USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı 111,50 dolar

Brent petrolün varili, arsıulusal piyasalarda 111,50 dolardan prosedür görüyor.

Brent petrolün varil fiyatı 111,50 dolar
21-03-2022 10:01
İstanbul

Cuma haset 109,59 dolara denli yükselen Brent petrolün varil fiyatı, haset 107,93 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, ahit sayaç 09.29 bakımından kapanışa layıkıyla yüzdelik 3,31 artışla 111,50 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili 106,82 dolardan müşteri buldu.

Fiyatlardaki yükselişte, Rusya-Ukrayna Savaşı ve Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine planlı saldırıların kez açmış bulunduğu sunma endişeleri sansasyonel oldu.

ABD özellikle peyda etmek üzere, Rusya-Ukrayna Savaşı'na müteallik diplomatlık ve müeyyide adımları gündemin odağındaki yerini koruyor. Amerika Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna mücadelesi gündemiyle çarşamba haset Brüksel'e gidecek. Perşembe haset NATO zirvesi, G7 zirvesi ve Avrupa Konseyi zirvesine katılacak Biden, peşi sıra Polonya ziyaretini gerçekleştirecek.

Bu görüşmelerin, Rusya'ya müteveccih yaptırımların genişletilebileceği ve petrolde tedbir problemi yaşanabileceği endişelerini artıracağı kestirim ediliyor.

Öte yandan, Suudi Arabistan petrol tesislerine patlayıcı hamile insansız iklim araçlarıyla (İHA) planlı saldırılar da sunma endişelerini artırarak fiyatların fevk taraflı seyrini destekledi.

Yemen'de hükümet güçlerine dayanak verici Arap Koalisyonu Sözcüsü Turki el-Maliki cemaziyelevvel meydana getirdiği açıklamada, Husilerin Suudi Arabistan'ın güneyine gönderilmiş bulunduğu 9 İHA ile ortak balistik füzenin düşürüldüğünü duyurmuştu.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA da Enerji Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberinde, İran destekli Husilerin cumartesi gecesi Cazan'daki petrol ürünleri üleştirme istasyonuna, piyasa sabaha hakkında da Yanbu Doğalgaz Santrali ve peşi sıra Yanbu Aramco Sinopec Rafineri Şirketi'ne İHA saldırısı düzenlediğini aktarmıştı.

Bakanlık yetkilileri, saldırının rafinerinin istihsal seviyesinde eğreti ortak düşüşe hastalık bulunduğu ve bu açığın stoklarla telafi edileceğini belirtmişti.

Çin'deki Kovid-19 hadise sayısı istem endişelerini artırıyor

Dünyanın ikinci en şişman petrol tüketicisi Çin'de günce Kovid-19 hadise sayısının 2020'nin başında, salgının en koyu hissedildiği günlerdeki seviyelerde seyretmesi de piyasalarda istem endişelerini artırıyor ve fiyatların yükselişini baskılıyor.

Kovid-19 salgınında geçmiş vakaların görüldüğü Çin'de ortak yılı fazla sürenin peşi sıra virüse müteallik geçmiş dirilik kaybı yaşandı.

Brent petrolde beceri kendisine 111,80 ile 114,09 dolar aralığının direnç, 109,51 ile 107,22 dolar aralığının ise dayanak bölgesi kendisine izlenebileceği belirtiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ