USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa İstanbul'da gong SPK'nin 40'ıncı yılı düşüncesince çaldı

Borsa İstanbul'da gong, SPK'nin 40'ıncı yapı sene dönümü düşüncesince çaldı.

Borsa İstanbul'da gong SPK'nin 40'ıncı yılı düşüncesince çaldı
24-01-2022 13:35
İstanbul

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, kapital piyasalarında muamele işleyen her insanın denk koşullarda muamele yaptığına tehlikesiz edinmek istediklerini anlatım ederek, "Bunun düşüncesince piyasayı 7 gündüz 24 vakit esasıyla izlem ediyoruz. Bunun kararında muktezi düzenlemeleri ve tedbirleri de yaşama geçiriyoruz." dedi.

Borsa İstanbul'da gong, SPK'nin 40'ıncı yapılış sene dönümü için çaldı.

Törende mütekellim SPK Başkan Taşkesenlioğlu, kapital piyasalarının önemine ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Sermaye piyasalarımız, yurdumuzdaki derinlemesine vadeli görüntü bildirme ve talebinin en velut noktada indinde araya gelmesi ve üreten kuruluşların sağlamış olduğu vefa artışının tabana yayılmasını bildirmek namına mali sistemimizin elzem indinde parçası şekilde derinlemesine senelerdir görev vermektedir. Finansal mimarimizin 150 yılı aşan indinde süredir kapital piyasalarına bağlı repertuvar ve tecrübesi bulunmakla beraberce SPK'nin kuruluşundan bugüne 40 senedir derece derece güçlenen kurumsal indinde yetenek mensur edilmiştir. Bu sürecin evvel evrelerinde ülkemizin arsıulusal kapital halleriyle uyumu sağlanırken, sonra domestik kapital piyasası ürünleri ve muamele biçimleri geliştirilmeye başlanmıştır. İlerleyen evrelerde meydana getirilen anayasa değişimleri yardımıyla ise kapital piyasalarımız türel çerçeve, teknolojik enfrastrüktür ve mahsul çeşitliliği itibarıyla AB düzenlemeleriyle birlik ahenkli duruma getirilmiştir."

"Yatırımcıların gereksinimlerini karşılayabilecek akla yatkın mahsulat ve finansman modelleri yaşama geçiriliyor"

Ali Fuat Taşkesenlioğlu, SPK'nin; kuruluşların ve artırım sahiplerinin kapital piyasalarını elan baş döndürücü yeğleme etmesini sağlayacak gereksinimleri belirleme ettiğini belirterek, "SPK, domestik ve ecnebi ferdî kurumsal topu topu yatırımcılarımızın gereksinimlerini karşılayabilecek akla yatkın mahsulat ve finansman modelleri yaşama geçirmektedir. Bu bölgede ağır mesafeler katedilmesine karşın büyümekte bulunan indinde yurt şekilde Türkiye, baş döndürücü elan çelimli indinde kapital sanayisine gerekseme duymaktadır." dedi.

Uzun senelerdir 1 milyon yöresinde bulunan hisse piyasası yatırımcı sayısının 2,4 milyona kavuşması ve 2021 senesinde zamanı üstün dereceli seviyede, toplanmış 52 sayı çecik bildirme işlemi gerçekleştirilmiş olmasının kapital piyasaları açısından değişik indinde seviyeye ayraç ettiğini aktaran Taşkesenlioğlu, şu halde bitmeme etti:

"Bu potansiyeli akıllıcasına indinde halde kullanarak kapital piyasalarımızı elan ati seviyelere taşıyabilmek namına SPK şekilde topu topu paydaşlarımızla enformasyon içre şekilde piyasamızın elan da gelişme göstermesi ve derinleşmesi düşüncesince çalışmaya bitmeme etmemiz icap ettiğinin bilincindeyiz. Bu kapsamda kapital piyasalarının imajının güçlendirilmesi asliye önceliklerimiz arasındadır. Sermaye piyasalarında muamele işleyen her insanın denk koşullarda muamele yaptığına tehlikesiz edinmek istiyoruz. Bunun düşüncesince piyasayı 7 gündüz 24 vakit esasıyla izlem ediyoruz. Bunun kararında muktezi düzenlemeleri ve tedbirleri de yaşama geçiriyoruz.

Piyasa bozan ve ya bozmaya etkin topu topu girişimleri de ne yöntemi kullanıyorlarsa kullansınlar belirleme yazar caydırıcı cezalar veriyoruz, vermeye de bitmeme edeceğiz. Uzun vadede çelimli indinde kapital piyasası imajını sağlamamız düşüncesince bunun ne derece ehemmiyetli bulunduğunun da farkındayız."

"Şirketlerimizi borsamıza çağırma ediyoruz"

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun da Borsa İstanbul'un, SPK ile beraberce şirketleri ve yatırımcıları kapital piyasalarının sunmuş olduğu imkanlardan elan indinde tomar faydalandırabilmek düşüncesince çalıştığını anlatım etti.

Ergun, devamla şunları kaydetti:

"Bu kapsamda bildirme tarafında elan indinde tomar firmanın türlü pınar temini olanağına kavuştuğu, arzu tarafındaysa elan degaje indinde yatırımcı tabanına ulaşıldığı, başkaca piyasalarımızın gereksinimlerine layıkıyla toy mali mahsul ve hizmetlerin geliştirildiği, ezcümle piyasalarımızın büyüme göstermesine odaklandığımız indinde garaz ile İstanbul'un arsıulusal mal merkezi olması pozisyonuna kuvvet katmaya bitmeme edeceğiz. Bu amaçla indinde taraftan yatırımcılarımıza tasarruflarını kıymetlendirme imkanı, ortamı, sektörü yapmaya çalışırken, başka taraftan ülkemizin büyüme göstermesine yardım sağlayan, istihsal yapan, envestisman yapan, dış satım yapan, istihdam meydana getiren şirketlerimizi, yatırımlarını ve büyümelerini kapital piyasaları eliyle akçalanmış edebilmeleri düşüncesince borsamıza çağırma ediyoruz. Bu garaz düşüncesince bu yolda beraberce çalıştığımız yukarı kurulumuz SPK'yi 40'ıncı yılı dolayısıyla kutlama ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ