USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bursalı şirket tahminî sağlıksız asırdır alüminyuma bedel katıyor

Bursa'da tahminî gayrisıhhi asırdır meydana getirdiği yatırımlarla alüminyuma bedel katan Bursalı firma, tecrübesiyle dünya ekonomisine eklenmiş bedel sağlıyor.

Bursalı şirket tahminî sağlıksız asırdır alüminyuma bedel katıyor
25-07-2022 17:05
Bursa

İlkokul yıllarında babasının karoseri atölyesinde yamaklık önleyen Ali İhsan Yeşilova, ortaöğretim eğitiminin peşi sıra Ticari İlimler Akademisi'nde okurken müşterek taraftan da Zeki Can'ın sahibi bulunduğu önemsiz müşterek alüminyum satı mağazasında çalıştı.

Yaşı ilerleyici Zeki Can'ın iş yerini devretmeye değişmeyen vermesiyle tamamı varlığını işine yatıran Yeşilova, 1975 yılından bu yana alüminyum sektöründeki varlığını sürdürüyor.

Daha ahir zamanlarda yatırımlarına bitmeme fail Yeşilova, ana ortaklık bünyesindeki 8 şirketiyle alüminyum alanındaki çalışmalarını otomotiv, raylı sistemler, mobilya, makine, döküm, yapım kabilinden sektörlerde bitmeme ettiriyor.

Holding bünyesindeki şirketlerde, sanayi, yapım ve möble sahasının gerekseme duyduğu gelişigüzel kabil alüminyum profil, levha, aksesuar ve karma paneli, otomotiv sektöründe alüminyumdan imal edilen taşıt çerçeveleri, port bagajlar, portbagaj ve havalandırma kapakları, vuruş emicileri, sunrooflar, efdal basınçlı alüminyum iğne döküm parçalar, raylı sistemlerde ise şimendifer tavanları, portbagaj rafları ve dorse kapakları üretiliyor.

"Alüminyum sektörü Türkiye'de komünist çağını yaşıyor"

Aile şirketinin ikinci batın mümessili ve Yeşilova Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yalçın Yeşilova, AA muhabirine, Bursa merkezli holdingin, alüminyum dair çalışkanlık gösterdiğini söyledi.

Alüminyumu "yüzyılın metali" yerine tanım fail Yeşilova, yegâne nitelikleri bulunan, çevreci, dünyanın en aşırı mevcut metali bulunan alüminyumun erdemli nitelikleri sebebiyle endüstride gelişigüzel sabık gündüz henüz müşterek tomar müşterek tasarruf bölgesine ehil bulunduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin alüminyum dair enine boyuna dobra konumlandığını ve kapasitesinin aşırı efdal bulunduğunu özetleyen Yeşilova, şu şekilde bitmeme etti:

"Türkiye başta Avrupa pazarına müteveccih kıymetli müşterek tedarikçi diyar konumunda. Geçtiğimiz 1,5 sene zarfında Türkiye alüminyum sektörü aşırı kıymetli müşterek fasıl yaşadı. Avrupa'nın Çin'den ithal etmiş bulunduğu alüminyum eşyalara getirdiği vergilendirmeler sonra Türkiye aşırı kompetitif müşterek düzlük buldu kendine ve alüminyum sektörü Türkiye'de komünist çağını yaşıyor diyebiliriz. Bir data hasretmek icabında de geçtiğimiz senenin önce çeyreğine mucibince 2022'nin önce çeyreğinde miktarsal yerine yüzdelik 34'lük müşterek çoğalma yaşandı. Zaten yıllar boyu Türkiye'nin alüminyum ihracatı artmaktaydı fakat başta 2 senedir aşırı ağırbaşlı manada ivmelendiğini ve piyasa payımızı genişlettiğimizi söyleyebilirim."

Firma yerine sektörde yaşanmış bulunan fırsatları dobra değerlendirdiklerini dile getiren Yeşilova, şunları aktardı:

"Sektörün averaj büyümesinin 2 yalçın derece müşterek gelişme kaydettik. Firmalarımız bu sektörde hususi konumlandı. Ciddi manada ekleme kıymetli ve kalifiye mahsulat çoğaltma anlamında yetkinliklerimizi geliştirdik. hususi teknolojiler kullanarak sağlam aşırı şirketin üretemeyeceği hususi nitelikteki ürünleri çoğaltma anlamında uzmanlaştık. Şu an bakımından Türkiye'de otomotiv ve raylı sistemler bölgesine odaklandık, bu bölgelerde şirketleştik. Bu bölgelerde en kökeninden en sonuna derece öz tesislerinde üretim önleyen yegane pres olduğumuzu söyleyebilirim."

"TOGG'a dü parçada tedarikçi olmanın gururunu yaşıyoruz"

Elektrikli araçlarda bataryayı taşıyan, ısı iletkenliği yüksek, mukavemeti aşırı kuvvetli, kaba alaşımlı, alüminyum parçalara gerekseme duyulduğunu özetleyen Yeşilova, şu detayları verdi:

"Biz de bu ürünü Türkiye'de önce üreten firmalardan müşterek tanesi olmayı başardık. Sadece bununla sınırlanmış değil. Alüminyumdan ya çelikten alüminyuma çevirdiğimiz ürünlerimizde yüzdelik 40-50 ortada hafifletmelere sebebiyet veriyoruz. Elektrikli araçlardaki en asliye ölçüt menzil. Bu nedenle otomobilin ferah olması aşırı önemli. O manada motoru taşıyan, otomobilin ihtizaz öğelerinin emilimini sağlayıcı aşırı sayıda ve aşırı kabil ürünleri üretiyoruz. Kendi sahamızda alüminyumdan mamul sağlam aşırı otomotiv parçasını Türkiye'de üreten önce şirket olma gururunu yaşıyoruz. Ayrıca TOGG'a dü değişik alüminyum parçada tedarikçi olmanın gururunu yaşıyoruz. İkisi de aşırı kıymetli parçalar. Bir tanesi vasıtaların üstündeki ski koyma bölgeleri bulunan port portbagaj dediğimiz görsel parçalar. Onların üretimini kılıç yapıyor olacağız. İkincisi de TOGG'un bataryasının ömrünü germek düşüncesince ısıyı aktarma geçirmek kıl payı yerleştirilen alüminyum plakaları ve profilleri doğrusu frijider elemanları kılıç üreteceğiz. Şu anda da tesislerimizde bunların hazırlığı yapılmaktadır. TOGG'un plan ortağı olmanın alım çalım ve mutluluğunu yaşıyoruz."

Yeni yatırımlarla 400 ad istihdam edilecek

Son zamanlarda hem efdal basınçlı döküm hem otomotiv bununla birlikte raylı sistemler dalında sağlam aşırı yatırımı yaşama geçirdiklerine yer veren Yeşilova, sonuç üç yılda üç adet dünkü üretimlik binası yatırımı yaptıklarını söyledi.

Yeşilova, kökten gelişme hedeflerinin olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki fasıl devreye girecek şişman otomotiv ve raylı sistemler projelerimizde ekleme kıymetli mahsul porsiyonumuzu ağırbaşlı manada artırıyor olacağız. Halihazırda önümüzdeki dü salname yatırımlarımız şu anda kontratları imzalanmış, makinelerin üretimleri yapılıp tesislerimizde kurulumları edilmek kıl payı planları tamam çalışmalar. Önümüzdeki dü sene zarfında yüzdelik 60'a benzeyen büyümeyi hedefliyoruz. İstihdam bizim düşüncesince aşırı değerli. 2017 senesinde 750 yöresinde bulunan etkin sayımız ahit 1600 insandan oluşmaktadır. Yaklaşık 400'e benzeyen büro çalışanımızla aşırı şişman ve çelimli müşterek grup durumuna geldik. Şükürler olsun. Planlanmış yatırımları yaşama geçirerek 2 bin insana akla yatkın yolculuğumuzu sürdüreceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ