USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa İstanbul, Sürdürülebilir Borsalar Girişimi Türev Borsaları Ağı'na müessis uzuv oldu

Borsa İstanbul, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Borsalar Girişimi Girişimi (UN Sustainable Stock Exchanges, UN SSE) kabilinden açılan Türev Borsaları Ağı’nın 11 müessis üyesi ortada arazi aldı.

Borsa İstanbul, Sürdürülebilir Borsalar Girişimi Türev Borsaları Ağı'na müessis uzuv oldu
26-10-2021 10:15
İstanbul

Borsa İstanbul açıklamasına göre, Borsa İstanbul’un müessis üyeleri ortada toprak almış bulunduğu Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Borsalar Girişimi, müştak mahsulat dalında sürdürülebilirlik çalışmalarını yaygınlaştırmak bu şeklinde Sürdürülebilir Türev Borsaları Ağı’nı kurdu.

Borsa İstanbul, dünyanın öbür önde mevrut müştak borsaları ve müştak piyasası işleten taşınır değer borsalarıyla baş başa bu girişimin kurucuları ortada toprak aldı. Kurucuların nezdinde bölümü direkt müştak borsası nezdinde bölümü ise müştak piyasası bulunan taşınır değer borsalarından oluşuyor.

SSE Türev Borsaları Ağı’nın müessis üyeleri Borsa İstanbul (Türkiye), Bursa Malezya (Malezya), CBOE Global Markets (ABD, türev), CME Grubu (ABD, türev), Deutsche Börse AG / Eurex (Almanya, türev), Matba Rofex (Arjantin, türev), MexDer (BMV Grubu) (Meksika, türev), NZX Limited (Yeni Zelanda), Singapur Borsası (Singapur), ICE (ABD) ve TMX Grubu /Montreal Exchange (Kanada, türev) borsalarından oluşuyor.

"Yeni üyelerimizle baş başa emek harcamayı dört gözle bekliyoruz"

Açıklamada mevzuya bağlı görüşlerine toprak sunulan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Borsalar Girişimi (SSE) Başkanı James Zhan, "Bugün SSE’nin bulunan üyeleri namına aramıza dünkü dahil bulunan müştak borsalarına latifçe geldiniz diyoruz. SSE kurulduğundan bu yana sürdürülebilir para sektörü aşırı genişledi, genişlemeye de bitmeme ediyor.

Net el değmemiş emisyonlu nezdinde sisteme devrolmak ve Birleşmiş Milletler’in belirlediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na iktiran kılmak düşüncesince herhangi nezdinde çeşitli finansmana gerekseme var. Türev borsalarının dünyanın en dayanıklı problemlerine katkıda bulunma hevesini kıvançla karşılıyoruz ve sürdürülebilir kalkınma düşüncesince en güzel uygulamaları motivasyon buyurmak düşüncesince dünkü üyelerimizle baş başa emek harcamayı dört gözle bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de de müştak mahsulat tedricen hâlâ ehemmiyetli duruma geliyor"

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun ise kâffesi dünyada bulunduğu kadar Türkiye’de de müştak mamüllerin tedricen hâlâ ehemmiyetli duruma geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sürdürülebilirliğin bu esneyen verim kategorisinde de ehemmiyetli nezdinde gösteriş oynaması icap ettiğini düşünüyorum. SSE yöneticilerine, müştak borsaları da sürdürülebilir borsalar girişimine engelleme ika kararından ötürü teşekkürname ediyorum. Borsa İstanbul olarak, SSE bünyesindeki emek vermek gruplarında elhak toprak alıyorduk. Bundan sonraları girişimin müştak yanındaki çalışmalara da dayanaklık buyurmak vereceğiz."

Sürdürülebilir Borsalar Girişimi hakkında

Açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (United Nations Conference on Trade and Development, UNCTAD), BM Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact), BM Çevre Programı Finans Girişimi (UN Environment Programme Finance Initiative, UNEP FI) ve Sorumlu Yatırım İlkeleri (Principles for Responsible Investment, PRI) çeşidinden kurulan nezdinde BM paydaşlık programı bulunan SSE’nin misyonu, yatırımcılar, firmalar (ihraççılar), düzenleyiciler, yöntem yapıcılar ve arsıulusal kuruluşlarla teşrikimesai ortamında borsaların sürdürülebilirlik (çevresel, toplumsal ve kurumsal yönetişim) dalında elbette gösteriş alabileceklerini ve (Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın finansmanı dahil) sürdürülebilir yatırımları elbette motivasyon edebileceklerini idrak buyurmak düşüncesince toptan çapta nezdinde ortam sağlamayı amaçlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ