USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Covid-19'un yeni mutasyonu İsrail'de de tespit edildi

İsrail Sağlık Bakanlığı, Doğu Afrika ülkesi Malavi'den ülkeye dönen 3 insanda güneş tacı virüsün (Covid-19) B.1.1.529 adına isimlendirilen yeni mutasyonunun tespit edildiğini ve karantinaya alındıklarını kaydetti.

Covid-19'un yeni mutasyonu İsrail'de de tespit edildi
26-11-2021 20:45

Korona virüs (Covid-19) ile savaşım kapsamında icraat evren genelinde mücahede kesmeden bitmeme ederken, Covid-19'un Afrika'da tespit edilen ve B.1.1.529 adına isimlendirilen yeni mutasyonu tedricen yayılmaya bitmeme ediyor. İsrail Sağlık Bakanlığı kabilinden meydana getirilen açıklamada, Doğu Afrika ülkesi Malavi'den İsrail'e dönen ve Covid-19'a dirlik aşılanmış 3 şahısda B.1.1.529 ünlü Güney Afrika mutasyonunun tespit edilmiş yer aldığı ve bu insanların karantina dibine alındığı anlatım edildi. Bakanlık duyurusu üstünde dakika mevzuya bağlı İsrail hükümeti, Kabine Toplantısı organizasyon sonucu aldı.

Yeni mutasyonu cenkleşmek düşüncesince planlı Kabine toplantısında İsrail Başbakanı Naftali Bennett, bu mutasyonun elan bulaşan bulunduğunu ve Covid-19'un çatal ağız mutasyonundan elan çabuk yayıldığını ve yetkililerin ise yeni mutasyonun Covid-19'a dirlik geliştirilen aşılardan etkilenip etkilenmediğine veya elan ölümsek olup olmadığına değgin bilgelik topladığını kaydetti. İsrail'de B.1.1.529 mutasyonunun tespit edilmesine bağlı Bennett meydana getirdiği açıklamada, "Şu anda acele birlikte durumun eşiğindeyiz. Herkesten tedarikli olmasını ve günün rastgele saatinde çalışmaya yeterli adına katılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Bennett'in açıklamasının peşi sıra İsrail hükümeti kabilinden meydana getirilen açıklamada, Sahra Altı Afrika'daki hepsi ülkelerin, ecnebi uyrukluların İsrail'e yolculuk etmesinin yasaklandığı "kırmızı ülkeler" adına onama edileceği belirtildi. İsraillilerin bu devletleri görüşme etmelerinin haram bulunduğunu ve bu ülkelerden dönenlerin birlikte müddet süresince karantina dibine alınacağını bildiren hükümet, İsrail ordusunun geçtiğimiz hafta süresince al devletleri görüşme fail hepsi bireyleri belirlemek düşüncesince emek vermek yürüteceğini ve bu bireylere testlerinin yapıldığı sürç süresince menfaatlerini karantinaya almaları buyruğu vereceğini aktardı.

"Yeni mutasyonu idrak buyurmak beş altı hafta sürecek"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmeier, Birleşmiş Milletler (BM) kabilinden planlı bilgilendirme toplantısında meydana getirdiği açıklamada, araştırmacıların B.1.1.529 mutasyonunun tesirini anlamasının beş altı hafta süreceğine özen çekti. Lindmeir, "Araştırmacılar, mutasyon ve bu mutasyonun ne denli bulaşan yahut ölümsek yer aldığı üstünde elan birlikte tomar bilgelik iktisap buyurmak düşüncesince çalışıyorlar. Yeni mutasyonu idrak buyurmak beş altı hafta sürecek" ifadelerini kullandı.

Yeni mutasyon tedricen yayılıyor

DSÖ kabilinden meydana getirilen açıklamada, şu anne denli B.1.1.529 mutasyonu haiz 100'den az vakanın anlatım edilmiş yer aldığı anlatım edildi. Vakaların genellikle Güney Afrika'da doğrulandığını tamlayan DSÖ, yeni mutasyonun Hong Kong, İsrail, Botsvana ve Belçika'da da tespit edildiğine özen çekti. İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid İngiltere Avam Kamarası'nda meydana getirdiği açıklamada, mutasyonun "büyük birlikte arsıulusal endişeye" sebep olduğunu, ancak İngiltere'de rastgele birlikte vakanın tespit edilmediğini belirtti. Elde edilen deneyimlerin "hızlı ve cins bulunan en endamsız sürede cereyan edilmesi gerektiğini" gösterdiğini bildiren Javid, B.1.1.529 mutasyonunun Güney Afrika ve Botsvana'dan "büyük ihtimalle" başka devletlere münteşir olabileceğini kaydetti.

Yeni mutasyon Hong Kong'a sıçradı

Çin'in Hong Kong hususi yönetim Bölgesi'nde Sağlık Bakanlığı kabilinden meydana getirilen açıklamada ise, Hong Kong'da yeni mutasyonun Güney Afrika'dan mevrut 1 şahısda ve bire birlikte karantina otelinde beş altı çağ sonradan testi zait çıkan 1 misafirde tespit edilmiş yer aldığı bildirildi. Bakanlık, 2 vakanın da Covid-19'a dirlik ağız ağıza aşılı bulunduğunu kaydetti.

B.1.1.529 Belçika'da da tespit edildi

B.1.1.529 adına isimlendirilen Güney Afrika mutasyonunun tespitinin peşi sıra birtakım devletler Afrika'daki birtakım devletlere bulunan sınırlarını mantinota sonucu alırken, Belçika hükümeti kabilinden meydana getirilen açıklamada, ülkede önce defa Güney Afrika mutasyonunun tespit edildiğini duyurdu. Belçika Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke meydana getirdiği açıklamada, yeni mutasyonun aşısız birlikte şahısda tespit edildiğini ve şahsa 22 Kasım'da meydana getirilen testin zait çıktığını duyurdu.

Birçok ülke, Güney Afrika ülkelerine uçuşlarını durduruyor

Bu hafta başlarında Güney Afrika'da Covid-19'un yeni mutasyonu bulunan B.1.1.529'un tespit edilmesini peşi sıra nice ülkede yetkililer harekete geçerek, yolculuk kısıtlamalarını sıkılaştırıyor. Aralarında İngiltere ve Singapur'un da bulunmuş yer aldığı aşırı sayıda ülke, Güney Afrika ülkelerine bulunan uçuşlarını tevkif sonucu aldı. Bununla birlikte, İngiltere ve Hollanda engelleme gelişmek neredeyse küsurat sayıda ülke, Güney Afrika ülkelerinden South Africa, Botsvana, Namibya, Zimbabve, Esvatini ve Lesotho'ya uçuşları arızi adına tevkif sonucu aldı.

İngiltere hükümeti kabilinden meydana getirilen açıklamada, mutasyon dolayısıyla Güney Afrika, Botsvana, Namibya, Zimbabve, Lesotho ve Esvatini'nin al yolculuk listesine alındığı ve bu ülkelerden mevrut insanların 10 çağ süresince otel karantinası uygulamaları gerektiği anlatım edildi. Ek adına Singapur, İtalya, Fransa ve İsrail, Mozambik'i al listeye düzlük devletler ortada toprak alırken Japonya ise, Cumartesi gününden itibaren Güney Afrika'dan mevrut yolcuların 10 çağ karantinaya almaları ve bu müddet süresince bütün 4 sınav yaptırmaları icap ettiğini duyurdu.

"Artık Avrupa'da her insanın aşırı çabuk cereyan etmesi ehemmiyet taşıyor"

Ayrıca Avrupa Birliği'nden (AB) yetkililer, mutasyonla savaşım kapsamında Güney Afrika alanında toprak düzlük hepsi ülkelerden uçuşları yasaklamaları anlamında tavsiyede bulundu. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen meydana getirdiği açıklamada, hepsi AB ülkelerine "acil gidiş freni" uygulamalarını ve bölgeden uçuşları durdurmaları çağrısında bulundu. Leyen, "Bu yeni mutasyonun oluşturduğu zarar üstünde elan açık birlikte bilgiye cemaat olana kadar, bu devletlere hepsi iklim seyahatleri askıya alınmalıdır" ifadelerini kullandı. Leyen ayrıca, AB vatandaşlarını Covid-19'a dirlik aşılama olmaya çağırarak, "Artık Avrupa'da her insanın aşırı hızlı, azimli ve bütünlük süresince cereyan etmesi ehemmiyet taşıyor" dedi.

İLGİLİ HABER
Yeni mutasyon Avrupada önce defa Belçikada görüldü Yeni mutasyon Avrupa’da önce defa Belçika’da görüldü
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ