USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Daimi yansızlık statüsüne erbap devletler Rusya-Ukrayna harbinde sessizliklerini bozdu

Finlandiya, Avusturya, İrlanda, İsveç ve İsviçre Ukrayna-Rusya harbinde Ukrayna'nın yanı sıra arazi aldı.

Daimi yansızlık statüsüne erbap devletler Rusya-Ukrayna harbinde sessizliklerini bozdu
01-03-2022 11:30
Ankara
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Rusya ile Ukrayna arasındaki arbedede siviller dokunca görüyor

Daimi yansızlık statüsüne ehil ülkeler, Rusya-Ukrayna savaşında Rusya'ya erinç kaba açıklamaları ve Ukrayna'ya tabanca yardımlarıyla sessizliklerini bozdu.

Zelenskiy: Rusya ile müzakerelerden istediğimiz kâr çıkmadıUydu şirketi: Kiev’e DOĞRU Rus konvoyunun uzunluğu 40 milden fazla

Afganistan, Suriye, Irak kabilinden savaşlara oyunluk bulunan devletlerde yaşananlara erinç kelimesiz ve etkisiz kalmayı yeğleme fail İsveç, Finlandiya, Avusturya, İsviçre ve İrlanda Ukrayna dair Rusya karşıtı eda sergiledi.

Daimi yansızlık statüsüne ehil bu ülkeler, Rusya-Ukrayna cenginde Ukrayna'nın indinde olduklarını açık açık bildirme etti, fazladan müşterek etap şimdi gelecek derece derece Rusya'ya iklim sahalarını kapattı ve müeyyide sonucu aldı.

Bu ülkelerden gerisi peşine mevrut kararlar, Avrupa'nın 2. Dünya Savaşı'nın ateş hatıralarıyla endişeye kapıldığı ve bütünlük içre akıntı etmiş olduğu yorumlarına hastalık oldu.

İsveç'ten Ukrayna'ya geniş silahlar ve tanksavarlar gönderiliyor

Tarafsız ülkelerden İsveç Rusya-Ukrayna cenginde Ukrayna'ya askeri iane ika sonucu verdi.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Ukrayna'ya geniş silahların yanı esna tanksavar göndereceklerini açıkladı.

Andersson, dava topu topu Avrupa'nın güvenliğini ilgilendirdiği düşüncesince hakeza müşterek değişmeyen aldıklarını belirtti.

İsveç de Avrupa Birliği'nin (AB) öteki üyeleri kabilinden Rusya'ya iklim bölgesini kapattı.

Finlandiya'dan Ukrayna'ya askeri takım yardımı

Bir öteki sürekli yansızlık statüsüne ehil Avrupa ülkesi Finlandiya da "Rusya'nın, eylemleriyle Ukrayna'yı maksat aldığını fakat ayrımsız sürede topu topu Avrupa'nın güvenliğine saldırdığını" açıkladı.

Finlandiya başkaca Ukrayna'ya 2 bin mermi geçirmez yelek, 2 bin miğfer, 100 teskere ve dü aceleci tıbbi görev istasyonu düşüncesince takım göndereceğini duyurdu.

Rusya ile 1300 kilometrelik sınırı mevcut Finlandiya da Rusya'ya iklim bölgesini kapatan devletler ortada arsa aldı.

Avusturya açık açık Ukrayna'dan yana eda koydu

Avusturya da sürekli yansızlık statüsüne rağmen, Rusya-Ukrayna cenginde açık açık Ukrayna'dan yana eda koydu.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Ukrayna'nın arsa bütünlüğüne ve egemenliğine müteveccih saldırının karşılıksız kalmayacağını söyledi.

AB üyesi Avusturya, 27 Şubat'ta iklim dalının topu topu Rus uçaklarına kapattı.

İsviçre, Rusya'ya erinç AB ile ayrımsız yaptırımları yürütüm sonucu aldı

Uluslararası arenada tarafsızlığı ve sulh görüşmelerine ev sahipliği yapmasıyla maruf İsviçre de Rusya'ya erinç müeyyide sonucu düzlük devletler arasına katıldı.

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Ignazio Cassis, "Federal Konsey, Başkan Vladimir Putin ve beş altı bakanın servet varlıklarını dondurmaya değişmeyen verdi." açıklamasını yaptı.

İsviçre böylelikle Rusya'ya erinç AB ile ayrımsız yaptırımları yürütüm sonucu almış he ve iklim bölgesini Rusya'ya kapattı.

İrlanda AB ve BM ile çalışacak

Daimi tarafsızlar ortada arsa düzlük İrlanda da Rusya'nın Rusya-Ukrayna mücadelesi hasebiyle ciddi bedeli karşılayacağını ve Ukrayna'nın indinde bulunduğunu açıkladı.

İrlanda Başbakanı Micheal Martin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i yaşananlardan mesul avlamak düşüncesince AB ve Birleşmiş Milletler (BM) ile baş başa çalışacağını söyledi.

"Avrupa tarihinin bu ehemmiyetli aceleten müttefiklerin yanındayız"

Daimi yansızlık statüsüne ehil sıfır fakat dünyada çatışmalar karşısında çoğu kez kelimesiz küsurat Norveç, Ukrayna-Rusya meselesinde ise Ukrayna'nın indinde arsa aldı.

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Norveç Varlık Fonu'nun Rusya'daki yatırımları durdurması düşüncesince komut verdi, Ukrayna'ya askeri iane yerine tolga ve polat delme katkısı yapılacağını söyledi.

Store, Norveç'in, Avrupa tarihinin bu ehemmiyetli aceleten müttefiklerinin ve Avrupalıların indinde bulunduğunu vurguladı.

Norveç merkezli erke firması Equinor da Rusya'daki eş girişimlerden çıkmaya başlayacağını ve ülkedeki acemi yatırımlarını durdurduğunu açıkladı.

İsviçre'nin davranış değişikliğinin esas sebebi AB ile ilişkileri rayına koymak

Cenevre Webster Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Lionel Fatton İsviçre'nin davranış değişikliğini AA muhabirine değerlendirdi.

Fatton, Afganistan, Irak, Suriye kabilinden arbede bölgelerinde kelimesiz kalıp, Ukrayna-Rusya meselesinde reaksiyon göstermesinin 3 anne sebepten kaynaklandığını belirterek ilkini, İsviçre ile AB arasındaki ilişkilerin akıbet beş altı senedir kötüleşmesi yerine gösterdi.

2021'de, AB ile düet ilişkileri şümullü müşterek biçimde düzenleyecek bulunan anlaşmanın, Federal Konsey çeşidinden reddedildiğini, bunun ilişkileri oldukça gerilettiğini aktaran Fatton,"Rusya'ya müteveccih yaptırımlar dair AB'nin indinde durulması, Bern'in Avrupa uluslarına bağlılığını tabir etmesine imkân sağlayarak, ilişkilerin ilerlemesinin önünü açması beklenti ediliyor." ifadesini kullandı.

İkinci faktörün, ABD'nin müeyyide diyetine fut uydurmaları düşüncesince "benzer düşüncelere ehil devletlere meydana getirdiği baskı" bulunduğunu vurgulayan Fatton, İsviçre'nin siyasal ve iktisadi nedenlerle bu baskıya duyarsız kalmadığını belirtti.

Fatton akıbet yerine İsviçre kamuoyunun, hükümete Rusya'ya erinç müeyyide uygulaması anlamında edisyon yaptığını, bu baskının demokratik yöntemlerle seçme hükümet çeşidinden delik gerisi edilemeyeceğini kaydetti.

Lionel Fatton mavera taraftan bunun müşterek davranış değişikliğinden çoğalma İsviçre'nin kendini baştan konumlandırması anlamına geldiğini vurguladı.

Fatton, İsviçre'nin Ukrayna-Rusya savaşına coğrafi yakınlığı zımnında da hakeza müşterek reaksiyon gösterdiğini vurgulayarak İsviçre'nin arsıulusal alandaki yansızlık imajının dokunca rüyet ihtimali yardımıyla dakika "ince müşterek çizgide yürüdüğü" kanaatinde bulunduğunu laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ