USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa İstanbul'da gong Hedef Holding düşüncesince çaldı

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Ergun "Hedefine sakıncasız adımlarla giden Hedef Holding’in çağ borsamızda prosedür görmeye başlaması, kapital piyasalarına senelerdir verdiği bu hizmetin ve girişimcilik alanındaki başarılarının sonucudur." dedi.

Borsa İstanbul'da gong Hedef Holding düşüncesince çaldı
22-10-2021 13:20
İstanbul

Finans, teknoloji, afiyet kabilinden nice bölgede yatırımları mevcut Türkiye’nin önde mevrut envestisman grubu Hedef Holding'in halka arz süreci tamamlandı. Hedef Holding hisseleri, Borsa İstanbul'da planlı gong töreni ile Ana Pazar’da prosedür görmeye başladı.

Hedef Holding, İnfo Yatırım liderliğinde 23 ara bulucu kurumdan oluşan şirketler birliği kabilinden 14-15 Ekim'de 1,96 TL fiyattan halka arz edilen Hedef Holding hisseleri düşüncesince 6 kıvrım istem toplandı.

Halka arzda kısaca 122 bin yatırımcı 358 milyon skor istem iletirken, arz büyüklüğü 117,6 milyon TL oldu. Borsa İstanbul’da çağ planlı gong töreniyle birlikte, Hedef Holding sermayesinin yüzdelik 20’sini özümleme fail esham "#HEDEF" koduyla prosedür görmeye başladı.

Hedef Holding hisselerinin evvel prosedür haset düşüncesince planlı gong töreninde mütekellim Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, “Hedef Grubu, borsamızda prosedür gören adım sermayesi şirketiyle, gene borsamızda prosedür gören ve ayrımsız sürede üyemiz bulunan ara bulucu kurumuyla, başkaca portföy yönetimi şirketiyle, ekip yerine borsamızın en ehemmiyetli paydaşı reşit ve senelerdir kapital piyasamızda verdiği hizmetlerle büyümüştür. Hedefine tehlikesiz adımlarla revan Hedef Holding’in çağ borsamızda prosedür görmeye başlaması, kapital piyasalarına senelerdir verdiği bu hizmetin ve girişimcilik alanındaki başarılarının sonucudur.” niteleyerek konuştu.

Türkiye'nin büyümesinde toy girişimlerin ve girişimcilerin öneminin gitgide arttığını, Borsa İstanbul’un da bu alandaki şirketleri yatırımcılarla buluşturarak büyümenin finansmanını desteklediğini vurgulayan Ergun, “Bu nedenle, girişimcilere dayanak noktası sağlayıcı Hedef Holding’in çağ yatırımcılarla buluşarak aramıza alınması bizleri baş döndürücü bahtiyar ediyor. Yüksek taleple 122 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği kalburüstü halka arzdan çevre Hedef Holding’in ve ara bulucu kurumun zikıymet yöneticilerini kutlama ediyorum. Hedef Holding'e evine körpe geldin diyorum, kapital piyasalarına iyi olmasını diliyorum.” halinde konuştu.

"Hedef Holding akla yatkın sürede akla yatkın şirketlere envestisman yaparak büyüyor"

Hedef Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Gökalp ise gayrimeskûn el altında borsada prosedür gören dört şirketleri bulunduğunu hatırlatarak, yapı şirketleri bulunan Hedef Holding’in halka arzına koyu halde özen yayınlayan hepsi yatırımcılara teşekkürlerini iletti.

Bugün beşinci firmanın de borsada prosedür görmesi ile beraberce baş döndürücü şişman yanında fasile olduklarını tabir fail Gökalp, şunları kaydetti:

"Burada bulunmaktan cümbüş ve devlet duyuyorum. Köklü yanında geçmişe ve tecrübeye ehil bulunan Hedef Holding akla yatkın sürede akla yatkın şirketlere envestisman yaparak büyüyor. Finans ve uygulayım bilimi rüçhan nice bölgede yatırımlarımıza çabucak bitmeme ederek, geleceğini baş döndürücü temiz gördüğümüz kuruluşların büyümelerine şehadet buyurmak ve başarılarına eş peyda buyurmak biricik yanında duygu. Yeni girişimler ve efkâr paylaştıkça büyür, değerlenir. Biz bunu 'Yeni Nesil Holding' gösterimi yerine tanımlıyoruz. Elde ettiğimiz kalburüstü sonuçlar, doğacak yatırımlarımız düşüncesince şişman esin veriyor.

Halka arzla özsermayemizi hâlâ da güçlendirerek, Hedef Holding yerine toy yatırımlar düşüncesince hâlâ çelimli adımlar atacağız. Bu yolda bizlere mahsus itimatı hâlâ da ileriye taşıyacağız. Başarılı halka arz sürecinde emeği güzeşte herkese, özellikle Hedef Holding çalışanlarıma, İnfo Yatırım ve şirketler birliği üyeleri ile Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul, Merkezi Kayıt Kuruluşu, Takasbank’ın hepsi becerikli ve çalışanlarına teşekkürname ediyorum.”

Gökalp, Hedef Holding'in halka arzına beklentilerinin üstünde mevrut istem düşüncesince bahtiyar olduklarını vurgulayarak, "İştiraklerimizden dü tanesinin halka arzı gündemimizde. İdeal Data'nın halka arzını bu yılın 12 maaş bilançolarıyla önümüzdeki yıl april ayında tamamlamayı değerlendiriyoruz. Ardından da Icrypex yatırımımızın da halka arzını gündeme getireceğiz. Grup şirketlerimizden İnfo Yatırım tarafında 7 kıta halka arz dosyamız var, bu yıl muhtemeldir ki 3 tanesinin hâlâ halka arzını tamamlamış oluruz." niteleyerek konuştu.

Halka arzda koyu yanında candan karşılaştık"

İnfo Yatırım Üst Yöneticisi (CEO) Ender Şahin de bu yıl, başarıyla tamamladıkları üçüncü halka arzlarının gong töreni düşüncesince yanında araya geldiklerini aktararak, Türkiye’nin önde mevrut envestisman gruplarından ve grubun yapı firması bulunan Hedef Holding’in halka arz sürecine vasıtalık ettikleri düşüncesince görkemli olduklarını söyledi.

Halka arzda koyu yanında candan karşılaştıklarını özetleyen Şahin, "2021 senesinde gerçekleştirdiğimiz 3 halka arz ile bütün 680 milyon TL eşme yarattık. Yıl sonuna denli tamamlamayı planladığımız halka arzlar ile bu tutarın 1 bilyon TL’yi aşmasını hedefliyoruz. Halka arz sürecinde bizlere özen yayınlayan zikıymet yatırımcılarımıza, zikıymet kurumlarımız Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul, Merkezi Kayıt Kuruluşu, Takasbank ve hepsi çalışanlarına katkıları düşüncesince baş döndürücü teşekkürname ediyoruz." niteleyerek konuştu.

Şahin, 6 maaş yanında sürecin böylecene Hedef Holding'in halka arzını gerçekleştirdiklerini belirterek, Hedef Holding'in güzeşte yıl canlı büyüklüğünü 4 katına çıkardığını, doğacak devirde de devim bilimi halde ivmelenecek yanında holding bulunduğunu dile getirdi.

Sadece diyar içi değil, diyar dışından da Hedef Holding düşüncesince koyu istem geldiğini özetleyen Şahin, 9 ecnebi hazine ve yatırımcının halka arza katıldığını bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ