USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Çinli promosyon üreticileri Türkiye'de yatırım arayışında

PROMOTÜRK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yücetürk, "Çinliler burada üretip AB'ye feda etmek istiyor. Çinli yatırımcılar Türkiye'de arayışlara başladı. Bu mevzuda yapılabilirlik emekleri yapıyorlar." dedi.

Çinli promosyon üreticileri Türkiye'de yatırım arayışında
01-01-2022 14:44
İstanbul

Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (PROMOTÜRK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yücetürk, Türkiye'nin promosyon sektöründe ehil yer aldığı avantajların ecnebi yatırımcıları da cezbettirdiğini belirterek, "Çinliler burada üretip AB'ye harcamak istiyor. Çinli yatırımcılar Türkiye'de arayışlara başladı. Bu mevzuda yapılabilirlik emek harcamaları yapıyorlar." dedi.

Yücetürk, AA muhabirine promosyon sektörüne bağlı icra ettiği değerlendirmede, onlarca sahası doğrudan ait promosyonda sonuç zamanlarda aşırı çabuk birlikte çoğalma yakalandığını söyledi.

Tekstilden mobilyaya, porselenden cama, deriden kırtasiyeye derece onlarca sektörle doğrudan birlikteliği mevcut promosyonu öteki sektörler denli elverişsiz birlikte bölgeye konumlandırmadıklarını dile getiren Yücetürk, piyasanın kazançlı büyüklüğünün 100 bilyon liraya ulaştığını bildirdi.

Yücetürk, sonuç zamanlarda bilhassa iri firmalar iktisap etmek neredeyse işletmelerin personelleri düşüncesince hem kurumsal giysi bununla beraber kurumsal bağış yaptırdığını, şirketlerin müşterilerine, seçme dönemlerinde seçmenlere, iri şirketlerin bayilere müteveccih onlarca ayrı kalemde promosyon ürünü yaptırdığını anlattı.

Holdinglerden KOBİ'lere, oto tamircilerinden esnafa derece kâffesi işletmelerin devir kurnaz promosyon ürünü yaptırdığını aktaran Yücetürk, 100 bin işletmenin bulunmuş yer aldığı piyasanın 1 milyona andıran personel istihdam ettiğini söyledi.

Yücetürk, promosyon üreticilerinin Türkiye'nin 81 iline yayıldığını, eksiksiz kentlerin ekonomisine yardım sunduğunu, müstevli sonrası işlerin arttığını belirterek, "Promosyondaki ivmelenmenin doğacak sene bitmeme edeceğini ve 2022'de esbak seneye layıkıyla yüzdelik 25 yöresinde büyüyeceğimizi öngörüyoruz. Hedefimiz 125 bilyon liralara ulaşmak. Bu büyümede ülke dışından mevrut ilginin de can alıcı olacağını düşünüyoruz." niteleyerek konuştu.

Promosyon ürünleri ihracatında 2022 maksadı 3 bilyon dolar

Mehmet Yücetürk, şirketlerin bundan böyle değişik olmayı, müşterisini hususi hissettirmeyi istediğini, kişiselleştirilmiş armağanlara şimdi aşırı istem bulunduğunu kaydederek bu tür hediyelerin şirket ile muhatabı arasındaki bağı güçlendirdiğini vurguladı.

Türkiye'nin 2021'i anlaşılan 2 bilyon dolar yöresinde promosyon ihracatıyla kapatacağını dile getiren Yücetürk, laflarını şu halde sürdürdü:

"Aslında güzeşte yıla layıkıyla bilhassa TL bazında ağır birlikte dirimsel artışımız oldu. Ama çabuk düzem artışı dolayısıyla döviz açısından ihracata doğrudan yansıtamadık. Zamanla kurdaki hareketliliğin de bitmesiyle ihracattaki artma kesin birlikte halde sayılara yansıyacaktır. İhracatımızın iri yönünü yaptığımız AB'nin 30 bilyon avroluk promosyon ürünleri pazarı mevcut. Bu sektöre bilgili bulunan Çin'e gönül rahatlığı bundan böyle aşırı şimdi avantajlıyız. Lojistik avantajlar, istihsal maliyetleri, nitelikli ve çabuk üretim, coğrafi özellik denli avantajlarımız bundan böyle bizi öne çıkarıyor. Biz de bu özelliklerimizi beyan etmek düşüncesince gelişigüzel ayrışık organizasyona katılıyoruz. 2022'de promosyon ürünleri ihracatında amacımız minimum yüzdelik 50 artışla 3 bilyon doları yakalamak."

"Çinli yatırımcılar Türkiye'de istihsal düşüncesince yapılabilirlik emek vermesi yapıyor"

PROMOTÜRK Yönetim Kurulu Başkanı Yücetürk, Türkiye'nin ihracattaki hedeflerini yakalaması ve Avrupa pazarında çalışan olabilmesi düşüncesince ehil yer aldığı avantajlardan bahsederek, "Avrupa'daki en iri rakibimiz Çin'e gönül rahatlığı bundan böyle ağır avantajlarımız mevcut. Bunların başlangıcında da coğrafi özellik geliyor. Ayrıca Çin'den verim sağlamak düşüncesince ödemeniz müstelzim geri hizmet maliyetler de bundan böyle aşırı yükseldi. Öte taraftan süreler de aşırı uzadı." ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın yanı başındaki Türkiye'nin bu avantajlarını gören ecnebi promosyon üreticilerinin buraya özen göstermeye başladığını dile getiren Yücetürk, "Türkiye adına en önce amacımız AB ülkeleri. İhracatımızın yüzdelik 80'e yakınını bu devletlere yapıyoruz. Çinli firmalar de en iri pazarı bulunan AB'ye Türkiye'de imal ederek promosyon ürünü harcamak istiyorlar. Çünkü bahsettiğimiz denli iri avantajlara sahibiz. Şu anda Türkiye'ye müteveccih bilhassa Çin'den promosyon ürünü üretimi düşüncesince ağır birlikte yatırım hevesi uydurma konusu. Çinliler burada üretip harcamak istiyor. Hazır pazarları var. Çinli yatırımcılar Türkiye'de arayışlara başladı. Bu mevzuda yapılabilirlik emek harcamaları yapıyorlar. Bazı firmalarımızla enformasyon halindeler." dedi.

Yücetürk, Türkiye'de imal edilen mamüllerin algısının da Çin'e layıkıyla yarar sağladığının altını çizdi.

"80'den birlikte tomar ülkeye dış satım yapıyoruz"

Mehmet Yücetürk, Türkiye'nin 80'den birlikte tomar ülkeye dış satım yaptığını anlatım ederek, bu devletlerin başlangıcında Almanya geldiğini söyledi.

AB'den Orta Doğu'ya, Balkanlar'dan Uzakdoğu ülkelerine derece serbest birlikte dış satım portföylerinin bulunduğunu aktaran Yücetürk, hedeflerini bu sayını endamsız müddette 100'e yansıtmak bulunduğunu vurguladı.

Promosyonda elektronik mahsulat revaçta

Yücetürk, promosyonda sonuç çağda teknolojik ürünlere müteveccih özen bulunduğunu belirterek, bunun birlikte ajanda, kalem, defter, anahtarlık, şapka, tişört, kupa, ceket, sembol denli mamüllerin de beğenme görmeye bitmeme ettiğini söyledi. Türkiye'de aşırı ikonik tasarımlı mahsulat imal edilmeye başlandığını dile getiren Yücetürk, bundan böyle değişik tasarımda ve mülevven mamüllerin öne çıktığını anlattı.

Yücetürk, mobil çelim kaynağı, mobil bellek, hoparlör ve kurumsal çikolata denli mamüllerin de aşırı istem edildiğini kaydederek, insana hususi kupa, şekil ve kapela denli promosyonlara ilginin sürdüğünü bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ