USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Cilt sağlığı, duygusal sağlığı doğrudan etkiliyor

Bepanthol SensiDaily ‘Türkiye Cilt Farkındalığı Araştırması' değme 10 insandan 9'unun deri problemlerinden duygusal namına aksi etkilendiğini gösteriyor fakat toplumda deri denildiğinde akıllara ilk önce beniz bölgesi geliyor; bu gidişat vücutlarında zayıflık ve buna ilişki

Cilt sağlığı, duygusal sağlığı doğrudan etkiliyor
01-12-2021 16:36
Prebiyotikli cisim kremi Bepanthol SensiDaily, toy enformasyon kampanyası “Hayat Senin, Kontrol Senin” ile atopik yahut baş döndürücü mobilyasız cildi bulunan kişilere, hayatlarının kontrolünü ciltlerine bırakmadan yaşamaları düşüncesince cesaretlendirmeyi hedefliyor. Kapsamlı ortak araştırmayı temel düzlük kampanya atopik yahut baş döndürücü mobilyasız kaplı bireylerin ciltlerindeki kuruluğu ve buna ilişkin kendisine gelişen fiziki ve duygusal sıkıntıları kabullenerek hayatlarını kısıtladıklarına nazarıitibar çekiyor. Kampanya kapsamında meydana getirilen araştırmanın neticeleri ise Psikiyatr Dr. Gülseren Budayıcıoğlu ve Dermatolog Prof. Dr. Emel Öztürk Durmaz'ın yorumlarıyla Bayer Tüketici Sağlığı Türkiye Pazarlama Direktörü Pınar Saltat ve Bayer Tüketici Sağlığı İş Zekâsı Müdürü umut Aktaş çeşidinden paylaşıldı.

Cildin nedenden dolayı ibaret bulunduğu sanılıyor

Bepanthol SensiDaily düşüncesince meydana getirilen ‘Türkiye Cilt Farkındalığı Araştırması'na göre, deri denildiğinde 10 insandan 6'sının aklına geçmiş mevrut beniz bölgesi oluyor; insanoğlu dosdoğru ortak cildin göstergesinin de beniz bulunduğunu söylüyor. Cilt bakımı kozmetik ortak gerekseme kadar algılanırken rastgele 10 insandan sadece 4'ü vücudunu nemlendirdiğini tabir ediyor. Araştırmaya layıkıyla rastgele 10 insandan 6'sı deri tipini kişi gözlemiyle belirliyor ve rastgele 10 insandan sadece 2'si deri tipini bellemek düşüncesince dermatoloğa danışıyor. Her 4 insandan 3'ü ‘atopik cilt' terimini elan evvela duymadığını söylüyor. Araştırmaya göre, cisim alanında zayıflık ve buna ilişkin kaşıntı ön plana çıkıyor bulunmasına rağmen, cildini baş döndürücü mobilyasız yahut atopik kendisine tanımlayanların payı ise sadece yüzdelik 6. Bu boyut “atopik cilt” bulunduğunun bilincinde olmaksızın hayatlarına bitmeme fail insanoğlu bulunduğunu gösteriyor.

Araştırma, yaşanılan deri sorunlarının rastgele 10 insandan 9'unu duygusal kendisine negatif etkilediğini ayrıca tahminî yarısında sosyalleşmelerinin de önüne geçtiğini gösteriyor. Buna rağmen, Türkiye'de şahısların deri tipleri ve deri bakımı dair farkındalıklarının az bulunduğunu gözler önüne seriyor. Özellikle atopik yahut baş döndürücü mobilyasız cilde cemaat bireyler, deri tiplerine ilişkin fiziki mesail hasebiyle stres, sinir, endişe, özgüvensizlik kadar hissiyat yaşıyor ve yüzdelik 74'ü yaşadıkları kuruluğa ilişkin kaşıntı ve zayıflık ataklarının avlu ve hab kalitelerini dip ortak biçimde etkilediğini söylüyor. Toplumda atopik ve baş döndürücü mobilyasız deri tipi ve bu deri tipinin gereksinimleri dair farkındalık da düşük.

“Hayatı elbette yaşayacağına sen değişmeyen verirsin, cildin değil”

Prebiyotikli cisim kreminin toy enformasyon kampanyası “Hayat Senin, Kontrol Senin” ile atopik yahut baş döndürücü mobilyasız cildi bulunan kişilere, hayatlarının kontrolünü ciltlerine bırakmadan yaşamaları düşüncesince cesaretlendirmeyi hedefliyor.

Konuyu değerlendiren Psikiyatr Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, “Cilt sağlığı ve cildimizle ilişik yaşadığımız sorunlar, araştırmanın da açık açık gösterdiği kadar duygusal sağlığımız üstünde ehemmiyetli ortak etkiye sahip. Cilt tipinden özgür kendisine baktığımızda bile, insanoğlu yüzlerindeki yahut vücutlarındaki deri sorunları, dobra görünmemesi kadar nedenlerle içtimai yaşamdan kaçınacaklarını tabir ediyor. Tabii bu aşamada içtimai komünikasyon araçları ve TV'nin de şahıslar üstünde oluşturduğu elleme cilve baskısını da dikkate kabul etmek gerekiyor.

Özellikle atopik yahut baş döndürücü mobilyasız kaplı kişilerde, yaşadıkları kuruluğa ilişkin sorunların duygularına yansıması elan dip oluyor. Sağlıksız görünme, ciltte oluşan ve şahısların dikkatini çekebilen deri kusurlarına cemaat olma endişesi ile oluşan özgüven kaybı; zayıflık ataklarının ve ona ilişkin kaşıntının oluşturduğu ruhsal gerilim ve sinir, müşterilerini talihsiz ediyor, hayatlarının kısıtlanmasına ne olabiliyor. Oysa alınacak önlemlerle bu sorunların üstesinden doğmak mümkün. Bunu biilaç ortak dert, onlara katışıksız ve geçmeyen ortak dert kadar kullanmak yerine; alacakları önlemleri, elan dosdoğru ve dobra görünmenin ortak yolu kendisine algıladıklarında bundan böyle bunu ortak iş kendisine görmeyecek ve bahtiyar ortak ömür sürebilecekler. Bu nedenden dolayı kampanyanın hedeflediği farkındalığın baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum” dedi.

“Çok mobilyasız ve atopik cilde ilişkin mesail ömür standardını etkiliyor”

Dermatolog Prof. Dr. Emel Öztürk Durmaz şöyleki konuştu: “Cildimiz vücudumuzu aut etmenlerden koruyucu en şişman organımız. Ama araştırı neticeleri da gösteriyor ki cildimizi dayanıklı de tanımıyoruz ve deri tipimizi körlemeden iş gereksinimlerini saptama etmek de baş döndürücü zor. Bu ilkin atopik ve baş döndürücü mobilyasız cilde cemaat fertler açısından elan ciddi zira doğru ortak iş rutininin eksikliğinde ortaya çıkan mesail bireylerin ömür kalitelerini ehemmiyetli seviyede etkiliyor. Yoğun zayıflık ve buna ilişkin kaşıntı sorunları yaşayan, fakat deri tipini bilmediği düşüncesince doğru bakımı yapamayan ve bunun kararında ferdî ve içtimai yaşamını daraltmak durumunda artan dayanıklı baş döndürücü insanoğlu olabileceğini öngörüyorum. Bu noktada deri tipinin belirlenmesi ve iş rutininin oluşturulması düşüncesince ortak doktor görüşüne başvurulması önemli. Özellikle atopik ve baş döndürücü mobilyasız ciltler düşüncesince hem iş rutinin bununla birlikte ömür tarzının cilde uyumlandırılması, kaşıntı, dip kuruluk, kızarıklık, pullanma kadar mesail ortaya çıkmadan muktezi önlemlerin katılması ehemmiyet taşıyor.”

Kampanyanın peşinde baş döndürücü çelimli iç görüler bulunduğunu tabir fail Bayer Tüketici Sağlığı Türkiye Pazarlama Direktörü Pınar Saltat, “Bepanthol SensiDaily ile yaşama geçirdiğimiz bu toy kampanya ile de “Hayatını elbette yaşayacağına sen değişmeyen verirsin, cildin değil” diyoruz. İnsanları deri tipleri dair bilgilendirmek, atopik ve baş döndürücü mobilyasız cildi olanların ciltlerinin gereksinimleri dair farkındalığını artırmak, şahısların ciltlerine bulunan güvenlerini teklifsizce dışa mührelemek ve onları ortak açıdan özgürleştirmek en ehemmiyetli hedefimiz. Ürünümüzün ürettiği kıymeti gelecek günlerde kampanyamız kapsamında yapacağımız çalışmalarla elan da büyüteceğiz” biçiminde konuştu.

Cildin önemine yer veren Bayer Tüketici Sağlığı İş Zekâsı Müdürü umut Aktaş, “Cildimiz, bizi saran, örten, geçmiş izlenimi veren, bizi yansıtan ortak emare gibi, aut evren ile aramızdaki doku. Onu rastgele çağ görüyoruz ve hissediyoruz. Cilt sorunlarının şahısların yaşamları üstündeki fiziki ve duygusal tesirinin farkındayız, zira ortak dava olduğunda ve iyileşmesi derinliğine sürdüğünde bu cildimizden elan fazlasını etkiliyor. Bunun birlikte araştırmamız gösteriyor ki; ‘Ülkemizde cildiyeci görüşme payı baş döndürücü düşük.' İnsanlar deri tiplerini bir fazla fazla devir kişi analizleriyle belirleme ettiklerini söylüyorlar. Araştırmamızdan elde ettiğimiz neticeler deri sağlığı dair gidilecek ehemmiyetli ortak kere bulunduğunu gösteriyor ve afiyet okuryazarlığı dair kurmayı hedeflediğimiz farkındalığın ne kadar ehemmiyetli bulunduğunu ortaya koyuyor” açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ