USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Houston Başkonsolosluğunun yeni hizmet binasının açılışını yaptı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Houston alanında bulunan bulunan FETÖ üyeleriyle mücadelenin önemini müşterek kat elan vurgulamak istiyorum. Vatandaşlarımızla baş başa bu örgüte üzerine mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Houston Başkonsolosluğunun yeni hizmet binasının açılışını yaptı
20-01-2023 04:07
New York

Texas'ın Houston kentindeki Türk Başkonsolosluğunun yeni hizmet binası, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılmış yer aldığı törenle açıldı.

Çavuşoğlu burada meydana getirdiği konuşmada, "Küresel sistemin çoklu krizden geçmiş yer aldığı indinde dönemde, Türkiye ile ABD arasındaki temasları artırıyoruz." dedi.

Bir güneş önceki Washington'da ABD'li mevkidaşı Anthony Blinken ile meydana getirdiği düet görüşmeye yer veren Çavuşoğlu, "Görüşmelerimizin sonuç etap dişi ve düet ilişkilerin gelişme göstermesi itibarıyla hayır bulunduğunu bildirmek isterim. ABD ile PYD-PKK, FETÖ ve yaptırımlar üzere kimi yaşadığımız mesail var. Bunları bitmek düşüncesince de çalışıyoruz. Houston bölgesinde bulunan olan FETÖ üyeleriyle mücadelenin önemini indinde kat şimdi vurgulamak istiyorum. Vatandaşlarımızla beraberce bu örgüte gönül rahatlığı mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile ABD arasındaki tecim kütlesinin 32 bilyon doları aştığını, hedefin ise 100 bilyon dolar bulunduğunu tamlayan Çavuşoğlu, Houston Başkonsolosluğunun bulunmuş yer aldığı Texas eyaletinin erke dalında aşırı ehemmiyetli indinde potansiyeli olduğuna ve dü diyar arasındaki tecim kütlesinin yükselmesindeki katkısına aksan yaptı.

Çavuşoğlu, Houston'daki Türk öğretim üyesi ve girişimcilere de dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Uzay şehri, dünyanın erke başkenti adına fehva edilen Houston, sağlık, defans uran ve havacılık üzere bölgelerde ABD'nin önde mevrut şehirlerinden biridir. Bu sektörlerde, üniversitelerde yetişek sağlayan hocalarımız engelleme aşırı altın yurttaşlarımız fariza yapmaktadır. Bunlar hoppadak Türkiye'nin değil, bire indinde sürede Houston ve ABD'nin de bellek gücüdür. Her bölgede beniz akma icraat eden vatandaşlarımızla alım çalım duyuyoruz. Bu hem Türkiye hem Houston içi iri indinde şanstır."

Konsolosluk sayısı 260'a ulaşacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açılış töreninde, Houston yerli yetkililerinin de engelleme yer aldığı çağrılı grubuna hitabında, Türkiye'nin, bu yıl açacağı dü başkonsolosluk binasıyla bu arada dünyada 260 temsilciliğe ulaşacağı bilgisini paylaştı.

Bakan Çavuşoğlu, "Yurt haricinde canlı vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza en birinci sınıf hizmeti en çalışan halde verebilmek bizim önceliğimizdir. Bugün açılışını yapacağımız bu kançılarya binamız Houston alanına canlı 30 bin yöresinde vatandaşımıza iri indinde talih ortamında en dobra hizmeti verecektir. Bugün yeni hizmet binamızın açılışını yapıyoruz lakin Houston'daki başkonsolosluğumuz 1985'ten buyana açık." sanarak konuştu.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin yeni temsilcilikler açarak hoppadak diplomatik ağını genişletmediğini, bire indinde sürede altyapısını güçlendirerek, bileşimli zeka dahil, yeni teknolojileri de uygulamaya koyduklarını fehva etti.

Türk basketçi Alperen Şengün ve Houston yetkililerine hususi teşekkür

Houston Başkonsolosluğunun yeni hizmet binasının açılışı düşüncesince dayanak sağlayan ABD Dışişleri Bakanlığına ve özellikle, Houston'daki yerli makamların yöneticilerine teşekkürlerini sunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yerli yetkililerle beraberce salonda anık bulunan Houston Rockets'lı Türk basketçi Alperen Şengün'ün başarısına da atıfta bulundu.

Bakan Çavuşoğlu Şengün'le ilgili, "Sporu da boşlama etmememiz gerekiyor. Bu noktada ulusal basketçimiz gururumuz Alperen Şengün'ü anmazsam olmaz. Alperen yardımıyla Houston Rockets Türkiye'de de aşırı pop indinde ekip biçimine geldi. Şimdiden üstün dereceli hesabına üstün dereceli kırarak Rockets evveliyatına sabık Alperen kardeşimi içtenlikle kutlama kartı ediyorum." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, açılışa eklenmiş bulunan Türk vatandaşlara da "Burası sizin eviniz. Kapılarımız değme devir sonuna genişliğinde size açık. Sizlerin emrinde ve hizmetinizdeyiz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ