USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Brüksel Büyükelçisi Uysal, "asrın felaketi" sonrası Belçika'daki dayanışmayı anlattı

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra "Vatandaşlarımız ve Belçikalı gönüllülerden mevrut iane tekliflerini bir tane hiç dikkate almaktadır hepsini kabil bulunan en endamsız müddette yanıtlamaya çalışıyoruz." dedi.

Brüksel Büyükelçisi Uysal,
10-02-2023 18:09
Brüksel

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, "asrın felaketi" adına nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin arkası esna Belçika'daki Türklerin yanı esna Belçika halkı ve hükümetinin şişman hassasiyetle el birliği gösterdiğini belirterek vatandaşların gerçekleştirmek istediği yardımlarla ilgilendiren birtakım hassasiyetlere dikkati çekti.

Uysal, Kahramanmaraş merkezli depremlerin arkası esna Belçika'da dinç Türklerin ve Belçika halkı ile hükümetinin gösterdiği el birliği ve yardımlarla ilgilendiren AA muhabirine açıklamada bulundu.

"Vatandaşlarımız ve Belçikalı gönüllülerden mevrut iane tekliflerini biricik on paralık dikkate almaktadır hepsini cins bulunan en çelimsiz müddette yanıtlamaya çalışıyoruz. Bu hususta hem yurttaşlarımıza bununla beraber Belçikalılara dayanaklık eylemek ve hassasiyetleri düşüncesince içtenlikle teşekkürlerimizi sunarız." ifadelerini kullanan Uysal, büyükelçiliğin yardımların akilane vakitte akilane yere ulaşmasını bildirmek düşüncesince çalıştığını vurguladı.

Uysal, şu şekilde bitmeme etti:

"AFAD'dan aldığımız bilgiler doğrultusunda, Brüksel ve Anvers Başkonsolosluklarımızla birlikte, evcil makamların ve çıplak maşer kurumlarının işbirliğiyle iane operasyonlarını yürütüyoruz. Yardımda mevcut peyda eylemek talip kişiler, genel ağ internet sitemizden bulabilecekleri resmi elmek adresimize yardımda mevcut peyda eylemek istedikleri hususları ve irtibatlarını gönderebilirler. gereksinim doğrultusunda kendileri ile aracısız iletişime geçilmektedir."

Nakdi yardımlar

Nakdi yardımda mevcut peyda eylemek talip vatandaşların AFAD ilkin peyda eylemek neredeyse çıkışlı talih kurumlarının hesaplarına gönderim yapmaları çağrısında mevcut Uysal, "Bunun için, büyükelçiliğimiz ve başkonsolosluklarımızın toplumsal iletişim araçları hesaplarının yanı esna ilgilendiren kurumların genel ağ sitelerini ve toplumsal iletişim araçları hesaplarını izleme etmeleri akla yatkın olacaktır." dedi.

Ayni yardımlar

Uysal, vatandaşların yapacağı gereç yardımları düşüncesince Belçika'da ikisi Brüksel (Expo piyasası Palais 11 Salonu ve Saint-Josse ilçesi Rue Merinos 1B) ve bir tanesi Anvers'te (ACT Group Depolama Tesisleri) peyda eylemek neredeyse 3 derç merkezi oluşturulduğunu, merkezlere bağlı detayların gine büyükelçilik ve başkonsoloslukların toplumsal iletişim araçları hesaplarında toprak aldığını bildirdi.

Büyükelçi Uysal, “Bundan ahir süreçte, kışlık çadır, ısıtıcı, battaniye, hab tulumu ve elektrik üreteci ihtiyaçlarının evleviyet bildirme etmiş olduğu ilgilendiren makamlarımızca bildirilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Dikkat edilmesi müstelzim hususlar

Büyükelçi Uysal, yapılacak yardımlarla ilgilendiren nazarıitibar edilmesi müstelzim hususları şu şekilde paylaştı:

"Vatandaşlarımızın başkonsolosluklarımızca meydana getirilen duyuruları izleme ederek, iane paketlerini hazırlamalarında şişman kâr vardır. Vatandaşlarımızdan iane kolilerini iletirken, müstamel ve ikinci el pırtı koymamalarını, malzemeleri parlak ve kolilenmiş şekilde, içinde ne olduğu de listelenmiş adına ambarlama merkezlerine doğrulama etmeleri önemle dileyiş olunur. Halihazırda derç merkezlerimizde yurttaşlarımızın katkılarıyla birleşen iane paketleri facia sahasından tarafımıza acele adına bildirilen gerekseme sıralaması kapsamında tasniflenmektedir."

Vatandaşlara münferit adına başlatmak istedikleri iane girişimlerinden büyükelçiliği haberli etmeleri çağrısında mevcut Uysal, "Yardım operasyonlarının eş güdümü ve aksaklıkların önlenmesi düşüncesince büyükelçiliğimiz ve başkonsolosluklarımızın yönlendirmeleri şişman ehemmiyet taşımaktadır. İyi niyetle başlatılan iane operasyonları, çarpıcı neticeye ulaşabilmekte ve acele ihtiyaçlara ilaç olmaktadır." diyerek konuştu.

Şimdiye derece meydana getirilen yardımlar

Uysal şimdiye kadar, Brüksel’den 18, Anvers’ten 6 tır peyda eylemek neredeyse mecmu 24 tırın yola çıktığını ve 12 tırın elan çıkmasının planlandığını bildirdi.

Karayolunun yanı esna havayoluyla da yardımların ulaştırıldığını tamlayan Uysal, evvel evvel THY uçağının Adana’ya ulaşarak sahadaki iane çalışanlarına kolileri doğrulama ettiğini tabir etti.

Büyükelçiliğin bilgilendirmesi üzerinde Belçika'dan beyaban hastanesi girişimi

Büyükelçi Uysal, depremler sonra AFAD'ın Türkiye Afet Müdahale Planı'na uyarınca dördüncü seviye facia anons ederek kentsel kontrol ve istirdat dalında arsıulusal iane çağrısında bulunması üzerine, bahis konusu çağrıyı büyükelçilik adına Belçika makamlarına bildirdiklerini söyledi.

İhtiyaç mahsus tıbbi materyallerin etraflıca listesinin de paylaşıldığını tamlayan Uysal, Belçika Dışişleri Bakanlığının mevzuya şişman müşterek duyarlık gösterdiğini vurguladı.

Uysal, Belçika'nın sağlayabileceği en müfit katkısı belirleme eylemek ve ilgilendiren Belçika kurumlarıyla eş güdümünü bildirmek amacıyla büyükelçiliğin yanı esna Belçika Federal Sağlık Bakanlığı, Federal Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Federal Yardım Servisi, Belçika İlk Yardım ve Destek Ekibi (B-FAST) birimlerinin de katılmış olduğu müşterek güruh düzenlediğini aktardı.

Toplantıda muhataplarına afetin yarattığı tahribat ve ilkin kontrol istirdat ekipleri peyda eylemek neredeyse acele ihtiyaçlara bağlı etraflıca bilgelik verdiğini dile getiren Uysal, şu şekilde bitmeme etti:

"Toplantıda ortaya çıkan neticeye göre, ayrımsız güneş ülkemize '2. Tip Acil Sağlık Ekibi' gönderilmesi dair müşterek ilke sonucu alınmış, bunun 80 nefis müşterek beyaban hastanesinden oluşacağı ve tıbbi gerekseme listemiz çerçevesinde hazırlanmakta bulunan insancasına ve tıbbi iane malzemelerini haiz askeri müşterek uçağın ülkemize gönderilmesinin planlandığı büyükelçiliğimize bildirilmiştir."

Uysal, Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib’in 7 Şubat’ta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun aradığını, B-FAST'in ülkemize tıbbi yardım, beyaban hastanesi ve 10.000 sayı hab tulumunun tahsis edildiğini açıkladığını Belçika Savunma Bakanı Ludivine Dedonder’in de, evcil mazi hizmet dayanaklık eylemek düşüncesince A400M askeri uçağı sağlandığını duyurduğunu tabir etti.

Uysal, 8 Şubat'ta B-FAST iane kadrosunun sezinleme gerçekleştirmek ve gereksinimi belirleme eylemek neredeyse Brüksel'deki Melsbroek Askeri Havalimanı'ndan İncirlik Hava Üssü'ne yola çıktığını, art küsurat grup üyeleri ile gayrı araç-gereç ve materyallerin intikalinin, doğacak günlerde gerçekleştirilecek uçuşlarla peyderpey sağlanacağının öğrenildiğini dile getirdi.

Büyükelçi Bekir Uysal, Belçika millî monitör kanallarından mevzuya bağlı bilgiler verdiğini, uçağın kalkışı öncesinde Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib ve İçişleri Bakanı Annalies Verlinden ile havaalanında görüşerek, Belçika'nın sergilediği dayanışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini dile getirdi.

Belçika’nın nakdi iane taahhütleri

Belçika'nın nakdi yardımlara bağlı taahhütlerine bağlı de bilgelik verici Büyükelçi Uysal, şunları aktardı:

"Belçika Federal Kalkınma İşbirliği ve Büyükşehirlerden Sorumlu Bakan Caroline Gennez 8 Şubat'ta 5 milyon avroluk insancasına iane taahhüdünde bulunduğunu, yardımın 4 milyon avroluk kısmının arbede bölgesinde gerekseme malikleri düşüncesince Birleşmiş Milletlerin (BM) Suriye düşüncesince uç ötesi fonuna gideceği, 1 milyon avroluk kısmının ise Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonunun (IFRC) Afet Müdahale Acil Durum Fonu'na (DREF) gideceğini açıklamıştır."

Belçika, AB ve NATO makamlarının taziyet mesajları

Büyükelçi Uysal, Belçika Kralı Philippe, Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, Temsilciler Meclisi Başkanı Eliane Tillieux, İçişleri Bakanı Annelies Verlinden ve elan katı aşırı fevk dozaj talih yetkilisinin Türk muhataplarına taziyelerini ilettiğini söyledi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in büyükelçilikte oluşturulan taziyet defterini imzaladığını tamlayan Uysal, katı aşırı AB ve NATO yetkilisiyle Belçika'daki kordiplomatik çalışanlarının da mesajlarla taziyelerini ilettiklerini aktardı.

Belçikalı gönüllülerin kontrol istirdat çalışmaları

Uysal, Belçikalı gönüllülerin kontrol istirdat çalışmalarına da değinerek, şunları kaydetti:

“Depremin arkası esna Büyükelçiliğimizle iletişime geçerek, yönlendirmelerimiz doğrultusunda meraklı ekipmanlarıyla beraberce yöre sarsıntısı sahasına geçiş fail çıplak müşterek Belçikalı kontrol istirdat ekibi, şimdiye derece üçü çocuk peyda eylemek neredeyse 9 kişiyi deli dolu adına enkazdan çıkararak, hepimize imge ışığı olmuştur.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ