında bulunduğunu kanıt etti.

Biden, şu biçimde bitmeme etti:

“Eyaletler ötekisi ardına, sadece oylamayı eğlemek düşüncesince değil, topu topu seçimleri allak bullak eylemek düşüncesince toy hukuklar çıkardı. Bunun bulunmasına müsaade veremeyiz. Bu akşam. Senato'ya: Oy Kullanma Özgürlüğü Yasası'nı nakil çağrısında bulunuyorum. John Lewis Oy Hakları Yasası'nı geçirin ve apiko başlamışken Amerikan halkının seçimlerimizi kimin akçalanmış ettiğini bilmeleri düşüncesince İfşa Yasası'nı çıkartın.”

2020 Başkanlık seçimlerinin oy istimal süresi ve oyların sayımına bağlı nice ağız dalaşı çıkmak ve nice eyaletteki intihap neticeleri yargıya taşınmıştı.

Biden başkaca konuşmasında ABD’de coşkun silahların sebep bulunduğu ölümlere de yer vererek ön tetkik yapılmadan ruhsatname verilmemesi ve etraflıca namlulu silahlar ile askeri şarjörlerin satışının kısıtlanması düşüncesince Kongre’den aranjman yapması istedi.

Biden, Ukrayna ile İran'ı karıştırdı

Putin'in Ukrayna cenginde Rusya'nın elan zayıflarken dünyanın elan da güçlendiğine ayraç fail Biden, dünyanın Ukrayna'ya dayanak noktası düşüncesince birleştiğini dile getirdi.

Biden, konuşmasında "Ukraynalılar" adına "İranlılar" ifadesini kullanarak "Milletlerimiz ortada dip bağlar kuran Sayın Ukraynalı Amerikanlar, sizinleyiz. Putin, Kiev'i tanklarla kuşatabilir fakat İran halkının kalbini ve ruhunu katiyen kazanamayacak." dedi.

Ukrayna'nın Washington Büyükelçisi konuşmayı Jill Biden ile izledi

Biden'ın konuşmasını Ukrayna'nın Washington Büyükelçisi Oksana Markarova da Biden'ın benzeri Jill Biden'ın indinde izledi.

Öte taraftan Kongre üyeleri de Ukrayna ile el birliği ile yakalarına Ukrayna bayrağının renkleri bulunan gökçe ve zerrin kurdelalar taktı.

Atanmış varis, tecim bakanı oldu

Ayrıca ABD'de tradisyon bulunduğu kıl payı Ticaret Bakanı Gina Raimondo "Designated Survivor (Atanmış Varis)" namına atandı.

ABD'de başkanın Birliğin Durumu konuşmasını yapacağı tün kabineden 1 örgen "Atanmış Varis" oluyor. Başkanlık esnasındaki insanlara ve başkana rastgele yan yana gözdağı oluşması ve bu insanların iş yapamayacak bir duruma düşmesi muhik bu insan reis bey oluyor. Konuşma sırasında tayin edilmiş oyunbozan emniyetli yan yana yerde tutuluyor.

ABD
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ