USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Blinken: 'Rusya'da yönetim değişikliği peşinde değiliz'

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin Rusya'da yönetimi değiştirerek Ukrayna'ya müteveccih saldırılara sonuç vermeye çalışmayacağını ayraç ederek, "Rusya'da yönetim değişikliği peşinde değiliz ve herhangi bir halükarda bu bizlere ilişkin değil. Ancak Rus halk?

Blinken: 'Rusya'da yönetim değişikliği peşinde değiliz'
05-03-2022 10:49

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İngiliz amme neşriyat kuruluşu BBC'ye Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırıları kapsamında mülakat verdi. Gazetecinin, "Ukrayna'daki savaşın ne sonuçlanacağını düşünüyorsunuz?" sorusuna Bakan Blinken, "İleriyi kestirim geçirmek aşırı zor. Sanırım söyleyebileceğimiz nesne şu, memleketlerini savunan, özgürlüklerini savunan, geleceklerini korumak için çaba sarfeden Ukrayna halkından mevrut yılgı müşterek direnç gördük ve bence bu açıdan harp banko Başkan Putin'in düşündüğü ve düşündüğü denli gitmedi" halinde karşılık verdi.

Blinken, "Bunun bizlere doğacak erinç ne dediğini söyleyemem. Ancak şurası da söyleyebilirim ki burada, Brüksel'de NATO müttefikleri ve ortakları, Avrupa Birliği, G7, arsıulusal camianın Ukrayna'nın kendisini savunmasına araştırma görevlisi edinmek düşüncesince elimizden mevrut gelişigüzel şeyi etme taahhüdü ve bire müşterek sürede katlanılamaz bası düşüncesince Brüksel'de müşterek devir geçirdik. Vladimir Putin'in başlatmış olduğu bu muharebeye sonuç vermesi düşüncesince Rusya'ya meydana getirilen bası gerçek, çelimli ve müşterek tesiri olacak" ifadelerini kullandı.

"Moskova'nın niyeti hükümeti yuvarlamak ve öz kukla rejimini kurmaksa 45 milyon Ukraynalı anca yahut hakeza bunu reddedecektir"

Blinken, gazetecinin, "Ancak Ukrayna'nın yenilgisinin mübrem bulunduğunu düşünüyor musunuz? Zaman alabilir, lakin böylelikle Rus askeri gücünün ağırlığı galip dirimsel mi?" sorusuna ise, "Hiçbir şeyin mübrem bulunduğunu düşünmüyorum. Ama elbette, Rus ordusunun ağırlığı, Ukrayna'nın aşırı ötesinde. Ancak Ukrayna halkının iradesinin ne işe yaradığını ve bunun kere açmış olduğu etkiyi kusursuz yerine değerlendirebileceğinizi sanmıyorum. Bir de şu biçimde düşünün. Moskova'nın niyeti müşterek biçimde hükümeti yuvarlamak ve öz kukla rejimini kurmaksa, 45 milyon Ukraynalı anca yahut hakeza bunu reddedecektir" halinde karşılık verdi. Blinken, "Yani kazanabileceklerine kandırma oldunuz mu?" sorusuna müteveccih ise, "Zamanla, kesinlikle. Bunun ne derece bitmeme edeceğini, ne derece süreceğini söyleyemem. Ancak öz geleceği ve özgürlüğü düşüncesince savaşçı 45 milyon Ukraynalının Rusya'nın iradesine ağırlık eğmeyi reddetmesi aşırı nesne anlatıyor" dedi.

"Ukrayna'nın içre bulunmuş olduğu müşterek savaştan henüz çirkin bulunan yegâne şey, onu aşan müşterek savaştır"

Blinken, "Ukrayna'nın içre bulunmuş olduğu müşterek savaştan henüz çirkin bulunan yegâne şey, henüz da tırmanan ve onu aşan müşterek savaştır. İşte bu nedenle başka şeylerin birlikte NATO, savunmasını ve caydırıcılığını güçlendirmeye bu derece odaklandı. 5. husus taahhüdünün gerekseme duyduğu gelişigüzel şeye erbap olduğu için sakıncasız edinmek için, NATO'nun şark kanadını yükseltmek düşüncesince zamanı adımlar attık ve harfiyen NATO ve ABD'nin nazar boncuğu devir Rusya ile harp aramadığı ve aramayacağımız gibi, tığ müşterek defans ittifakıyız, bire müşterek biçimde saldırıya uğrarsa NATO topraklarının gelişigüzel müşterek karışını savunmaya kararlıyız" halinde konuştu.

"Şu anda esas düşünce Ukrayna içre durumunun henüz da kötüleşmesi"

Gazetecinin, "Daha degaje müşterek Avrupa savaşından mı yok ise kimyevi yahut dirim bilimsel silahların kullanılmasından mı korkuyorsunuz? Sizi endişelendiren nedir?" sorusuna müteveccih Blinken, "Şu anda esas düşünce tabii Ukrayna'nın içre durumunun henüz da kötüleşmesi. Başkan Putin'in eskiden kullandığı yöntemleri, Çeçenistan'da olsun, Suriye'de olsun, 2014'te Ukrayna'da biliyoruz. Bunun kararında aşırı iri insanca teessürat yaşandığını görüyoruz. Rusya'nın Ukraynalıların suyunu, elektriğini ve ısınmasını kırıcı nazik altyapının ardına düştüğünü görüyoruz ve bu yollar ne efsus ki feci müşterek şekilde, Başkan Putin yönetimindeki Rus taktiğinin müşterek parçası. Bundan henüz fazlasını göreceğimizi düşünüyorum" dedi.

"Boyun eğdirmek istediği müşterek Ukrayna halkı, Rusya'ya erinç birleşti"

Blinken, "Sizce Vladimir Putin mantık mı yok ise fon mi görüyor?" sorusunu, "Kendimi Başkan Putin'in zihniyetine banko koyamıyorum, fakat yapabileceğim dü nesne var, Rusya ve Başkan Putin'i eylemlerine gereğince yoklamak ve çarpıcı müşterek biçimde karşılık özgülemek düşüncesince elimizden mevrut gelişigüzel şeyi yapmak. Ancak bildiğimiz müşterek nesne var. Olağanüstü olan, Başkan Putin'in seneler süresince engel kalmak istediğini dediği doğrudan elden gelişigüzel şeyin, esasta eylemleriyle hızlandırılmış olmasıdır. Şu anda gördüğümüz şey, parçalamaya idman istediği ittifakın ta kendisi, NATO, senelerdir görmediğimiz şekillerde müşterek araya geliyor. Boyun eğdirmek istediği müşterek Ukrayna halkı, Rusya'ya erinç birleşti. 2014'te Rusya Ukrayna'ya, Kırım'a, Donbass'a gitmeden önce, esasta Ukrayna'da Rusya'ya müteveccih tutumlar iri seviyede olumluydu. Şimdi, halkın yüzdelik 90'ı Başkan Putin'in yaptıklarından çevre Rusya'dan tiksinme ediyor" dedi.

"Rusya'da yönetim değişikliğinin peşinde değiliz"

Her devir diplomatlık ve diyalog düşüncesince fırsatlar arayacaklarını vurgulayan Blinken, "Aslında, muharebeye revan aylarda yaptığımız kusursuz yerine buydu. Bu, ağız ağıza Başkan Putin'e ve Rusya'ya bağlı. Anlamlı müşterek diplomasiye katılmaya hevesli olduklarına müteallik rastgele müşterek ayraç gösterirlerse tabii karışma olacağız. Diplomasiyi içeren rastgele müşterek yol, gelişigüzel şeyden ilk Ukrayna halkına ve onu demokratik yerine anabolizma fail hükümete ilişkin olacak ve ne yöne değerlendirmek isterlerse destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Gazetecinin, "Bu vaziyeti çözmenin müşterek yolu Moskova'da yönetim değişikliği olabilir. İstediğiniz nesne bu mu?" sorusuna Blinken, "Bunun peşinde değiliz ve gelişigüzel halükarda bu bizlere ilişkin değil. Ancak Rus halkı, liderliğine değişmeyen verebilir. Orada mevcut liderlerin hakkıyla onların ihtiyaçlarını, kendilerini ve iradelerini geliştirip anabolizma etmediklerine değişmeyen vermeleri gerekiyor. Bu banko bizlere ilişkin değil" halinde karşılık verdi.

Blinken, "Rus halkına söyleyeceğim nesne şudur, Ukrayna'ya erinç bu sebepsiz, gereksiz harp ne oluyor, ne olmaktadır da bu sizin çıkarlarınıza, ihtiyaçlarınıza karşılık veriyor? Rus halkı feci müşterek biçimde bunun yükünü taşıyor, zira evren müşterek araya gelmiş şekilde Putin'e ve Rusya'ya bu iri yaptırımları uyguluyor. Sonucuna katlanıyorlar" dedi.

İLGİLİ HABER
Mariupolde insanca akse büyüyor Mariupol’de insanca akse büyüyor
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ