USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

CarrefourSA, kişi başı balık tüketimini artırmaya odaklandı

CarrefourSA balık dalında yatırımlarını sürdürüyor. Şirket balık dalında 2022 senesinde yüzdelik 120 büyüdü.

CarrefourSA, kişi başı balık tüketimini artırmaya odaklandı
25-11-2022 11:09

Carrefour Grubu ile Türkiye'nin en güzel topluluklarından Sabancı Holding ortaklığında kurulan CarrefourSA, düzenleme dağınık sahasının kılavuz gemisi markalarından olmaya bitmeme ediyor. Bugüne denli balık tüketimini bırakmak amacıyla hazırlık zincirinin genişletilmesinden satın kabul etme kütlesinin artırılmasına, geri misyon sisteminin yenilenmesinden balık reyonlarının değişimine ve bu reyonların bulunmuş yer aldığı salon sayısının artırılması kabil sağlam aşırı ayrımlı yatırıma imza atan şirket; Türkiye'de kişi başı su ürünleri tüketimini aşırı henüz yukarılara çıkarmayı, 2023 ve ondan sonra da Türkiye'nin en iddialı balık perakendecisi olmayı sürdürmeyi hedefliyor.

"Bugüne denli yaptığımız 30 milyon TL'lik envestisman ve bu alandaki 400'den indinde tomar bilirkişi çalışanımızla devletimizde kişi başı balık ürünleri tüketimini artırmaya odaklandık” diyen CarrefourSA CEO'su Kutay Kartallıoğlu, “Bu yılı 12 bin titrem balık satışıyla kapatmayı amaçlıyoruz. 2023 ve sonrası düşüncesince hedeflerimiz aşırı henüz büyük” dedi.

"Balık satışlarının iş hacmi içindeki oranı artıyor"

CarrefourSA'nın su ürünleri alanındaki yatırımlarına himmet kesmeden bitmeme edeceklerini açıklanan CarrefourSA CEO'su Kutay Kartallıoğlu, oyunu kuran ve geleceğin trendlerine doğrultu sağlayan iştirak şekilde en doğrusunu gerçekleştirmek neredeyse çalıştıklarını ve perakendenin bugününü yer aldığı kabil geleceğini de kurguladıklarını söyledi.
43 ayrımlı ilde 850'den indinde tomar salon ile yılda 160 milyon müşteriyi ağırlayan en CarrefourSA'nın körpe sebze-meyvenin yanı esna et ve balık satılmasında da çelimli kasları bulunduğunun altını çizen Kartallıoğlu, başta su ürünleri ve balık dair zat sektörlerinin önderi oldukları ve dakika Türkiye'nin en iri balık perakendecisi konumunda bulunduklarını aktardı.

"2022 maksadı 12 bin titrem satış"

2022 itibarıyla balık satışı meydana gelen market sayısını 405'e çıkardıklarının altını çizen Kartallıoğlu, “Balık dair iddiamızı gelişigüzel sene güçlendirerek bitmeme ediyor ve bu bölgede yaptığımız yatırımları sürdürüyoruz. En sonuç İzmir ve Antalya'da 2 acemi su ürünleri depomuzu açtık. Gebze'deki depomuzla beraberce bütün 3 su ürünleri depomuzdan müşterilerimize sene süresince akıllıca kalitede balığı akıllıca fiyata sunuyoruz. Bugüne denli yaptığımız 30 milyon TL'lik envestisman ve bu alandaki 400 bilirkişi çalışanımızın katkısıyla aşırı güzel indinde zaman geçiyoruz. Geçtiğimiz yıla nazaran bu bölgede büyümemiz bu sene yüzdelik 120'yi aştı. Balıkta 2022'yi 1 bilyon TL iş hacmi ve 12 bin titrem satı ile kapamayı hedefliyoruz. Balık, bizim ‘Doğrusu' anlayışımızın remiz mamüllerinden indinde tanesi. Son senelerde balığın bu kalan payının en ehemmiyetli unsuru alıcıların duyduğu güven. Bunu sağladığımız düşüncesince aşırı mutluyuz boydak bu yolda henüz gidecek aşırı yolumuz bulunduğunu da biliyoruz. 2023 ve ondan sonra da Türkiye'nin en iddialı balık reyonuna cemaat besin perakendecisi olmayı sürdüreceğiz” niteleyerek konuştu.

"Kadın balık ustalarının sayısı artıyor"

“Sürdürülebilirlik konusu da CarrefourSA düşüncesince elden çevreden ibaret değil” diyen Kartallıoğlu, “Carrefour sürdürülebilirlik yönünde dünyada kılavuz gemisi indinde marka. Türkiye'de de bilgili ortağımız Sabancı grubu sürdürülebilirlik dalında kılavuz gemisi çalışmalara imza atıyor. Biz de bu dü müessis ortağımızın sürdürülebilirlik anlayışlarını titizce uyguluyoruz. Bu kapsamda eşey eşitliği bizim düşüncesince aşırı önemli. Balık dalında yaptığımız yatırımların en önemlilerinden bir tanesi de eş balıkçılarımıza yaptığımız yatırım. Hayata geçirdiğimiz eş ustalar programı hanımefendilerin ayrımlı manzume sahalarında istihdam edilmelerini sağlıyoruz. Hedefimiz 3 sene ortamında CarrefourSA balık reyonlarını henüz indinde tomar eş çalışana doğrulama etmek.” dedi.

Türkiye'de kişi başı et ve balık tüketiminde Avrupa ortalamalarının enikonu altında seyrettiğini dile getiren Kartallıoğlu konuşmasını şu halde sürdürdü:

“TÜİK verilerine mucibince Türkiye'de kişi başı su ürünleri tüketimi salname 6 kg civarında. Oysa Avrupa'da bu miktar 22 kilograma denli çıkıyor. Orta Doğu devletlerinde caba ortalamanın 10 kilo yöresinde bulunduğunu biliyoruz. Bunda paha ve satın alıntı gücünün tesiri bulunduğunu söyleyebiliriz; boydak gerçek husus tüketim alışkanlığında başlıyor. Hedefimiz bu metin gıdaya inanılır indinde halde ve akıllıca fiyatlandırma ile erişimi artırmak; Türkiye'nin balık tüketimini aşırı henüz yukarıya taşımak. Balık tüketimini artırabilmenin yolu 12 ay süresince sürdürülebilir üretimden geçiyor. Bu vesileyle üreticilerle teşrikimesai yaparak sürdürülebilir boydak kontrollü indinde istihsal yaptırıyoruz. Kontrollü istihsal hesabına hem balıklarda hem suda sonsuz şekilde kimyevi yıkı miktarlarını yahut mikrobiyolojik değerleri denetliyoruz. Bunların yanı esna mevkut denetimler gerçekleştiriyoruz. Yerine ve iklimine akıllıca şekilde imal edilen kâffesi ürünler, ari denetçiler çeşidinden da denetlendikten sonraları raflardan sektöre ulaştırılıyor. Önümüzdeki çağda de ayrımlı iş birlikleriyle çokluk mamüllerindeki kılavuz gemisi konumumuzu henüz güçlendireceğiz. CarrefourSA şekilde balıkta da akıllıca üreticiden akıllıca ürünü gerçekleştirme ederek, akıllıca misyon anlayışı ile akıllıca fiyata sunuyor edinmek hedefiyle yatırımlarımıza bitmeme edeceğiz.”

“Av ve destan yasaklarına uyuyoruz”

‘Tazesi ya denizde ve ya CarrefourSA'da' söylemiyle dağınık sektöründeki balık satılmasında gelişigüzel güzeşte çağ büyüdüklerini kail CarrefourSA Kategori Genel Müdür Yardımcısı Murat Dinçer de balık satışlarının tahminî yüzdelik 70'inin istihsal balıkları, yüzdelik 20'sinin av balıkları ve yüzdelik 10'nun kenarlı ve marine mamüllerinden oluştuğunu söyledi. “Balıkları kaynağından almaya uyanıklık gösteriyoruz. Bunu yaparken en iri felsefemiz kaliteden karşılık vermemek.” diyen Dinçer laflarına şu halde bitmeme etti: “Özellikle çiftliklerde kontrollü üretimle sürdürülebilirlik kriterlerine ehemmiyet veriyoruz. Av ve destan yasaklarına uyarak balıkçılarımızdan aldığımız balıkların lojistiğini en akıllıca halde planlıyor, alıcıya de en akıllıca fiyatla ulaştırmaya çalışıyoruz. Bunun yanı esna çokluk hayatının sürdürülebilirliği düşüncesince de çalışmalarımız bitmeme ediyor. Bu kapsamda Turmepa ve ÇEVKO ile projelerimiz sürüyor. Sudaki dirim da karadaki dirim denli değerli. Bu nedenden elden CarrefourSA personelleri değil iş ortaklarımızı da engelleme ettiğimiz bu süreçleri henüz da yoğunlaştıracağız. Bunu elden iştirak değil indinde yurttaşlık rolü şekilde görüyoruz.”

Yılın yıldızı; palamut

Dinçer, “Bu zaman CarrefourSA düşüncesince aşırı güzel geçiyor. Sezon etkisiyle beraberce palamutun paha ve tonaj şekilde güzel başlaması, raflara da çabukluk getirdi. Buna ek şekilde istihsal balıklarındaki kampanya ve indirimler de satışları müspet etkiliyor” dedi.

En aşırı satı meydana getirilen balığın sivri bulunduğunu söylerken, “Çipura, levrek ve somon onu izlem ediyor. Deniz balıklarında paha ve bulunabilirlik tüketicinin tercihini de etkiliyor; palamut, lüfer ve hamsi bu kriterlere mucibince listede toprak değiştirebiliyor. En aşırı balık sattığımız vilayetler ise sırası ile İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya. CarrefourSA şekilde balığı elden reyonlarımızda satmakla kalmıyoruz. Diğer e-ticaret mecralarından ayrımlı şekilde CarrefourSA online mağazamız, körpe sebze-meyve ve et kabil çokluk ürünleri ve balık satışlarında da ayırt oluşturuyor. Ayrıca bulunan 14 Lezzet Arası restoranımızda da balık, en aşırı yeğleme edilen mahsulat arasında” niteleyerek ekledi.

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ