USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Ergun: Şirketlerimizi borsaya çağırma ediyoruz

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Ergun, "Üretim, envestisman ve dış satım yapan, istihdam gerçekleştiren şirketlerimizi, büyümelerini kapital piyasaları eliyle akçalanmış etmeleri düşüncesince borsaya çağırma ediyoruz." dedi.

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Ergun: Şirketlerimizi borsaya çağırma ediyoruz
16-11-2021 12:40
İstanbul

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, "Ülkemizin büyümesinin asliye dinamosu bulunan şirketlerimizi, doğrusu üretim, envestisman ve dış satım yapan, istihdam gerçekleştiren şirketlerimizi, büyümelerini kapital piyasaları kanalıyla akçalanmış etmeleri düşüncesince borsaya çağırma ediyoruz." dedi.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) kabilinden bu sene 5'incisi planlı ve "Yeniden Birlikteyiz" temasıyla meydana gelen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla melez namına başladı.

Toplantının açılışında mütekellim Ergun, Borsa İstanbul olarak, şirketleri ve yatırımcıları kapital piyasalarının sunmuş bulunduğu imkanlardan hâlâ ortak tomar yararlandırmak istediklerini, bu amaçla bölüt arzları artırarak şirketlere hâlâ ortak tomar eşme aktarmaya ve ecnebi yatırımcılarla kurumsal iletişimi güçlendirmeye çalıştıklarını, sundukları mali ihtimam ve ürünleri artırmaya bitmeme ettiklerini söyledi.

Ergun, "Bu kapsamda, ülkemizin büyümesinin asliye dinamosu bulunan şirketlerimizi, doğrusu üretim, envestisman ve dış satım yapan, istihdam gerçekleştiren şirketlerimizi, büyümelerini kapital piyasaları kanalıyla akçalanmış etmeleri düşüncesince borsaya çağırma ediyoruz." dedi.

Bu sene iş ika modellerini değiştirdiklerini, başvurudan önce, değişmeyen evresinde ve tedbir evresinde kuruluşların ne sıkıntıları var ise çözen ve dayanak noktası verici ortak borsa olduklarını dile getiren Ergun, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Amacımız, herhangi ortak sene, ülkemizin büyüme göstermesine yardım sağlayan, baş döndürücü sayıda iri şirketlerimizin yatırımlarını, bölüt sunma kanalıyla akçalanmış etmelerini sağlamaktır. Çünkü, şirketlerimizin yatırımları düşüncesince gerekseme duydukları 'uzun vadeli ehven TL' hemen kapital piyasalarında mevcuttur. Diğer yandan, ecnebi yatırımcılar ile kurumsal iletişimimizi güçlendirmeye bitmeme ediyoruz. Bu amaçla, Dünya Borsalar Federasyonunun, yönetiminde ve tamamı madun düzentileme komitelerinde fariza aldık. Diğer evren borsaları ile baş başa çalışıyoruz. Ayrıca, İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesindeki, Borsalar Forumunun umumi sekretaryasını yürütüyoruz."

Sundukları mali hizmetler ve ürünleri, piyasaların derinliğini açık açık tezyit amacıyla çeşitlendirdiklerini tamlayan Ergun, bu konudaki gelişmelerden ve devreye tahsil edilen uygulamalardan bahsetti.

Korkmaz Ergun, "Dünyayı etkileyen müstevli sürecinde, Borsa İstanbul namına tamamı hizmetleri akıcı ortak halde sunmaya bitmeme ettik. Sektör namına baş döndürücü ağırbaşlı ortak sınavdan geçtik, mütebeddil koşullara aceleci ortak halde fut uydurmayı başarabildik." niteleyerek laflarını tamamladı.

"Nihafi hedefimiz; ülkemizin kalkınmasına ihtimam etmek"

TSPB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztop da salgında hızlanan dijitalleşme süreçlerine değinerek, toy kimse koronavirüsün (Kovid-19) para sektöründeki etkilerini anlattı.

Finansal uygulayım bilimi şirketlerini ve blokzincir bazlı teknolojilerin doğacak çağda mali mimariyi baştan şekillendireceğini dile getiren Öztop, TSPB'nin, tamamı kurumlarıyla baş başa yeniliklere en aceleci uyarlanmış bulunan sektörlerin başlangıcında geldiğini anlatım etti.

Öztop, ekonominin sürdürülebilir büyümesinin ve ülkenin kalkınmasının yolunun kapital piyasalarının gelişim göstermesi ve derinleşmesinden geçtiğini vurgulayarak, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Sermaye piyasalarının derinleşmesinin yolu ise yatırımcı sayısının artırılmasından geçiyor. Aslında, müstevli sürecinde tamamı dünyada bulunduğu kadar vatanımızda yatırımcı sayısında artma kaydettik. Birlik olarak, bu yatırımcı bazımızı koruyabilmek düşüncesince yatırımcı memnuniyetini artırmaya müteveccih politikaların oluşturulmasını rüçhan ruzname maddesi namına belirledik. Birliğimizin ortak manzume örgütü namına sonuncu hedefi, ülkemizin kalkınmasına ihtimam etmek. Bu manada kapital piyasamızın tamamı paydaşlarının refahını artırmayı önemsiyoruz. Yatırımcılarımız en asliye paydaşlarımız. Diğer ortak asliye hissedar grubumuz ise girişimcilerimiz."

İki devir süresince 35 açık oturum gerçekleştirilecek

İbrahim Öztop, toy soy sop girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesinde kapital piyasalarının rolünü baş döndürücü önemsediklerini belirterek, bu kapsamda, lüzum dijitalleşme, gerekse toy soy sop girişimcilik konusunu kongrede uzmanların herhangi ortak yönüyle ele alacağını söyledi.

Kongrenin, "Koronavirüs Sonrası Ekonomi ve Finansal Piyasalar", "Sürdürülebilirlik", "Dijital Dönüşüm ve Gelecek Senaryoları" ile "Yeni Nesil Girişimcilik ve Sermaye Piyasası Olanakları" iktisap etmek az daha dört anne iç kulak altında düzenleneceğini dile getiren Öztop, dü devir boyunca, 35 açık oturum ve 23 ayrımlı eğitimde; gayrimenkul dışından ve Türkiye'den 200'e DOĞRU uzman, akademisyen, sivil polis polis maşer örgütü, amme ve gerçek kol temsilcisinin deneyimlerini paylaşacağını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ