USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Çin'de yöntem değişikliğinin arkası sıra Kovid-19 tedbirleri gevşetiliyor

Çin'de hükümetin Kovid-19 tedbirlerine toy yaklaşımını duyurmasının ardından, ülkenin en neşeli şehirleri Kovid-19 tedbirlerini gevşetme anlamında adımlar atıyor.

Çin'de yöntem değişikliğinin arkası sıra Kovid-19 tedbirleri gevşetiliyor
09-12-2022 14:06
Pekin

Başkent Pekin'in birlikte Şanghay, Guangcou ve Hangcou kabil şişman şehirler, siyasa değişikliğinin arkası esna dert belirtisi göstermeyen yahut hoppa icmal yayınlayan olaylarda evde karantinaya müsaade verirken, dünya içi yolculuk kısıtlamaları ile afiyet kodu ve sınav kararı teşhir zorunluluklarını kaldırmaya başladı.

ANALİZ - Çin, içselleştirilmiş Kovid-19 tedbirlerinin kesin iktidara verdiği ziyanı saymanlık ediyor

Bu şehirlerdeki karantina merkezlerinde tutulan benzeyen temastaki insanları ve kıstasları karşılayan zait olaylar boşaltma edilmeye başlandı.

Şanghay'da ülkenin başka bölgelerinden mevrut şahısların bitme test yaptırma zorunluluğu ve başka engellemeler kaldırıldı.

Kentte başkaca restoranlar, sinemalar ve karaoke kulüpleri kabil boğunuk coşku mekanlarında sınav kararı teşhir zorunluluğuna sonuç verildi.

Pekin'e yolculuk geçirmek talip yolcuların afiyet kodu ekranlarında inhibitör ihtar penceresi kaldırıldı.

Pekin Belediyesi Sinema İdaresi, salonlara girişte sınav kararı teşhir zorunluluğunu kaldırırken Pekin Başkent Uluslararası Havaalanı ve şehirdeki katar istasyonlarında da benzeşim engellemeler kaldırıldı.

Devlet Konseyine ilişikli Müşterek Salgın Koruma ve Kontrol Mekanizması, 7 Aralık'ta, Kovid-19 tedbirlerinin uygulanmasında dünkü yaklaşımları duyurmuştu.

Yeni uygulamada, dert belirtisi göstermeyen yahut hoppa icmal yayınlayan vakaların evlerinde karantinada kalabileceği, dünya içi yolculuklarda ve kamusal bölgelerde afiyet kodu ve sınav kararı teşhir zorunluluklarının kaldırılacağı, şişman sınav ve enli ciltli karantina uygulamalarının ayrılma edileceği belirtilmişti.

Yeni yaklaşım, Çin'in "sıfır vaka" kendisine isimlendirilen sert müstevli arama tedbirlerinde değişime gideceğinin en çelimli göstergesi olmuştu.

"Sıfır vaka"dan çıkışın işaretleri

Çin'de 24 Kasım'da Urumçi'de karantinada bulunduğu tez edilen apartmanda çıkan yangının arkası esna aşırı sayıda kentte Kovid-19 tedbirleri gıcırtı edilmişti.

Protestoların arkası esna Çin yönetimi, "sıfır vaka" ismi maruz müstevli önleme ve arama tedbirlerinin gevşetileceğine müteallik bazısı semboller vermişti.

Salgınla mücadeleden mesul Başbakan Yardımcısı Sun Çunlan, Ulusal Sağlık Komisyonu uzmanlarıyla meydana getirdiği toplantıda, baskıcı tedbirlerde kademeli tebeddülat yapılması icap ettiğini vurgulamıştı.

Sun Çunlan, Omicron varyantının "daha bulaşan ancak elan az ölümsek olduğunu" ilkin defa dile getirirken, resmi sav ajansı Xinhua'nın toplantıya ilişikli haberinde "sıfır vaka" ifadesine arazi verilmemesi dikkati çekmişti.

Pekin'den ilkin Guangcou, Çongçing, Şıncın ve Şanghay kabil şişman vilayetlerde karantina bölgelerindeki tedbirler gevşetilirken, şişman taşımada ve bazısı kamuya belirgin bölgelerde sınav zorunluluğunun kaldırılacağı duyurulmuştu.

Son 24 saatte 16 bin 797 vaka

Çin'de sonbahardan bu yana Omicron'un bulaşıcılığı efdal madun varyantlarının biçim açmış bulunduğu salgınlar dolayısıyla olay sayısı artmıştı.

Ulusal Sağlık Komisyonu verilerine göre, Çin anne karasında sonuç 24 saatte dert belirtisi yayınlayan 3 bin 637, icmal göstermeyen 13 bin 160 olay belirleme edildi, virüs dolayısıyla yaşamını kaybeden olmadı.

Vaka sayısının nüfusa kıyasla az bulunmasına ve vakaların şişman bölümünün dert belirtisi göstermemesine karşın Çin, "sıfır vaka" kendisine isimlendirilen sert müstevli arama tedbirlerini uygulamaya bitmeme ediyordu.

Karantina, yolculuk kısıtlamaları, şişman testler, imalat, tecim ve hizmetler sektöründeki işletmelerin faaliyetlerinin kısıtlanması yahut boğunuk çevrim sürdürülmesi kabil sert ve enli ölçekli tedbirler, yaşamın düzgülü akışına müdahalenin indinde kazançlı maliyeti açısından da tartışmalara biçim açıyor.

Çoğu dünya virüsle belli birlikte ahenk içre yaşamaya, yaşamın akışını ve kazançlı faaliyetleri aksatacak arama tedbirlerinden kaçınmaya müteveccih stratejileri benimserken Çin'de, salgının kökeninden buyana başvurulan baskıcı tedbirlerin sürdürülüp sürdürmeyeceği tartışılıyordu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ