USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

CyberArts ve Türk Hava Yolları'ndan stratejik iş birliği

Küresel siber tehditlere hakkında CyberArts, amme ve hususi sektörle stratejik iş birliklerine bitmeme ediyor. Şirket, Türk Hava Yolları ile siber görüngü dahil süreçlerinde teşrikimesai anlaşması imzaladı.

CyberArts ve Türk Hava Yolları'ndan stratejik iş birliği
06-10-2021 17:00

Pandemi ile hızlanan sayısal dönüşüm, fırsatlar derece siber tehditleri de yanında getirirken, bilim güvenliği dalında çalışkanlık yayınlayan CyberArts, sektöründe ehemmiyetli büyüklenme ve kuruluşlarla stratejik iş birliklerine bitmeme ediyor. Bugüne derece nice amme ve hususi kol kurumunun bilim güvenliğini delibozuk etmiş olduğu şirket, dünyanın en bir tomar ülkesine uçar ve Türkiye'nin yukarı üstüne üstlük en kıymetli markası seçilen Türk Hava Yolları ile teşrikimesai anlaşması imzaladı.

İş birliği anlaşmasının duyurulduğu matbuat toplantısı, CyberArts Kurucusu ve Genel Müdürü Erdem Eriş'in ev sahipliğinde, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı'nın himayelerinde faaliyetlerini örümcek Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Genel Koordinatörü Alpaslan Kesici, Türk Hava Yolları Bilgi Teknolojileri Güvenlik Başkanı Kadir Yıldız, Türk Hava Yolları Siber Savunma Merkezi Yöneticisi Emir Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Verimlilik artacak, lisans maliyeti düşecek
Bu geçim ile THY siber görüngü engelleme süreçlerinde, CyberArts'ın yönettiği plan ile Türk mühendisler çeşidinden geliştirilen Binalyze AIR çözümünü kullanmaya başladı. İş birliği kapsamında THY ekibi, insanoğlu ve devir kaynaklarında yüzdelik 49'a vasıl feyiz artışı sağlarken, hâlâ ilkin tanık toplama, çözümleme ve raporlama evrelerinde değişik geçer not nice hal namına bir tane hal kullanarak, lisans maliyetlerinden de ehemmiyetli seviyede artırım etmeye başladı.

"Özellikle yerel ve ulusal yazılımlar dair hassassız"
Kurum kendisine başta yerel ve ulusal yazılımlar dair alıngan olduklarını dile getiren Kadir Yıldız, "Kurum kendisine yerel ve ulusal yazılımları desteklemekten alım çalım duyuyoruz. Globalde de bir manada bunların pazarlamasını yapıyoruz. Yaptığımız iş birliğinden baş döndürücü memnunuz. Çünkü bizlere dünkü bir bakış açısı getirdi. Özellikle siber düzenlilik vakalarında fizibilitemizi arttırdı. Aslında kaslarımızı da bir tık hâlâ güçlendirmiş oluyoruz.

Globalde 350'den bir tomar noktada görev veriyoruz. Örneğin, Nijerya'da siber düzenlilik olayı yaşandı. Bunun alışılmış yöntemi şöyle: Nijerya'ya birini gönderirsiniz, oradaki vakaya engelleme eder, buradan dayanak noktası alarak problemi çözer ve geriye döner. Son yıllarda uygulayım bilimi ilerlediği düşüncesince ve vakalara aceleci engelleme etmemiz gerektiği düşüncesince el kitabı yöntemden artma oturduğumuz yerden vakaya aceleci engelleme etmemiz gerekiyor. Şirketin bizlere kazandırdığı dünkü ürünler ile İstanbul'dan dünyanın rastgele bilgisayara doğrudan engelleme edebilir hale geldik" dedi.

İş birliğini değerlendiren Erdem Eriş, şöyleki konuştu: "Bu plan vesilesiyle siber olay, engelleme ve iddia toplamada Türk mühendislerinin geliştirdiği baş döndürücü zikıymet teknolojiyi, Türkiye'deki iri bir kurumun şu demek oluyor ki THY'nin nite devreye aldığını ve bundan nite yararlanma ettiğini, Türkiye Siber Kümelenmesi'nin de teşekkül amaçlarından biri bulunan yerel siber düzenlilik ekosisteminin nite dobra noktalara geldiğini paylaşma şansı bulduk.

"Kanıt derç safhasını 10 dakikanın dibine indirebildik"
İş birliği kapsamında siber vakalara engelleme ve iddia derç dair yerel bir uygulayım bilimi kullanarak şu demek oluyor ki Binalyze AIR teknolojisini kullanarak THY'de büyüklenme gerçekleştirdik. İşin sürdürülebilirliğini terazi dair 3 salname kontrata imza attık. Bu bizlere şurası sağlayacak: Siber hamle yaşandığı devir en ehemmiyetli obje hızdır. Burada saniyelerin önemi var. Daha ilkin geçer not emektar teknolojilerde günlerce devam eden iddia toplama, çözümleme ve raporlama süreçlerini dakikalara indirdik. Kanıt derç safhasını 10 dakikanın dibine indirebildik. Bu sunturlu bir yarar sağlıyor. Kullandığımız çözüm, eş anlı kendisine nice analistin siber saldırıyı çözümleme etmesini sağlıyor. Analiz tarafında da himmet kazandırıyor. Tek bir araç ile nice ayrımlı ve ecnebi menşeli ara bulucu gitmek namına yerel ve etraflı nitelikleri sunan bir yazılımın kullanılması baş döndürücü ağırbaşlı harcamadan sakınma fırsatı da sundu.

"Siber saldırıya verilen kalmada Türkiye 2020 senesinde 1'inci sırada"
Türkiye, akıbet 10 yılda siber saldırılara mazeretli küsurat devletler içre geçmiş 5'te. 2019'da 3'üncü sıradaydı. 2020 ise 1'inci sırada. Türkiye, 2020 yılı sonu nedeni ile en baş döndürücü hamle meydan abuhava konumunda. Sebebi dair nice obje söylenebilir. Göz uğrunda abuhava olmasının iri bir oranı var. Daha deli dolu olduğunuzda hamle bulunan abuhava oluyorsunuz. mühim bulunan buna apiko olmak. Bundan 15 sene ilkin siber dünyaya değme güneş bir dünkü dokuncalı şu demek oluyor ki virüs salınıyordu. 2020 yılının böylece 15 milisaniyede virüs üretilir hale geldi. Dünyada değme 39 saniyede bir siber hamle gerçekleştiriliyor.

Dünya çapında siber saldırılar kararında 6 trilyon dolarlık bir dokunca var. 2025 senesinde 10 trilyon dolara kavuşması bekleniyor. İşin defans tarafının ekonomik durumuna bakacak olursak; 2020 sonu nedeni ile dünyada 200 bilyon dolarlık siber düzenlilik pazarı var. 2025'de 400 bilyon dolara kavuşması bekleniyor. Bu manada siber saldırganlar ve siber defans gereksiz durmuyor, aykırı bir savaşım var. Saldırlar yoğunlaşarak artıyor, bizim tedarik olmamız lazım. İnsan kaynağı, süreçler ve teknolojiler tarafında yatırımlarımızı akıllıcasına yapmış olup mücehhez olmamız lazım.

Markalaşmaya uyanıklık çekici Alpaslan Kesici, "CyberArts, kümelenmemizin ehemmiyetli bir üyesi. Ürünü THY'ye satıyor olmaları baş döndürücü önemli. Kümelenmemizde nice firma, bellik kıymeti efdal mahsulat geliştirdi. Bunu, hem Türkiye içindeki ehemmiyetli pazarlara aynı zamanda dünyaya satıyor hale geldik. Her dü firmamızı da kutlama ediyorum. Güzel bir teşrikimesai oldu. Ülkemiz siber savunmada evren listesinde dobra yerde. Her güzeşte sene bu tertip artıyor. Ülkemizde bu ekosistemin geliştirilmesine müteveccih katkıların sağlanması, bellik kıymeti efdal bulunan mamüllerin geliştirilmesi ve kurumların eleştiri altyapılarını bu ürünlerimizle geliştirmemiz önemli. Ulusal siber güvenliğimizi sağlanmasının yolu öz mühendislerimizin geliştirdiği ürünler ile oluyor" halinde konuştu.

İş birliği ile elde edilmiş menafi şöyleki açıklandı:
Dijital adli tanık derç süreci eyyam mertebesinden 10 dakikaya indi.

Anında ve açıktan tanık toplanabilmesi sebebiyle uzaktaki uç noktalardan (uzaktan etkin personel, danışman, iştirak, taşınmazlar dışı ofisleri vb.) tanık almak düşüncesince fiziki kendisine uç noktanın bulunmuş olduğu yere yolculuk ika ihtiyaçı ortadan kalktı.

Gelişmiş arayüz ve riziko çözümleme nitelikleri sayesinde, görüngü engelleme süreçlerinde, çözümleme neticelerini hâlâ girintisiz çıkıntısız ve anlaşılır hale getirilerek çözümleme zorlukları ortadan kaldırıldı.

Toplanan delillerin bütünlüğü ve değişmemiş olması kriterleri dört dörtlük kendisine karşılanmış oldu. Böylece siber hadisat ile ait resmi süreçlerde kullanılacak bulunan delillerin değme devir kurumun elinde apiko olması sağlandı.

Tüm uç noktalarda daim riziko analizi yapılarak, risklerin kritiklik seviyesine gereğince kategorize edilerek raporlanması sağlandı.

Resmi kuruluşlar çeşidinden yersiz bilim talebine çabucak ve dört dörtlük hakça yanıt ödeme imkanı sağlandı.
Daha ilkin görüngü engelleme süreçlerinde geçer not öteki lisanslı yazılım maliyetlerinden artırım sağlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ