USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa İstanbul'da gong, Anatolia Geneworks ve Gelecek Varlık Yönetimi düşüncesince çaldı

Borsa İstanbul'da Anatolia Tanı ve Biyoteknoloji Ürünleri Ar-Ge Sanayi ve Ticaret AŞ ile Gelecek Varlık Yönetimi AŞ düşüncesince gong töreni gerçekleştirildi.

Borsa İstanbul'da gong, Anatolia Geneworks ve Gelecek Varlık Yönetimi düşüncesince çaldı
21-10-2021 13:44
İstanbul

Borsa İstanbul açıklamasına göre, törende Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Anatolia Tanı ve Biyoteknoloji Ürünleri Ar-Ge Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Alper Akyüz, Anatolia Tanı ve Biyoteknoloji Ürünleri Ar-Ge Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Merkezi Direktörü Dr. Elif Akyüz, Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin ve Gelecek Varlık Genel Müdürü Sezin Ünlüdoğan gongu baş başa çaldı.

Açıklamada görüşlerine toprak sunulan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, bugünün aşırı hususi müşterek devir bulunduğunu ve bunun dü sebebi bulunduğunu aktararak, "Bugün itibarıyla, bu sene gerçekleşen bölüt arzlarla Borsamızda muamelat görmeye başlamış bulunan iştirak sayımız 40'a ulaştı. 40 sayısı, geleneklerimizde bereketi, çoğalmayı, olgunlaşmayı sembolize eder." ifadelerini kullandı.

"Bu sene bölüt arzlar açısından, maşallah artağan müşterek sene geçiriyoruz" değerlendirmesinde mevcut Ergun, şunları kaydetti:

"Bu durum, kapital piyasalarımızın ve Borsamızın tutarlılık seviyesini de gösteriyor. Bu sebeple bu sene gerçekleşen bölüt arzlarda emeği güzeşte her insana teşekkürname ediyorum ve 40 BİST yol maşallah diyorum. Bugünü hususi kılan ikinci yönü ise Borsa tarihinde önce kez dü firmanın gong törenini bire müşterek anda baş başa yapıyor olmamızdır. Büyük müşterek cansiparane ve aşırı kıymettar vizyoner müşterek sağ açıklık ile baş başa müşterek gong töreni yaparak bu sinerjiyi yansıtan müşterek müstevi oluşturdukları düşüncesince rastgele dü şirketimizin kıymettar yöneticilerine aşırı teşekkürname ediyorum.

Borsamıza kote şirketlerle ve Borsamız üyesi ara bulucu kurumlarla el ele vererek oluşturduğumuz sinerji, bire müşterek gemide bulunan bizleri hâlâ çelimli bir duruma getiriyor. Bu birlikteliğimizin müşterek sembolü olarak, Borsamıza derinlemesine senelerdir iştirak kazandıran dü ara bulucu kurumumuzu, rastgele dü şampiyonumuzu, Ak Yatırımı ve Garanti Yatırım'ı kutlama ediyorum, başarılarının devamını temenni ediyorum ve 'birlikte hâlâ güçlüyüz' diyorum."

"Anatolia’yı doğacak yüzyıllara taşıyacak müşterek kurumsal tekâmül periyodunu başlatmış oluyoruz"

Anatolia Geneworks Yönetim Kurulu Başkanı Alper Akyüz de bölüt arzın, Anatolia'nın başarılarla meşbu tarihindeki en ehemmiyetli dönüm noktalarından birisi bulunduğunu aktararak, "Yıllar süresince etraflı enerjimizi Ar-Ge'ye harcayarak, hayattaki hisse senedi ve değişiklikleri strateji ederek faziletkâr performanslı, yenilikçi, enli müşterek mahsul portföyü ortaya çıkarttık ve Anatolia Geneworks'ü Türkiye'yle bu arada dünyanın katı aşırı ülkesinde uygulanan müşterek bellik durumuna getirdik. Kurulduğumuzdan buyana daima derinlemesine vadeli projeler yaparak akım ettik ve alanımızdaki dev şirketlerin büyüklüklerini, yüzyıldan emektar tarihlerini, bölüt açıkça yapılarından meydana gelen berk kurumsal kimliklerini Anatolia düşüncesince de müşterek devir ulaşılacak hedefler kendisine belirledik. Bugün Borsa İstanbul’da muamelat görmeye başlayarak Anatolia’yı doğacak yüzyıllara taşıyacak müşterek kurumsal tekâmül periyodunu de başlatmış oluyoruz ve bizim düşüncesince işin en cümbüş donör tarafı da bu." ifadelerini kullandı.

Özellikle mekatronik ve yazılım sahalarında yaratacakları yeniliklerle evren genelinde öne çıkmayı planladıklarını tamlayan Akyüz, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye'de moleküler teşhis piyasasının öncülerinden kendisine evren genelinde bildirme gören mahsul gamımızı hâlâ da genişletmek, alışveriş payımızı artırarak önümüzdeki 20 yılda hayattaki en iri 10 diyagnostik firmasından birisi edinmek en iri hedefimiz. Bu başarıyı belirlemek hem ülkemize tıpkı zamanda yatırımcılarımıza en iri borcumuzdur. Bugüne ulaşmamızdaki katkıları düşüncesince kıymettar emek vermek arkadaşlarımıza ve paydaşlarımıza değişik teşekkürname ediyorum ve Anatolia Tanı ve Biyoteknoloji AŞ'nin bölüt arzının şimdiden abuhava ekonomimize ve yatırımcılarımıza hayır olmasını diliyorum."

Anatolia Geneworks Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Merkezi Direktörü Dr. Elif Akyüz ise "Kurup büyütmekte olduğumuz, ismini, bellik ve manken isimlerini daima Anadolu'dan, Anadolu'nun muhtelif yörelerinden meydan firmamız, ülkemizin ismini ve ülkemizin aşırı çalışkan, doğurucu gençlerinin başarılarını topu topu dünyaya duyurmaya bitmeme edecek. Akla, bilime, kaliteye inancımızla topu topu evren sağlığına katkıda mevcut edinmek düşüncesince 'üretken insanoğlu mutludur' mottomuzla, azimle emek harcamayı sürdürerek gine en iyiyi hedeflemeye bitmeme edeceğiz. Bugün hem bahtiyar olduğumuz tıpkı zamanda alım çalım duyduğumuz müşterek gün. Ekibimize, burada bulunan, bizi izleyen her insana ve bizlere dayanak bulunan her insana ve halkımıza aşırı teşekkürname ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Gelecek Varlık'ın en beğenilir kurumlardan birisi olacağına inanıyorum"

Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin de tahminî 15 sene aradan sonraları Gelecek Varlık'la Borsa İstanbul'a dönmekten cümbüş ve devlet duyduklarını aktardı.

Özyeğin, "Grubumuzun cezaevi bebeği şirketlerinden Gelecek Varlık’ın yatırımcılardan iri uyanıklık ve hazzetme görmesinin hem alım çalım tıpkı zamanda sorumluluğunu taşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Fiba Grubu'nun, kapital piyasalarındaki deneyimi ve Gelecek Varlık'ın çelimli nakdî yapısıyla yatırımcıların beklentilerini ödeyeceğini aktaran Özyeğin, şunları kaydetti:

"Şirketimizin Borsa İstanbul'a girerken gösterdiği başarıyı daim eylemek amacıyla bölüt sunma büyüklüğünün yarısına emsal gelen, tahminî 180 milyon TL'yi değer istikrarı fonu kendisine ayırdık. Sektöründe şef konumda mevcut ve kalburüstü müşterek bölüt sunma ile dalında müşterek prensip hâlâ imza atan Gelecek Varlık'ın yatırımcılarıyla baş başa kalan finansman enerjisini en dobra biçimde değerlendireceğinden eminim. Büyüme ivmesinin önümüzdeki çağda gayret kazanarak artacağına inandığım servet yönetimi sektörünün, güçlenen kapital yapısıyla esas potansiyeline ulaşacağına, Gelecek Varlık'ın da Borsa İstanbul'un çelimli ekosistemi süresince en beğenilir kurumlardan birisi olacağına inanıyorum."

"Sektörümüzün gelişme potansiyelini en doğurgan biçimde kullanacağız"

Gelecek Varlık Genel Müdürü Sezin Ünlüdoğan ise yatırımcılardan mevrut tahminî 2 bilyon TL değerindeki alakanın çıkarlarını aşırı bahtiyar ettiğini ve bu faziletkâr talebi istikbal etmek kıl payı tahminî 60 milyon TL derece hâlâ ek satı gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Ünlüdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

"Borsa İstanbul'da, yatırımcıların itimat duyduğu müşterek firmalar topluluğunu, kısaca Fiba Grubu'nu asimilasyon etmenin yanında, ülkemizin nakdî sisteminin metin müşterek biçimde varlığını sürdürebilmesine iri ulama sunan müşterek sahası asimilasyon edeceğiz. Ekonomideki katıksız daralmaları bırakmak kıl payı saygınlık genişlemelerinin yaşandığı intikal dönemlerinin peşi sıra para sektöründe yaşanmış bulunan toparlanma süreçleri, servet dümen şirketleri düşüncesince iri fırsatlar sunuyor. Sektörümüzün önündeki gelişme potansiyelini, artık da en doğurgan biçimde kullanacağız. BDDK'ya ilişkin müşterek alım kendisine bugüne derece inceden inceye mensur ettiğimiz saydam dümen yapımızı da Borsa İstanbul'da mevcut olmanın sorumluluğuyla çelimli biçimde bitmeme ettireceğiz. Gelecek Varlık'ın bölüt sunma sürecine ulama sağlayıcı her insana teşekkürlerimizi sunarız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ