USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

CNN'e uyarınca Kabil Havalimanı'ndaki terör saldırılarında ölenlerin kimilerini Amerika vurdu

CNN, Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın bulunmuş olduğu alanda 170'ten aşkın ferdin yaşamını kaybetmiş olduğu 26 Ağustos 2021'deki terör saldırıları dair ABD'nin açıklamalarının realist olmadığını öne sürdü.

CNN'e uyarınca Kabil Havalimanı'ndaki terör saldırılarında ölenlerin kimilerini Amerika vurdu
09-02-2022 16:30
Ankara

ABD'li çav kanalının genel ağ sitesinde arazi düzlük haber, o çağ aslında ne bulunduğu ve bu denli baş döndürücü ferdin elbette öldüğü dair çetin soruları gündeme getirdi.

Pentagon'dan meydana getirilen açıklamada o çağ ölen 170 Afgan ve 13 Amerika askerinin tamamının patlamada yaşamını yitirdiğinin belirtilmesine rağmen, CNN'in dört ay devam eden soruşturması ölenlerin bazılarının Amerika askerleri çeşidinden oluşturulan acı kararı yaşamını kaybetmiş bulunduğu iddiasını ortaya koydu.

Haberde, 139 kişiyle meydana getirilen görüşmeleri içeren ve kıymetsiz ay devam eden Amerika askeri anket kadrosu çeşidinden 4 Şubat'ta meydana getirilen açıklamada, Amerika Deniz Piyadelerinin patlamadan sonradan dü el acı açtığı, mermilerden hiçbirinin hiç kimseye zedelenmek etmediğinin belirtildiği hatırlatıldı.

Ancak 70'den müşterek tomar tanıkla ve ölenlerin aileleriyle konuşulduğu, tıbbi kayıtların incelendiği, görüngü yerinin video, foto ve seslerinin çözümleme edildiği; buna isnaden da müşterek tane müşterek patlamada bu denli baş döndürücü insanoğlunun ölmesinin beklenir bulunmadığı aktarıldı.

Saldırı kurbanlarına icra vekili iptidai hastanedeki afiyet mensubu ve yöneticiler, kurşun yaralarının varlığını doğruladı ve müşterek doktor kurşunları kendisinin çıkardığını anlattı, yaşamda kalanlar ve ölen birtakımı insanların aileleri geberik ve yaralıların bazılarının vurulmuş bulunduğu dair ısrar etti.

ABD askeri soruşturması kapsamında Afganistan hastanelerinde, Amerika ordusu dışındaki tıbbi personelle konuşulmadığı vurgulandı.

Araştırmada, Amerikan ve İngiliz yetkililerinin inkarlarına rağmen, terör saldırılarında silahların da yaralanma ve ölümlerde gösteriş oynamış olabildiği ihtimalinin faziletkâr bulunduğu savunuldu.

ABD "iddialar bildiğimiz öteki gerçeklerle desteklenmiyor" dedi

Saldırı acilen kız kardeşi Shogofa ile alanda mevcut ve patlamada omzuna şarapnel zedelenmek fail Morsal, patlamadan endamsız müddet sonra, askerlerin ayakta duranlara acı ettiğini de gördüğünü söyledi.

Morsal, sonradan müşterek kurşunun çenesine zedelenmek ederek boynunun sağlıklı çeşidinden çıktığını kaydetti. Kabil'deki Acil Cerrahi Merkezi'nden elde edilmiş müşterek tıbbi rapor, Morsal'ın müşterek kurşunla vurulduğunu doğruladı.

Öte taraftan 19 tecrübe şahidi elan ya vurulduklarını yada insanların silahla vurulduğunu gördüklerini söyledi.

Kardeşi, kardeşinin benzeri ve çocuklarıyla havaalanında mevcut 16 yaşındaki Nazir de patlamanın doğrudan arkası sıra acı açıldığını belirterek, iddiaların bilakis "Havaya acı açılmadı. İnsanları erek alıyorlardı. Bu kasıtlıydı. Önümde insanoğlu vuruluyor ve düşüyorlardı." niteleyerek konuştu.

ABD ordusu, o tam alanda sadece Amerikan ve İngiliz birliklerinin bulunduğunu doğruladı, fakat insanların vurulduğunu gördüğünü tez fail tanıkların yanıldıklarını belirtti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Bill Urban, "Tarif ettiğiniz tanıklık, travmaya tutanak bulunan ve beyinlerinin anlaşılan kesin namına hatırlamadığı şeyleri müşterek araya iletmek düşüncesince ellerinden gelenin en iyisini karşıcı sarsıcı müşterek vakaya bağlı darmadağınık anıları bulunan insanların anılarıyla benzeşim müşterek tanıklık. Ancak yaralanan insanların tanıklığı, bildiğimiz öteki gerçeklerle desteklenmiyor." ifadelerini kullandı.

ABD'li müfettişlerden biri, Albay CJ Douglas da Amerika Deniz Piyadeleri ve Birleşik Krallık birliklerinin biçim üstünde "askerlik yaşındaki dü erkeğe" patlamanın arkası sıra acı açtığını fakat mermilerin hiçbirinin hedeflerine zedelenmek etmediğini kaydetti.

Douglas, bunların ihtar ateşi bulunduğunu ve kimsenin dokunca görmediğini savundu.

Bir Birleşik Krallık defans sözcüsüne göre, Birleşik Krallık birlikleri de "kalabalığı" önleme umuduyla yakındaki Zohak köyü yerleşkesindeki müşterek kuleden havaya biraz ihtar ateşi açtı fakat kimesne vurulmadı.

Soruşturmada arazi düzlük yukarı dozaj müşterek askeri çıkışlı de insanların silahla vurulduğunu reddederek, "Soruşturmadaki uğur boncuğu şey, oluşturulan ateşlerden rastgele birinin rastgele müşterek biçimde sivilleri vurmuş bulunduğu kararına varmamızı sağlamadı. Tüm taharri memuru polis zayiat patlamaya bağlandı." ifadelerini kullandı.

Tıbbi kayıtlar tecrübe tanıklarını destekliyor

CNN araştırmasına göre, yaşamda kalanların yaralanan kullanıcılarını gördükleri iddiaları, tıbbi vesaik ve doktorlarla meydana getirilen görüşmelerle de destekleniyor.

14 vakada, tıbbi raporlar yahut ifadeler hastanın yahut mağdurun silahla vurulduğunu gösteriyor.

Hayatta artan üç kişi, bir tanesi Amerika ordusunun Maryland'deki Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'nden edinmek üzere, kurşun yaralarını doğrulayan tıbbi raporlara sahip.

O akşam hastaların otama edilmiş bulunduğu iptidai Kabil hastanesindeki tıbbi personelle mütekellim CNN, ölenlerden 11'inin kurşunla vurulduğunu doğrulayan tıbbi belgelere ulaştı.

Araştırmada, "kesin olmamakla birlikte, bu kurumlardaki personelin tanıklığı, Pentagon'un ısrar etmiş bulunduğu derece 180'den müşterek tomar ferdin müşterek bombayla öldürülüp öldürülmediği dair elan müşterek tomar şek uyandırıyor." ifadelerine arazi verildi.

İddialara cevap CENTCOM Sözcüsü Urban, afiyet mensubunun yaralanmalarının kusur değerlendirdiğini söyledi.

Wazir Ekber Khan Hastanesi'ndeki hastalardan kurşun çıkaran doktor ise değişik yaralanmaları belirleme edebildiğini belirterek, "Afganistan'da geçirdiğim 15 salname doktor tecrübeme layıkıyla bomba ve kurşun yaraları baş döndürücü farklı." dedi.

ABD'li müfettişler 5 Şubat'ta, anket düşüncesince sadece Amerika ve ortak yönetim personelinden şahitlik aldıklarını benimseme etti. Müfettişlerden bir tanesi bulunan General Curtis, "Soruşturmamız esnasında Afganlarla karada müzakere fırsatımız olmadı." niteleyerek konuştu.

CNN'in eriştiği uzmanlar patlamaya faktör bulunduğu melhuz 20 kilogramlık müşterek maşa düşüncesince bu ahiret yolculuğu oranının beklenir olup olamayacağı dair düşün ayrılığına düştü.

Bazı uzmanlar bunun beklenir bulunduğunu düşünse de diğerleri, Abbey Gate çevresindeki duvarlardaki hasarın bombanın o denli çelimli olmayabileceğini gösterdiğini söyledi.

Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Ülkeden boşaltma çalışmalarının sürdüğü Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na andıran alanda dü ayrı patlama meydana gelmişti.

Saldırıları baş döndürücü sayıda dünya ve Taliban kınamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden mevzuya ilişkin, "saldırıyı gerçekleştirenleri avlayacağını" söyleyerek öç almaya ant etmiş, "Saldırı DEAŞ/H namına tanıdık ekip çeşidinden yapılmıştır." ifadesini kullanmıştı.

Son haftalarda DEAŞ/H'nin Kabil'deki havalimanına hücum edeceğine bağlı duyum aldıklarını tamlayan Biden, bundan dolayı de Afganistan'daki misyonlarını 31 Ağustos'a denli bitirmekte azimli olduklarını söylemişti.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ