USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa İstanbul'da gong 'Formula 1 Rolex Turkish Grand Prix 2021' düşüncesince çaldı

"Formula 1 Rolex Turkish Grand Prix 2021" etkinliği öncesinde Borsa İstanbul'da gong töreni gerçekleştirildi.

Borsa İstanbul'da gong 'Formula 1 Rolex Turkish Grand Prix 2021' düşüncesince çaldı
08-10-2021 12:45
İstanbul

Gong törenine; Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Borsa İstanbul AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Intercity İstanbul Park Genel Müdürü Sadi Hezber, Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Ali Vural Ak, Formula 1 Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Stefano Domenicali ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu katıldı.

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, gong töreninin arkası sıra meydana getirdiği konuşmada, Türkiye'nin Formula 1 yarışlarına en sahipliği yapmasından ötürü iri müşterek mevki duyduklarını belirterek, "Güzel İstanbul'umuz yüzyıl açmış yüzyıl kapatmış, imparatorluklara başkentlik yapmış, yüzyıllarca dünyayı yönetmiş ve şairlere esin olmuş. Kültürlerin ve medeniyetlerin merkezi bulunan İstanbul dünyanın dü kıtasını birleştirerek, adeta dünyanın merkezinde arazi meydan yeryüzündeki biricik şehirdir." diyerek konuştu.

Formula 1 yarışlarının yapıldığı, dünyanın merkezindeki İstanbul'un finansın da merkezi olma amacında tehlikesiz adımlarla ilerlediğini aktaran Ergun, şunları kaydetti:

"İşte bu mali merkezin kalbi bulunan Borsamız, aynen Formula 1 yarışlarındaki vasıtalar üzere komut konveksiyon hızında en erdemli hızlara ehil evren borsaları ile yarışıyor. Geçmişe uyarınca 10 büküm henüz aceleci komut iletimi ve 4 büküm müşterek tomar komut kapasitemiz mevcut. Daha da önemlisi, Dünya Borsalar Federasyonu verilerine göre, gururla söyleyebilirim ki dünyanın en hazır para borsasıyız. Finans teknolojisi dünyada kalan müşterek çabucak şekillenmeye bitmeme ederken, bizim de toptan rekabette yerimizi alabilmek düşüncesince yenilediğimiz altyapımız ve gelişigüzel güzeşte kurun geliştirdiğimiz BİSTECH sistemimiz ile ulaştığımız erdemli aceleci alışveriş teknolojisi, Formula 1 yarışlarında bulunduğu üzere bizlere iri müşterek cümbüş veriyor."

Borsa İstanbul piyasalarının uçtan kuyruk sokumu kemiği biricik müşterek ortam üstünde bütünleşmiş müşterek halde çalışkanlık gösterdiğine, yatırımcıların aceleci ve emniyetli etraf erişimini sağlayacak halde data merkezinin genişletildiğine, ayrımlı ihtiyaçlara uyarınca seçenek muvasala olanakları sunulduğuna ve arsıulusal standartlarda iş veren müşterek borsa olduğuna dikkati çekici Ergun, "Arz tarafında henüz müşterek tomar firmanın türlü eşme temini olanağına kavuştuğu, istem tarafında ise henüz degaje müşterek ecnebi yatırımcı tabanına ulaşıldığı, başkaca etraf gereksinimlerine uyarınca acemi verim ve hizmetlerin geliştirildiği, ezcümle piyasaların gelişmesine odaklandığımız müşterek gaye ile İstanbul'un arsıulusal para merkezi pozisyonuna kuvvet katmaya bitmeme edeceğiz. Borsa'ya vürut potansiyeli bulunan ecnebi yatırımcılar ile kurumsal iletişimimizi yükseltmek ve korumak düşüncesince adımlar atıyoruz. Uluslararası kuruluşlarda canlı şekilde fariza alıyoruz. Dünya Borsalar Federasyonu'nun topu topu ast düzentileme komitelerinde arkadaşlarımız fariza aldılar. Diğer evren borsaları ile beraberce çalışıyor ve rakiplerimizle yarışıyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesindeki Borsalar Forumu'nun umumi sekretaryasını yürütüyoruz. İslam Ülkeleri Borsaları ile beraberce eş planlar gerçekleştiriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"100 bin kişiyi en yukarı düzem tedbirleri uygulayarak ağırlayacağız"

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Ali Vural Ak da Formula 1TM'i Türkiye'ye art getirme görevinin Cumhurbaşkanlığı himayelerinde kendilerine verilmesinin ardından, Intercity İstanbul Park şekilde bu dev organizasyonu Türkiye'ye esasen vermek düşüncesince maddesel içsel aşırı nüfuz harcadıklarını söyledi.

Ak, şunları kaydetti:

"Milyarlarca seyirciye ulaşan, devletlerin lansman faaliyetlerinde fiyat biçilmez değere ehil Formula 1TM'i geçtiğimiz sene dört dörtlük 9 sene aranın arkası sıra ülkemize kazandırmıştık. Yarışın topu topu dünyada candan strateji edilmesi, pilotlar ve takımların Türkiye'den övgüyle bahsetmeleri ve gösterdiğimiz dip çabaların arından türkiye bu sene da Formula 1TM'e ev sahipliği yapacak. Ülkemize bu denli ehemmiyetli müşterek organizasyonu kazandırdığımız düşüncesince aşırı mutluyuz. Türkiye'nin böylesine iri ve dobra müşterek organizasyona ev sahipliği etme kabiliyeti var. Dünyanın en cümbüş donör yarışma pistlerinden birisine sahibiz. Bu sene pandemi hasebiyle nısıf kapasiteli de olsa seyircili müşterek kodifikasyon gerçekleştirerek 100 bin kişiyi en yukarı düzem tedbirleri uygulayarak ağırlayacağız. Türkiye’nin tanıtımı ve saygınlığı düşüncesince fiyat biçilmez müşterek vesile bulunan bu etkinlikle bu arada ayrımsız sürede ülkemize 100 milyon dolardan müşterek tomar konuşu yardım sağlamayı da bekliyoruz. Üç kurun süresince sert aşırı etkinliğe ev sahipliği yapacağımız organizasyonumuzda motosiklet sporları severler heyecana, eğlenceye ve adrenaline doyacak. Tüm dünyada 2 bilyon bireyin izleyeceği Formula 1TM Rolex Turkish Grand Prix 2021 etkinliğini ülkemize reva halde gerçekleştireceğimize inanıyorum."

"Formula 1 aşırı iri müşterek ekonomi"

Formula 1 Başkanı ve CEO'su Stefano Domenicali ise, "Bugün burada Formula 1 dünyası yerine sizlerle beraberce edinmek ve bu hususi haset paylaşmaktan iri sevinme duyuyorum. Çoğunuz Formula 1'in borsada ne işi bulunduğunu nikbet edebilir. Formula 1 hemen üreticiler, ekipler ve sürücülerle sportif mücadelenin bulunduğu müşterek ortam değil ayrımsız sürede aşırı iri müşterek ekonomi. Uluslararası müşterek ortam olarak, evren çapında büyümenin zorluğunun ve olasılığının ne işe yaradığını derinliğine idrak etmek hakkıyla ilgilendiğimiz müşterek an. Bugün her insanın Formula 1'e hemen komple müşterek spor bulunduğu düşüncesince değil, ayrımsız sürede ülkenin, firmanın ve bununla münasebetli ortakların işi büyütmesini sağlamış bulunduğu için, başarısı düşüncesince ev sahipliği gerçekleştirmek istediğini görüyoruz. Formula 1'e envestisman yapanların yatırımlarının karşılığını aldıkları müşterek gerçek." diyerek konuştu.

Konuşmaların arkası sıra armağan takdimlerinin yapıldığı etkinlik, şişman foto çekiminin arkası sıra sona erdi.

Formula 1 Rolex Turkish Grand Prix 2021, 8-9-10 Ekim tarihlerinde Intercity İstanbul Park'ta gerçekleştirilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ