USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Denizcilik Lisesi öğrencileri 15 metre boyunda tekne yaptı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığına ilişkin Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi bünyesindeki sefine imal atölyesinde dinç denizciler, geçmiş eserleri bulunan 15 metre boyundaki tekneyi tamamlayarak sahiplerine teyit etti.

Denizcilik Lisesi öğrencileri 15 metre boyunda tekne yaptı
24-10-2021 11:05

Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri ve Jalem Turizm işbirliğinde gerçekleşen projede "Kontess" adlı motosiklet yatın teslimatı düşüncesince mini müşterek merasim düzenlendi.

Ayvalık'ta ilki meydana gelen kamu-özel tekne inşaat projesinin zaman konfirmasyon töreninde Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Belediye Başkanı Mesut Ergin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Ayvalık Liman Başkanı Fırat Çengel, şehremaneti sedir üyeleri Ali Jale ve Merih Arslan, Pakmaya Kenan Kaptan MTAL Müdürü Veli Tuncay, Jalem Tur kurucusu Eşref Jale, ilçenin ünlü iş adamları Ali Nazlı, Mehmet Babayiğit, okulun eli uz öğreticileri ile teknenin imalinde fariza düzlük öğrenciler apiko bulundu.

7 ay üzere çelimsiz müşterek müddette tamamlanan tekne kendisince şirket yetkilisi Ali Jale'den brifing düzlük Kaymakam Yaman, Ayvalık'ta hususi bölüm ile ekol öğrencileri kabilinden meydana gelen plan ile okulun sefine inşası atölyesinde ortaya çıkarılan önceki teknenin sonuç basamak doğru dürüst olmasından duyduğu memnuniyeti anlatım etti.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de, esas geliri gezim ve zeytincilik bölgesinden elde fail ilçede değişik işkollarında da dünkü dirimlik kapılarının açılması hesabına gerçekleşen projenin sefine inşası sektörüyle de ek dirimlik kapısı olabilmesini dilek etti.

Proje ile alakalı gazetecilerin sorularını yanıt veren Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, dü sene ilkin Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'ne Milli Eğitim Bakanlığı kabilinden yaptırılan sefine inşaat atölyesinin önceki meyvesini vermesinden duyduğu memnuniyeti anlatım etti. Pandemi sürecinde yaşanmış olan tamamı olumsuzluklara karşın hususi bölüm ortaklık ile nesir edilmesiyle kurmuş oldukları hayallerin gerçekleştiğini kaydeden Bahadır, “Ayvalık'ta meydana getirilen müşterek tekneyi denize indiren önceki resmi gurur iktisap etmek bizim müşterek düşümüzdü. Bugün bunu kazanmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben bu çalışmada emeği güzeşte ekol yöneticilerimiz, düzlük öğretmenlerimize, eli uz öğreticilerimize, öğrencilerimize ve piyasanın temsilcilerine bitmeyen şükranlarımı sunuyorum. Bu tesisi Ayvalık'ımıza kazandırdığı düşüncesince müşterek kere henüz Milli Eğitim Bakanlığımıza, Mesleki Teknik Genel Müdürlüğümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkürname ediyorum. Hayırlı olsun. Bugün önceki teslimatımızı yapıyoruz. İnşallah devamı gelir” dedi.

Gemi inşası düşüncesince hususi piyasaya çağrı

Ayvalık'ta çokluk turizmi ve denizcilik sektöründe çalışkanlık yayınlayan Jalem Turizm'in sahibi Gemi İnşa Mühendisi Ali Jale, dü sene ilkin Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nin sefine inşaat atölyesini hizmete soktuğunda burada müşterek kitap ortaya boşaltmak istediklerini vurgulayarak, “Pandemi devrinde gezim alanındaki işlerimize ilişik temponun aşağıya inmesiyle ekol yönetimiyle kafamızda oluşturduğumuz fikri paylaştık. Okul yönetimi de bu düşüncemize müspet yaklaşınca seremoni düzeni imzaladık. Bu seremoni düzeni ile beraberce çağ burada gördüğünüz ‘Kontess' adlı 15 metrelik motosiklet yatı burada inşaat ettik. Bu imalat esnasında okuldaki mesleksel düzlük öğretmenleriyle, eli uz öğreticiler bize bilgelik ve deneyimleriyle dayanak verdi. Öğrenciler projede toprak aldı. Bugün burada okulun müşterek numaralı imalatını konfirmasyon almış bulunuyoruz. Bu sonuç basamak altın müşterek şey. Çünkü bu işlik Kuzeye Ege Bölgesi'nde mahdut atölyeden biri. Ben buradan hususi piyasaya de çağırma cihazı yapıyorum. Biz burada, bu atölyede öğretmenler, eli uz öğreticiler ve öğrencilerle beraberce bu yapıtı ortaya çıkardık. Gelsinler ve ihtimal de bunun henüz iyisini yapabilirler. Onlara da çağrımdır. Gelip atölyeyi kullanabilirler. Devlet buraya dehşetli müşterek envestisman yapmış. Bu nedenden dolayı de bu atölyenin kullanması ve değerlendirilmesi baş döndürücü önemli. Biz baş döndürücü dobra müşterek 7 ay geçirdik. Nice dobra projelere” sanarak konuştu.

Suat Salgın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ