USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Denetimlerle Türk ekincilik ürünlerinin ihraç pazarlarındaki nitelik imajı korunacak

Ticaret Bakanlığı kabilinden anadan görme ekincilik ürünleri ihracatına müteveccih meydana gelen ticari nitelik denetimleri çalışan namına yapılacak.

Denetimlerle Türk ekincilik ürünlerinin ihraç pazarlarındaki nitelik imajı korunacak
27-10-2021 12:32
Ankara

Ticari nitelik denetimlerinin çalışan halde yürütülmesiyle ekincilik ürünlerinin ihraç pazarlarındaki nitelik imajı korunacak ve arsıulusal nitelik standartlarını karşılaması sağlanacak.

AA muhabirinin 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'ndan meydana getirmiş bulunduğu derlemeye göre, ödemeler dengesinde düzelme sağlanması düşüncesince ihracat potansiyelinin henüz efdal seviyelere çekilmesi, müstevli sonrası zamanın getirmiş bulunduğu değişiklikleri gözeten ve yeşil inkılap yaklaşımını da dikkate düzlük ihracatı artırmaya müteveccih dayanak ve heveslendirme uygulamalarının yaşama geçirilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda, ihracata tedarik etabındaki kuruluşların gerekseme duyacağı yetişek ve müşavirlik hizmetleri desteklenecek. Hizmet ihracatına müteveccih mevki destekleri kapsamında, kuruluşların yetişek ve müşavirlik faaliyetleri, emlak dışı müşareket alımlarına müteveccih müşavirlik çalışmaları, şirketlerin arsıulusal rekabetçiliklerini geliştirecek müşavirlik ve yetişek işlerinin desteklenmesi sürdürülecek.

İhracat destekleri kapsamında, dizayn ve markalaşma faaliyetlerine müteveccih kurumsal yetenek geliştirilecek. Fuar katılımları, büro ve salon açma, markalaşma ve Turquality destekleri bitmeme edecek. Sektörel ve dünya itibarıyla ehemmiyet haiz fuarlara kuruluşların iştirakı özendirilecek.

İthalat bağımlılığının azaltılmasına müteveccih evcil üretimin rakiplik gücü artırılacak. İthalatın evcil istihsal üstünde bozukluk bulunduğu dokunca ve tehditlere huzur arsıulusal yükümlülükleri çerçevesinde evcil üretimin korunması sağlanacak. İthalatta nahak rekabetin önlenmesi ve ithalatta sığınma önlemleri üzerine mevzuatlar kapsamında yürütülecek soruşturmalar kararı evcil istihsal üstünde zarara bozukluk bulunan ve nahak rakiplik mucit ithalata huzur sığınma önlemleri ve dampinge huzur önlemler yürürlüğe konulacak.

Ticari nitelik denetimlerinin çalışan halde yürütülmesiyle ekincilik ürünlerinin ihraç pazarlarındaki nitelikli imajı korunacak ve arsıulusal nitelik standartlarını karşılaması sağlanacak. Bu amaçla, konjonktürel gelişmeler de dikkate alınarak Ticaret Bakanlığı çeşidinden anadan görme ekincilik ürünleri ihracatına müteveccih meydana gelen ticari nitelik denetleme sıklıkları artırılarak, henüz çalışan denetleme sağlanacak.

Yabancı ülkelerle diyalog güçlendirilecek

Firmaların pazarlara muvasala imkanlarının iyileştirilmesi ve adaletli rakiplik içinde çalışmalarının sağlanması gibi ikili, bölgesel, çoklu ve aşırı cepheli platformlarda ecnebi ülkelerle diyalog güçlendirilecek. Makroekonomik hedefleri müzahir acemi başıboş ticaret anlaşmaları etüt edilecek ve yürürlükteki başıboş ticaret anlaşmalarının kapsamı genişletilecek. Bu kapsamda, Japonya, Tayland, Ukrayna ile başıboş ticaret anlaşması (STA) müzakereleri sürdürülecek.

Afrika açılımı çerçevesinde ana kara ülkeleriyle bulunan diplomatik, ekonomik, ticari ve kültürel münasebat henüz da güçlendirilecek. Türkiye ile semt devletleri ortada aut ticaret kütlesi artırılacak. Gana, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Nijer ve Gambiya ile kompozit iktisadi alt kurul (KEK) toplantısı yapılacak.

Orta Doğu branşında toprak düzlük ülkelerle iktisadi ve ticari münasebat ilerletilecek. İsrail ve Filistin STA eş alt kurul toplantıları yapılacak. Irak, Cezayir, Libya, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Umman ile KEK toplantıları gerçekleştirilecek.

İran ile Tercihli Ticaret Anlaşması'nın genişletilmesine bağlı müzakerat tamamlanacak.

Türk cumhuriyetleri ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleriyle bulunan diplomatik, ekonomik, ticari ve kültürel münasebat güçlendirilecek. Bölge ülkeleriyle aut ticaret kütlesi artırılacak. Rusya, Ukrayna, Moldova, Belarus, Kazakistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Gürcistan, Tacikistan, Kırgızistan, Özbekistan ile KEK toplantıları, KKTC ile eş alt kurul toplantısı gerçekleştirilecek. Rusya, Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan ile ticaret ve envestisman düzentileme grubu toplantıları yapılacak.

İmalat sanayisinde efdal eklenmiş bedel gerçekleştiren mahmul acemi yatırımların ülkeye çekilmesi düşüncesince çalışkan tanıtım, etüt ve özelleştirilmiş heveslendirme mekanizmaları yaşama geçirilecek. Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi doğrultusunda çalışkan lansman faaliyetleri planlanacak, heveslendirme mevzuatında muktezi değişikliklerin yapılması sağlanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ