USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi, dünyanın yarısını Türkiye’den yönetiyor

BSH Grubu dünya yüzölçümünün yüzdelik 54'ü ile 4,6 bilyon nüfusu havi 130 ülkeyi, Gelişen Pazarlar Bölgesi namına Türkiye'den yönetiyor.

BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi, dünyanın yarısını Türkiye’den yönetiyor
16-12-2021 17:20

BSH Grubu'nun 130 ülkeyi havi ve Türkiye'den yönetilen Gelişen Pazarlar Bölgesi, 2021 yılını yüzdelik 12 dolayında müşterek nema ve kestirmece 2 bilyon euroluk müşterek ciroyla kapatmayı hedefliyor. Bölgede 11 fabrikada kestirmece 11 bin dinamik bulunuyor. Gelişen Pazarlar Bölgesi, grubun toplanmış üretiminin yüzdelik 22'sini gerçekleştiriyor.

Konuyu değerlendiren BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Rudolf Klötscher, “Gelişen Pazarlar Bölgesi pandeminin başlangıcında meydana mevrut zorlukların başarıyla üstesinden geldi ve umumi adanmış gelirlerini ehemmiyetli seviyede artırdı. Gelişmekte bulunan ekonomiler, kaslı ekonomilerden şimdi çabuk büyümeye bitmeme ediyor ve dünya maada arınmış hasılasındaki rakamlarını artırıyor. Biz de BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi adına 2021 senesinde çelimli büyümemizi sürdürdük. Belirsizlikler ve toptan pandeminin zorluklarını tamamı çalışanlarımızın yılgı yardımı ve bağlılığı ile başarıyla aştık. Tüketicilerin evlerinde ve mutfaklarında geçirdikleri dönemin artmasıyla sektörümüz ehemmiyetli müşterek nema yaşadı. COVID-19 esnasında mütebeddil mahveden davranışları dünkü fırsatlar sunuyor. Hijyen ve sağlığa müteveccih dünkü trendin sürmesini bekliyoruz. Güçlü bellik portföyümüz, yenilikçi ürünlerimiz ve sayısal çözümlerimiz nihai tüketicilerin dilek ve beklentilerini karşılamamızı sağladı” sanarak konuştu.

“BSH on-line perakendede büyümeye bitmeme ediyor ve irtibatlı ev aletleriyle sayısal şef konumunu güçlendiriyor”
BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi CFO'su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedef Ataman, “Farklı pazarlarda, ayrışık yeniliklere şişman yatırımlar yaptık ve dijitalleşme dair şişman başarılar elde ettik. Dijitalleşme ve aracısız alıcıya yapışık kanallar (D2C) başarımızda ve büyümemizde önümüzdeki devirde en ehemmiyetli unsurlardan bir tanesi olmaya bitmeme edecek. Grubumuzun e-ticaret kütlesi sabık sene yüzdelik 25 büyüdü. Tüketiciler referans kabul etmek ve evden akıllıca müşterek aleti ayırmak düşüncesince on-line araçları tedricen şimdi yoğun kullanmaya başladı. Home Connect sayısal ekosistemi, grubumuzun önde mevrut irtibatlı ev aletleri üreticisi konumunun şimdi da genişlemesini ve bireşimli zekanın geleceğe müteveccih kullanımını destekledi. Home Connect üzere inovatif girişimlerimizle sadece mahveden gereksinimlerini şimdi dinamik müşterek biçimde karşılamakla kalmayacak, bire müşterek sürede kaynakları da korumaya bitmeme edeceğiz. Geçen sene yakaladığımız müspet ivmenin süreceğine inanıyoruz” dedi.

Verilen bilgiye göre, kadro Gelişen Pazarlar Bölgesi'ndeki envestisman planlarına bitmeme etti. Araştırma ve Geliştirme yatırımları toplanmış adanmış gelirinin yüzdelik 5,1'ini oluşturdu. Grup, Afrika'daki önceki fabrikasının açılacağını duyurdu. Mısır'da yapılacak bulunan fabrikanın inşaatı 2022'de başlamış olacak ve 2024'te faaliyete geçecek. Grup dünkü pişirme fabrikası düşüncesince kestirmece 30 milyon euro envestisman yapacak. Fabrikanın kapasitesi, Afrika ve Orta Doğu'daki tüketiciler düşüncesince hususi adına geliştirilmiş, yılda 350 binden aşkın cihazın üretimi düşüncesince tasarlandı. Başkent Kahire'ye andıran 10'uncu Ramazan Şehri'nde bulunan 30 bin metrekarelik tesis, firmanın dünya çapındaki 13'üncü pişirme fabrikası olacak. Son uygulayım bilimi fabrika, gurubun gürlük ve sürdürülebilirlik mevzusundaki faziletkâr standartlarına akıllıca olacak ve karbon nötrlüğü elde edecek. BSH Grubunun hayattaki en ehemmiyetli 3 merkezinden bir tanesi de Çerkezköy'de bulunuyor. Bölgede 2021 senesinde Ar-GE'ye meydana getirilen envestisman toplanmış adanmış gelirinin yüzdelik 5,1'i seviyesindeydi.

Grup sürdürülebilirlik mevzusundaki izlemsel odağını şimdi da güçlendiriyor
Grup, dünya çapındaki tamamı BSH üretim, ihya ve yönetimsel tesislerinde karbondioksitin atıl bir duruma geldiği, 2020'nin sonlarında şimdi aşkın sürdürülebilirlik önünde müşterek dönüm noktasına ulaştı. Bu, en önce binalarda ve fabrikalarda erke verimliliği önlemleri, yenilenebilir erke kullanımının genişletilmesi ve yeşil çarpıcılık satın katılması kanalıyla sağlandı. Ayrıca grup, hava siper projelerini destekleyerek karbondioksit emisyonlarını da dengeliyor. Grup 2030 yılına denli zat ürettiği yeşil erke oranını bulunan 10 GWh'den iptidai büküm artıracak.

Sürdürülebilirliğin kendileri düşüncesince mecburi müşterek evleviyet bulunduğunu vurgulayan Klötscher, “Enerji verimliliğine ek olarak, döngüsel tutum çalışmalarımız, BSH'nin sürdürülebilirlik stratejisinin uygulanmasına ehemmiyetli müşterek ulama sağlıyor. Cihazlarımızın bileşenlerinin malzemeleri, ambalajları ve baştan kullanılabilirliği, ihya periyodunun en başlangıcında sürdürülebilirlik düşüncesince tasarlanmaktadır. Aynı sürede cihazları sürdürülebilir iş modelleriyle yenileyerek döngüsel ekonomiyi güçlendiriyoruz. Sürdürülebilirlik vizyonumuzu dünyamız, insanoğlu ve zenginlik boyutlarında ele almaktadır ve kişilerin hayat standardını artırmayı hedefliyoruz” sanarak konuştu.

Klötscher, laflarını şu biçimde sonlandırdı: “Devam fail toptan pandemi zımnında dünya ekonomisinin belirsizliklerle karşılaşmaya bitmeme edeceğini kestirim ediyoruz. Özellikle hazırlık zinciri problemleri, yükselen erke fiyatları, faziletkâr gereç maliyetleri ve lojistikteki zorlukların piyasası etkileyeceğini öngörüyoruz. Ancak bölgedeki tecrübemiz ve piyasaya bulunan yakınlığımızla tamamı bu zorlukların başarıyla üstesinden geleceğimizden eminiz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ