USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

BM: Tüm kriz ve çatışmalarda en ciddi bedeli hanımlar ve kız evlatları ödüyor

Birleşmiş Milletler, hanımlar ve kız çocuklarının, topu topu kriz ve çatışmalarda en ağırbaşlı bedeli ödediğini bildirdi.

BM: Tüm kriz ve çatışmalarda en ciddi bedeli hanımlar ve kız evlatları ödüyor
15-03-2022 13:13
Ankara

BM Kadın Birimi İcra Direktörü Sima Bahous, BM Kadının Statüsü Komisyonunun 66'ncı oturumunda konuştu.

Bahous, Myanmar ve Afganistan'dan Sahel ve Haiti'ye denli hepsi kriz ve çatışmalarda eş ve kız evlatlarının en ağırbaşlı bedeli ödediğini söyledi.

Söz konusu kriz ve çatışmalara demin de Ukrayna'daki dinamit savaşın eklendiğine dikkati çekici Bahous, savaşın rastgele sabık çağ Ukraynalı eş ve kız evlatlarının yaşamlarına, umutlarına ve geleceklerine dokunca verdiğini belirtti.

Ukrayna-Rusya savaşına atıfta mevcut Bahous, bunların dü buğday ve yağ üreticisi memleket ortada olmasının, besin güvenliğini ve asliye hizmetlere erişimi gözdağı ettiğini vurguladı.

Bahous, bu durumun da en ağırbaşlı kendisine eş ve kız çocuklarını etkileyeceğine dikkati çekti.

Bu yılki rüçhan teması, memleket değişikliğiyle başa çıkmada hanımları ihya bulunan toplantıda, Bahous, hepsi krizlerde bulunduğu derece memleket değişikliğinde de bedeli eş ve kız evlatlarının ödediğini dile getirdi.

Doğal kaynaklar tehlikeye girdiğinde bunun sıkıntısını en baş döndürücü hanımlar çekiyor

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de konuşmasında dünyanın hala eş hükümran bulunduğunu söyledi.

Guterres, memleket krizi, yer kirliliği, çölleşme ve dirim bilimsel gam yitirilmesine eklenmiş bulunan Kovid-19 salgını ile Ukrayna Savaşı'nın da herkesi etkilediğini fakat eş ve kız evlatlarının en koyu ziyanı gördüğünü anlatım etti.

Yerel saf kaynaklar tehlikeye girdiğinde bunun sıkıntısını en baş döndürücü bayanların çektiğine dikkati çekici Guterres, eş çiftçilerin beslenme, dirimlik ve anlaşma kaynağının çevresel krizlerden ve kaba memleket koşullarından orantısız biçimde etkilendiğinin altını çizdi.

Guterres, bebek dünyaevi ve istismarının, memleket kriziyle irtibatlı olduğuna değgin kanıtlar bulunduğunu da söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ