USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Biden: Ukrayna orada durduğu sürece Ukrayna'nın yanı sıra olacağız

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'ye "Endişelenmenize ister yok, Ukrayna orada durduğu sürece Ukrayna'nın beraberinde olacağız." dedi.

Biden: Ukrayna orada durduğu sürece Ukrayna'nın yanı sıra olacağız
22-12-2022 04:08
Washington DC

Rusya'nın ülkesine harp başlatmış bulunduğu 24 Şubat'tan beri evvel diyar dışı ziyaretini önleyen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'daki düet görüşmelerinin peşi sıra kuma matbuat toplantısı düzenledi.

Toplantıda Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki nazik altyapıları maksat alarak mücadelesi elan da tırmandırdığını söyledi.

Biden, 300 haset aşan harpte Ukrayna halkının, Rusya'ya ve dünyaya ülkelerine bulunan sevgilerini ve sarsılmaz kararlılığını gösterdiğini belirtti.

ABD'nin bugüne denli Ukrayna'ya verdiği yardımları anlatan Biden, ülkesinin Ukrayna'ya iane sağlamaya bitmeme edeceğini kaydetti.

Biden, Amerikan halkının da Ukrayna'nın kararlılığından sabah yeli aldığını ve ABD hükümetinin Ukrayna’ya yardımlarını desteklediğini dile getirdi.

ABD'nin illet Ukrayna'nın gereksinimlerini biricik seferde karşılamadığına bağlı soruya cevap sağlayan Biden, ABD'nin şu anayasa denli Ukrayna'ya 20 bilyon doları fazla askeri iane yaptığını, Patriot üzere ümranlı iklim defans sistemlerinden roket ve roket sistemlerine denli nice tabanca verdiğini anlattı.

Biden, Zelenskiy'ye dönerek, "Sayın Başkan endişelenmenize lüzum yok. Ukrayna orada durduğu sürece kılıç Ukrayna'nın beraberinde olacağız." dedi.

"(Putin) NATO'yu elan da güçlendirdi"

Rusya'ya huzur 2023'te Ukrayna'ya dayanak noktası vermeye bitmeme ika hevesi ait müşterek değiş olup olmayacağına müteveccih istifham üstünde Biden, NATO ve Avrupa Birliğinin (AB) göz boncuğu bu denli bütünlük süresince bulunduğunu görmediğini söyledi.

ABD Başkanı Biden, şu halde bitmeme etti:

"(Avrupa ülkelerinin iradelerinde) Bu mevzuda rastgele müşterek değişime ilişikli beyyine görmedim. Burada neyin tehlikede bulunduğunu tamamımız biliyoruz. Avrupalı ortaklarımız ise bunu en güzel anlayanlardır. İkinci Dünya Savaşı'ndan beri Avrupa’da müşterek ülkenin ayrıksı müşterek ülkeyi karışma ettiğini görmedik. Biz dayanım göstermediğimiz, Ukraynalılara inat etmek düşüncesince dayanak noktası vermediğimiz sürece Putin’in değişeceğine ilişikli müşterek beyyine göremediler. Hepimiz neyin tehlikede bulunduğunu biliyoruz. Egemenlik fikri, BM Antlaşması tehlikede. (Putin) NATO'yu zayıflatacağını düşündü lakin bunun hesabına NATO'yu elan da güçlendirdi."

Rusya-Ukrayna savaşının adaletli müşterek halde bitmesinin yolunun ne bulunduğu sorusuna ise Biden, Putin'in askerlerine çekme buyruğu vermesi ile bu savaşın bitebileceği fakat bunun şu anda olmasını beklemediği cevabını verdi.

Biden, "Peki ne olacak? Bugün konuştuğumuz şey, Ukrayna'nın harpte değerli olması düşüncesince iane etmeye bitmeme edeceğiz. Savaş branşında bizim, Avrupalı müttefiklerimiz ve diğerlerinin yardımıyla değerli olabilirler. Dolayısıyla Başkan Zelenskiy Ruslarla konuşmaya müheyya olduğunda o devir da değerli olacak zira mücadelesi nail olacak." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Patriot iklim defans sistemlerini Ukrayna'ya vermesinin Rusya ile gerilimi açık açık tezyit olasılığını kesinlikle hesapladığına bağlı istifham üstünde Biden, bu silahın çabucak defans gayeli bulunduğunu ve gerilimi tırmandıracak müşterek yetenek olmadığını dile getirdi.

Zelenskiy: "Patriotlar Ukrayna düşüncesince aşırı önemli"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD'ye gerçekleştirdiği bu ziyaretin "tarihi" bulunduğunu belirterek, "Savaşın sonuç 30 gününde ABD ile ilişkilerimizde toy müşterek çağa girdik ve asıl birer bağlaşık olduk." ifadesini kullandı.

Ukrayna'ya desteklerinden dolayı ABD Başkanı Joe Biden'a teşekkürname fail Zelenskiy, Biden'ın açıklamış bulunduğu 2 bilyon dolarlık iane paketinin ve bu paketin en ehemmiyetli arasında ne bulunduğu bulunan Patriot iklim defans sistemlerinin kendileri düşüncesince enine boyuna ehemmiyetli bulunduğunu söyledi.

Zelenskiy, "Bu Ukrayna'nın tehlikesiz müşterek iklim sektörü oluşturması düşüncesince aşırı ehemmiyetli müşterek adım. Ancak bu halde yıldırıcı ülkeyi (Rusya) ve onun erke kaynaklarımıza, halkımıza ve altyapımıza müteveccih yıldırı saldırılarını sona erdirebiliriz." biçiminde konuştu.

ABD'nin kestirmece 45 bilyon dolarlık ek finansman desteği düşüncesince de teşekkürname fail Zelenskiy, "ABD'nin bu yardımının rastgele müşterek doları arsıulusal güvenliğin güçlendirilmesini sağlayacak." dedi.

Barış zirvesi önerisi

Zelenskiy, Rusya'nın yaptıklarının karşılığında mesul tutulması icap ettiğini söyleyerek, mavera taraftan barışın tesisi düşüncesince de müşterek yöntem oluşturmanın aşırı ehemmiyetli bulunduğunu kaydetti.

Bu kapsamda kendilerinin anlaşılan adımlar attıklarını ve ABD kısmına da bunu ilettiklerini dile getiren Ukrayna Devlet Başkanı, arsıulusal müşterek sulh zirvesi düşüncesince birtakımı tavsiyeler sunduklarını ve bunların uygulanması düşüncesince ABD'nin de kendilerine iane etmesini umduklarını anlatım etti.

Zelenskiy'den "öç" çıkışı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, kendisinin sulh dilediğini fakat "Rusya'nın zorbalığına" huzur müşterek savaşım verdiklerini belirterek, şu halde bitmeme etti:

"Gerçekler bunlar ve kılıç kazanacağız, hakkıyla kazanmamızı istiyorum. Aslında isterim değil, kazanacağımıza eminim."

"Adil barış" ifadesinin hepsi düşüncesince değişik müşterek ağıt anlatım ettiğine dikkati çekici Zelenskiy, "Kaç pare anayasa ağababa evladını cephelerde kaybetti. Peki onlar düşüncesince 'adil barış' ne demek? Para, ödence onlar düşüncesince göz boncuğu bilinçlilik anlatım etmiyor. Onlar intikam, 'öç almak' düşüncesince yaşıyorlar." dedi.

Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e müşterek mesajı olup olmadığıyla ilişik müşterek suali şu halde yanıtladı:

"Cumhurbaşkanı olduğumda 2019'da Normandiya'da Putin ile müşterek araya gelmiştik. Ona ülkemize müteveccih topyekun müşterek işgalin olmaması gerektiğini, saldırganlığı durdurmaları icap ettiğini ve bulunan sorunlara diplomatik müşterek hal bularak ülkemizin arazi bütünlüğünün sağlanması ve Allah korusun topyekun müşterek harbe girmememiz icap ettiğini söylemiştim. O da 'Böyle müşterek bilinçlilik olmayacak.' demişti. Ancak köksüz söylüyordu. Bu vaziyette ona kesinlikle müşterek ileti iletebilirim?"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ