USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Çıraklıkla başladı, 27 kişiye istihdam sağladı

Malatya'da şakirt adına işe başladığı sanayide, oto iş servisini faaliyete nâkil Muzaffer eli uz 27 kişiye istihdam sağlıyor.

Çıraklıkla başladı, 27 kişiye istihdam sağladı
19-03-2022 14:22

1986 senesinde Yeşilyurt ilçesine ilişkin Çavuşoğlu Mahallesi'nde mevcut Küçük Sanayi Sitesi'nde müşterek oto hizmet servisinde şakirt şekilde işe süregelen 48 yaşındaki Muzaffer Boyraz, seneler geçmiş şakirt şekilde girmiş olduğu sanayide 27 kişiye istihdam sağlayıcı öz işyerini açtı.

Mesleki Eğitim Merkezlerinde görgü bilimi bilimi gören 60 öğrenciye de işletmesinde koyun açan Muzaffer eli uz müşterek taraftan istihdama yardım sunarken, öteki taraftan da geleceğin ustalarını yetiştiriyor.

Sektörde 36 yılı geride bıraktığını tamlayan Muzaffer Boyraz, ”1986 senesinde sanayiye başladım şakirt şekilde 1988 senesinde yamaklık okuluna gittim. Çıraklık mektebinde yamaklık görgü bilimi bilimi kurslarını aldım. Kalfalık, beceriklilik ve eli uz eğiticilik belgelerimi aldım. 2003 senesinde katılma müşterek iş noktayı açtım ve 2009 yılına denli bitmeme ettim. 2009 yılından bugüne denli da öz işletmemi çalıştırıyorum. Yanımda 27 kişi çalışanım mevcut “dedi.

İşletmede sistem lisesi öğrencilerinin de yetiştirilmesi düşüncesince efor gösterdiklerini kaydeden Boyraz, ”Çıraklık mektebinden aldığım 4 dostum ve konuşma mektebinde aldığım 3 arkadaşı beslemek düşüncesince bunlarla uğraş veriyorum. İstek olduktan sonradan daima yetişmen almaya hazırım ve alıyorum da. 2009'dan buna yana kestirmece 60 adet yetişmen aldım. Ama yetiştiremedik. Buna ailelere müsaade vermiyor. Ama bunların bu meslekte öğrenmelerine ve hemen sonra yetiştirilmeleri düşüncesince elimden mevrut çabayı göstermeye hazırım. Öğrenciler yamaklık okulunu bitirdikten sonradan ve bizlerin indinde yetiştikçe mesleği iyi müşterek biçimde öğrenmeye çalışma ediyorlar. Daha hemen sonra ise iş yaşamı havadan müşterek biçimde açılabiliyor“ ifadelerini kullandı.

Sektörde şakirt yetiştirmenin zorluğunu da yer veren Boyraz, ”Çırak yetiştirmekte bazı bazı zorlanabiliyoruz. Çünkü füru hemen mektep kıraat etmek düşüncesince geliyor. İşi bellemek düşüncesince değil. Biz elimizden geldiği denli işi bellemek düşüncesince mevrut arkadaşlarımızı hâlâ aşırı yeğleme ediyoruz” halinde konuştu.

Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi talebesi bire müşterek sürede işletmede görgü bilimi bilimi meydan Talha Kaya ise, “Hafta sonları okula gidiyorum. Hafta düşüncesince de sanayide sistem öğreniyorum. İlerde beceriklilik belgesini alacağım. Eğitimi mi de aldıktan ve eli uz olduktan sonradan ilerde çaker müşterek dükkan açmayı ve yanımda öge çalıştırmayı düşünüyorum“ laflarını kaydetti.

Meslek liselerinin önemine aksan yaparak ailelere çocuklarını sistem liselerine göndermeleri çağrısında mevcut Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Remzi Sevim de, “Muzaffer ustamız bizlerden eli uz öğreticilik vesikası aldı. Aldıktan sonradan kendisi iş yerini açtı. İş yerini açmasıyla beraberce okuldan öz iş hesabına şakirt aldı. Çırakları da okulumuz kaydetti. Kaydettiği öğrencilerin çor sigortası ve sistem rahatsızlıkları iş kazası sigortası okulumuz kabilinden yapılıyor. Aynı sürede iş noktayı malikine de mutluluk desteği şekilde namına 9,10,11'inci sınıflar düşüncesince minimum ücretin yüzdelik 30'u bin 276 TL dünyalık ödeniyor. Hem öz mesleklerini öğreniyorlar. Haftanın müşterek haset okula geliyorlar. Pratik eğitimi de iş durumunda alıyorlar. Haftanın 4-5 haset Muzaffer ustamızın indinde fiilen öz mesleklerini öğrenmeye çalışıyorlar. Buradan ailelere sesleniyoruz. Çocuklarınız banko müşterek sistem sahibi olsunlar. Çocuklar sistem sahibi oldukları devir kalburüstü kelepçe kollarına tutturulmuş olmakta ve ilerde kendileri de işyeri sahibi ergin oluyorlar“ niteleyerek konuştu.

Hasan Eryılmaz - Hatice Yetmen
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ