USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa İstanbul, Sürdürülebilir Borsalar Girişimi Türev Borsaları Ağı'na müessis organ oldu

Borsa İstanbul, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Borsalar Girişimi Girişimi (UN Sustainable Stock Exchanges, UN SSE) kabilinden açılan Türev Borsaları Ağı’nın 11 müessis üyesi ortada arazi aldı.

Borsa İstanbul, Sürdürülebilir Borsalar Girişimi Türev Borsaları Ağı'na müessis organ oldu
26-10-2021 10:15
İstanbul

Borsa İstanbul açıklamasına göre, Borsa İstanbul’un müessis üyeleri ortada toprak almış bulunduğu Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Borsalar Girişimi, müştak mahsulat dalında sürdürülebilirlik çalışmalarını yaygınlaştırmak neredeyse Sürdürülebilir Türev Borsaları Ağı’nı kurdu.

Borsa İstanbul, dünyanın başka önde mevrut müştak borsaları ve müştak piyasası işleten taşınır kadir borsalarıyla beraberce bu girişimin kurucuları ortada toprak aldı. Kurucuların nezdinde bölümü direkt müştak borsası nezdinde bölümü ise müştak piyasası bulunan taşınır kadir borsalarından oluşuyor.

SSE Türev Borsaları Ağı’nın müessis üyeleri Borsa İstanbul (Türkiye), Bursa Malezya (Malezya), CBOE Global Markets (ABD, türev), CME Grubu (ABD, türev), Deutsche Börse AG / Eurex (Almanya, türev), Matba Rofex (Arjantin, türev), MexDer (BMV Grubu) (Meksika, türev), NZX Limited (Yeni Zelanda), Singapur Borsası (Singapur), ICE (ABD) ve TMX Grubu /Montreal Exchange (Kanada, türev) borsalarından oluşuyor.

"Yeni üyelerimizle beraberce emek vermeyi dört gözle bekliyoruz"

Açıklamada mevzuya bağlı görüşlerine toprak sunulan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Borsalar Girişimi (SSE) Başkanı James Zhan, "Bugün SSE’nin bulunan üyeleri kendisine aramıza dünkü dahil bulunan müştak borsalarına latifçe geldiniz diyoruz. SSE kurulduğundan bu yana sürdürülebilir para piyasası baş döndürücü genişledi, genişlemeye de bitmeme ediyor.

Net bakir emisyonlu nezdinde sisteme devredilmek ve Birleşmiş Milletler’in belirlediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na erişmek düşüncesince herhangi nezdinde muhtelif finansmana gerekseme var. Türev borsalarının dünyanın en güçlü problemlerine katkıda bulunma hevesini kıvançla karşılıyoruz ve sürdürülebilir kalkınma düşüncesince en güzel uygulamaları isteklendirme geçirmek düşüncesince dünkü üyelerimizle beraberce emek vermeyi dört gözle bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de de müştak mahsulat tedricen elan ehemmiyetli bir duruma geliyor"

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun ise kâffesi dünyada bulunduğu kabil Türkiye’de de müştak mamüllerin tedricen elan ehemmiyetli bir duruma geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sürdürülebilirliğin bu esneyen mahsul kategorisinde de ehemmiyetli nezdinde gösteriş oynaması icap ettiğini düşünüyorum. SSE yöneticilerine, müştak borsaları da sürdürülebilir borsalar girişimine müdahale ika kararından çevre teşekkürname ediyorum. Borsa İstanbul olarak, SSE bünyesindeki düzentileme gruplarında doğrusu toprak alıyorduk. Bundan sonradan girişimin müştak yanındaki çalışmalara da dayanak vereceğiz."

Sürdürülebilir Borsalar Girişimi hakkında

Açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (United Nations Conference on Trade and Development, UNCTAD), BM Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact), BM Çevre Programı Finans Girişimi (UN Environment Programme Finance Initiative, UNEP FI) ve Sorumlu Yatırım İlkeleri (Principles for Responsible Investment, PRI) kabilinden kurulan nezdinde BM katılma programı bulunan SSE’nin misyonu, yatırımcılar, firmalar (ihraççılar), düzenleyiciler, yöntem yapıcılar ve arsıulusal kuruluşlarla teşrikimesai içre borsaların sürdürülebilirlik (çevresel, toplumsal ve kurumsal yönetişim) dalında nite gösteriş alabileceklerini ve (Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın finansmanı dahil) sürdürülebilir yatırımları nite isteklendirme edebileceklerini idrak geçirmek düşüncesince toptan çapta nezdinde ortam sağlamayı amaçlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ