USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Boris Johnson, Başbakanlıktaki partilerle ait piyasaya çıkan tutanağı tamamen onama etti

İngiltere Başbakanı Johnson, Başbakanlık binasında planlı ve Kovid-19 engellemelerinin ihlal edilmiş olduğu öne sürülen partilerle ilişik piyasaya sürülen tutanağı daima onama ettiğini belirterek, milletvekillerinden bozukluk diledi.

Boris Johnson, Başbakanlıktaki partilerle ait piyasaya çıkan tutanağı tamamen onama etti
31-01-2022 22:04
İngiltere

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Sue Gray'in hazırladığı raporun, polisin talebi hesabına lokalize biçimde yayımlanmasının peşi sıra Avam Kamarası'nda açıklamalarda bulundu.

Gray'in tutanağındaki umumi bulguları "tam olarak" benimseme ettiğini kail Johnson, "Doğru yapamadığımız şeyler ve bu meselenin ele alınış türü düşüncesince ümitsiz olduğumu beyan etmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Johnson, salgının hepsi düşüncesince güç birlikte proses bulunduğunu ve iklim genelindeki insanlardan iri fedakarlıklar yapmasını istediğini aktararak, insanların hissettiği öfkeyi anladığını dile getirdi.

"Özür arzu etmek yetmez. Bu, aynada kendimize bakmamız ve öğrenmemiz müstelzim birlikte an." diyen Johnson, raporda dile getirilen endişeleri bertaraf etmek düşüncesince Başbakanlık Konutu ve Kabine Ofisi'nin işleyişinde lazım değişimleri yapacağını kaydetti.

Johnson, "Anladım ve düzelteceğim. Bu ülkenin insanlarına probleminin ne işe yaradığını bildiğimi beyan etmek istiyorum." dedi.

"Polis soruşturmasının sonuçlanmasını beklemeliyiz"

Başbakan Johnson, Gray'in ilettiği bilgiler ve Başbakanlıktaki işyar manşet memurlarının ifadeleri kapsamında polisin başlatmış bulunduğu soruşturmanın sonuçlarının da beklenmesi gerektiğine ayraç etti.

Milletvekillerinin, Johnson'a, manşet soruşturması sona erdikten sonradan Gray'in tutanağının tamamının yayımlanmasını üstenme yazar etmeyeceğini sorması hesabına Johnson, rastgele birlikte taahhütte bulunmadığını ve kararın imdi sonradan verileceğini anlatım etti.

Johnson, Muhafazakar Parti Milletvekili Steve Baker’ın, hepsi Kovid-19 kurallarına inceden inceye uyan ve bunun düşüncesince aşırı biberli çekici kişilere mesajının ne işe yaradığını sorması üzerine, bu insanların salgını arama etmeye asistan olduklarını söyleyerek, bitirdikleri fedakarlık düşüncesince teşekkürname etti.

"Başbakan ya kuralları okumadı ve ya onun düşüncesince makbul olmadığını düşündü"

Parlamentoda lakırtı düzlük emektar İngiltere Başbakanı Theresa May de "liderlerin kurallara inkıyat dair birlikte kip oluşturması" icap ettiğini belirterek, Kovid-19 düzenlemelerinin halkın özgürlüğüne ehemmiyetli engellemeler getirdiğini bildirdi. May, bu yüzden halkın, başbakanın kuralları okumasını ve anlaması dair yerinde birlikte ümit içre bulunduğunu söyledi.

May, "(Başbakan Johnson) Ya kuralları okumadı, ya kuralları anlamadı ve ya onun düşüncesince makbul olmadığını düşündü. Hangisiydi?" şeklindeki sorusunu yöneltti.

"Johnson manşet soruşturmasının arkasına saklanıyor"

Ana muhalefetteki İşçi Partisi önderi Keir Starmer da Johnson’ın, Sue Gray'in tutanağı amade olduğunda birlik yerine yayımlanması sözünü tutması icap ettiğini vurgulayarak, "Ancak raporun açıklayan halinin kabil bulunan en çirkin son bulunduğu filhakika aşikar." değerlendirmesinde bulundu.

İngiliz halkının Johnson'ın akilane olanı yapıp, istifa etmesi gerektiğine inandığını dile getiren Starmer, buna cevap Johnson'ın hicap duymadığını ve manşet soruşturmasının arkasına saklandığını kaydetti.

Başbakanlıkta planlı partiler düşüncesince "liderlik başarısızlığı" tespiti

Sue Gray'in çağ piyasaya çıkan raporunda, soruşturmaya madde etkinliklerin bazılarının, "halk sağlığı açısından taşımış bulunduğu riskler ve çecik elbette görünebilecekleri delik önüne alındığında iklim genelinde neler bulunduğu dair aşırı az isteyerek yapıldığı" anlatım edildi.

Raporda, birtakımı toplantılarda, "yalnızca hükümetin kalbinde çalışanlardan muhtemel efdal standartlar değil bire birlikte sürede o kâmil hepsi İngiliz halkından muhtemel standartlara uymada ağır başarısızlıklar olduğu" belirtildi.

Metinde, "Farklı yıllarda 10 Numara (Başbakanlık) ve Kabine Ofisi'nin değişik bölümleri, önderlik ve yargılama başarısızlıkları gösterdi. Bazı olayların gerçekleşmesine müsaade verilmemeliydi." ifadesi kullanıldı.

Başbakanlık binasının bahçesinin "uygun olmayan" birlikte biçimde "izin yahut nezaret olmaksızın" toplanmalar düşüncesince kullanıldığı vurgulanan raporda, bir tanesi Başbakan Johnson'ın binadaki zatî dairesinde edinmek gibi hep 12 etkinliğin manşet çeşidinden soruşturulduğu kaydedildi.

İngiliz polisi partilerle ait 300'den birlikte tomar fotoğrafı inceliyor

Londra Polisinden meydana getirilen açıklamada, Kovid-19 kısıtlamaları esnasında hükümet binalarında yapıldığı tez edilen 8 etkinliğin soruşturulduğu anlatım edildi.

Söz konusu etkinlikler ait Kabine Ofisi'nden bilgelik istendiği tamlanan açıklamada, "Belgeleri, 28 Ocak Cuma haset Kabine Ofisi'nden aldıktan sonradan dinlenilmeleri düşüncesince kimlerle iletişime geçilmesi icap ettiğini sübvanse etmek düşüncesince deminden hızlıca gözden geçiriyoruz." ifadesine arazi verildi.

Bu kapsamda Kabine Ofisi'nden mevrut ve 300'den birlikte tomar foto ile 500 sayfadan birlikte tomar belgenin incelenmiş bulunduğu dökme metinde, soruşturmanın peşi sıra Kovid-19 engellemelerinin akla yatkın birlikte bahane yapılmaksızın ihlal edildiğinin tespiti yerinde dünyalık cezası bildirimi yapılabileceği kaydedildi.

Johnson kusur dilemişti

Başbakanlıkta kısıtlamaların ihlal edilmiş bulunduğu öne sürülen parti yahut etkinliklerin sayısı, Johnson'ın 2020'deki geçmiş karantina esnasında Kovid-19 kısıtlamalarına karşıt bulunmasına karşın birlikte veladet haset partisi yaptığının ortaya çıkmasıyla 17'ye yükselmişti.

Johnson'ın bunlar ortada arazi düzlük ve 20 Mayıs 2020'de Başbakanlık bahçesinde planlı birlikte partiye de katılmış bulunduğu belirlenmişti.

İddiayı doğrulayarak kusur arzulayan Johnson, "kendi içkinizi getirin" denilerek personelin çağırma edilmiş bulunduğu etkinliğin "iş etkinliği" bulunduğunu sandığını söylemişti.

Muhalefet ve Johnson'ın önderi bulunduğu Muhafazakar Parti'den birtakımı milletvekilleri Başbakan'ın istifasını isterken, planlı etkinliklerle ait mümessil işyar Gray birlikte rapor yazmakla görevlendirilmişti.

Bu arada manşet de Gray'in ilettiği bilgiler ve Başbakanlıktaki işyar manşet memurlarının ifadeleri kapsamında kişi soruşturmasını başlatmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ