USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Diyarbakır'da Mezopotamya Kuyumculuk Fuarı açıldı

Diyarbakır'da Mezopotamya Kuyumculuk, Kuyum Makineleri ve Franchise Fuarı'nın açılışı yapıldı.

Diyarbakır'da Mezopotamya Kuyumculuk Fuarı açıldı
05-11-2021 19:39
Diyarbakır

Start Fuarcılık kabilinden Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılışı meydana getirilen fuar, 8 Kasım'a kadar mücevhercilik ve cevahir alanında üretici, dış satımcı ile franchise sağlayan firmaları buluşturacak.

Fuarın açılış programında ortak görüşme önleyen Vali Münir Karaloğlu, mücevhercilik ve mücevherin gün süresince izlemsel ortak dal bulunduğunu ve adamlık mevcut iyice da önemini koruyacağını söyledi.

"İnsanlığın anavatanı" kendisine nitelendirdikleri Mezopotamya'da evvel beledi yaşama geçildiğini, firez tarımının yapıldığını, hayvanın evcilleştirildiğini tamlayan Karaloğlu, bu coğrafyanın evvel takın ve mücevherin üretildiği arazi olabileceğini anlatım etti.

Karaloğlu, "Mücevherciliği dünyaya da bu coğrafya ihraç etmiştir, hala da etmeye bitmeme ediyor. Amerika'ya gidiyorsunuz gözünüzü alamıyorsunuz vitrinden. Dükkana giriyorsunuz, Türkçe mütekellim ortak Süryani dostunuzla karşılaşıyorsunuz. Mezopotamya doğurucu ortak coğrafya, medeniyetin temellerinin bulunduğu ortak coğrafya. Elbette ki mücevherle ilgili, kuyumculukla ait de bu coğrafyadan elan aşırı söyleyecek sözümüz olacak inşallah." dedi.

"Diyarbakır bir fuarlar şehri olsun' sanarak ortak çabamız var" ifadesini kullanan Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Diyarbakır iyi ortak zait iklim yakaladı. Ülkemizde huzurumuz ve güvenimiz var. Diyarbakır'da huzurumuz, güvenimiz, zait ortak havamız var. Rabb'im bu havamızı bozmasın, bozdurtmasın, duman etmek isteyenlere de vesile vermesin. Zaman devir hakeza güzellikler birilerine batar. Battığını görüyoruz. Onlar da aklını başına alsın. Bu kentin huzura, birliğe, muhabbete gereksinimi var. Diyarbakır emniyetli adımlarla geleceği yürüyor. Yaptığımız ve yapacağımız bu sektörel fuarlar inşallah kentin hem ticari yaşamını canlandıracak bununla birlikte turizmi aşırı çeşitlendirecek ve destekleyecek faaliyetler."

"Türkiye'de cevahir sahası izlemsel ortak sektördür"

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Kamar da mücevhercilik sahasının Türkiye düşüncesince önemine değindi.

Mücevher sahasının izlemsel ortak dal bulunduğunu anlatım fail Kamar, başta akıbet 4-5 senedir hayattaki konuşu krizlerden çevre kalburüstü ve cevahir ticaretinin devletler ortada aşırı ehemmiyetli ortak arazi alacağını bu yüzden farkındalığın çoğalması gerektiğine inandıklarını dile getirdi.

"Bugün Türkiye'nin tahminî 6 bilyon dolar cevahir ihracatı var. Yine kimsenin bilmediği gezim ihracatında, tahminî 5 bilyon dolara yaklaşan da gezim ihracatımız var. Türkiye'de iç piyasada satılan altınlarla bu arada sayı farkı 20 bilyon dolarlık ortak ekonomiye yanıt gelmektedir." diyen Kamar, şöyleki konuştu:

"Dünyanın en iri 5 pazarından ortak tanesi Türkiye. Çin, Amerika, Rusya, Hindistan ile bu arada Türkiye. En ehemmiyetli 3 üreticisinden ortak tanesi. Bunlar İtalya, Çin, Türkiye. En iri ihracatçılardan ikisi İtalya ve Türkiye. Biz dünyada cevahir sektöründe aşırı çelimli ortak oyuncuyuz."

Türkiye'de başta cevahir ihracatının İstanbul'dan yapıldığını ancak kentin muhtemelen ortak orgazm noktasına geldiğini düşündüğünü kail Kamar, şöyleki bitmeme etti:

"Dolayısıyla bu ihracatın artışının bundan hakeza Anadolu'nun gayrı coğrafyalarından da çıkması gerektiğine inanıyoruz. Bununla ait başta Kahramanmaraş ehemmiyetli ortak aşama attı. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, iri ortak kompleksin açılışını gerçekleştirdi. Bunun kadar ayrı ayrı coğrafyalarda kuyumculukla ait çalışmaların yapılması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye'nin bu potansiyeli var. Bu coğrafyada 7 bin salname mevcut kalburüstü takılar mevcut."

Programda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Fuarcılık Sektör Meclisi Başkanı ve ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık ve Start Fuarcılık Genel Müdürü Ozan Öztürk de birer görüşme yaptı.

Konuşmaların arkası sıra fuarın açılış kurdelesi kesildi.

Açılışın ardından, Vali Karaloğlu ve katılımcılar fuarda kurulan stantları gezdi, aksesuarları inceledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ