USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Doğu Karadeniz'de karavan turizminin geliştirilmesi hedefleniyor

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman, "Ajansımızın mesul bulunduğu 6 ilde sürdürülen karavan otopark yeri çalışmalarıyla bölgemizin seçenek turizm türlerine de ahenkli bir vaziyete getirilmesini hedefliyoruz." dedi.

Doğu Karadeniz'de karavan turizminin geliştirilmesi hedefleniyor
26-02-2022 13:57
Trabzon

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA) Genel Sekreteri Onur Adıyaman, vebal alanları bulunan Trabzon, Ordu, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin'de sürdürülen karavan otopark çalışmalarıyla bölgenin seçenek turizm türlerine de ahenkli duruma getirilmesini ve artan, çeşitlenen taleplerin karşılanabilmesini hedeflediklerini söyledi.

Adıyaman, AA muhabirine, karavan endüstrisinin bundan böyle turizm piyasasının ehemmiyetli ögelerinden bir tanesi biçimine geldiğini, ilkin de Kovid-19 salgını sürecinde akıbet aşama yeğleme edilir müşterek turizm aracına dönüştüğünü belirtti.

Karavan turizmindeki yeniliklerin, yeğleme edilirliğini de artırdığını anlatım fail Adıyaman, karavan turizminin ferdin hem cümbüş isteğini bununla beraber seyahat gereksinimi ve hürriyet deneyimini birleştiren topyekun müşterek turizm şekli bulunduğunu aktardı.

Adıyaman, karavan turizminin pop duruma gelmesi ile karavan talebinde de artım yaşandığına ayraç ederek, "Bu bağlamda üretimde müşterek diriliş gerçekleşti fakat bu müspet evolüsyon baş başa birtakımı gereksinimlerin doğmasına da illet oldu. Özellikle hacimsel büyüklükleri ve kullanma amacındaki ayrımlılık düşünülürse karavanların otopark edileceği toprak gereksinimi ehemmiyetli müşterek konu." dedi.

Karavanlar düşüncesince gerekseme mahsus fiziksel ortamın oluşturulması ve bunun sürekliliğinin sağlanmasının akıbet aşama ehemmiyetli bulunduğunun altını çizen Adıyaman, "Artık, müşterek eş tatili düşüncesince gerekseme duyulabilecek herhangi müşterek şeyi yegâne müşterek yerde sunan komplekslere eş seyahat alanları ve karavan parklarını içeren müşterek piyasanın varlığı kendini mahsus etmektedir. kent hayatından sonraları müşterek seçenek arayan ziyaretçiler araçları ile gittikleri yerlerde aileleriyle sakıncasız biçimde kalabilecekleri, gereksinimlerini giderebilecekleri ve ayrışık hizmetler alabilecekleri karavan otopark sahalarına gerekseme duymaktadır." sanarak konuştu.

"Turistik çekicilik yönünde Doğu Karadeniz akıbet aşama önemlidir"

Adıyaman, gezinsel cazibesi faziletli sahaların sağlam aşırı turizm şekline de akıllıca olduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Turistik çekicilik yönünde Doğu Karadeniz akıbet aşama önemlidir. Doğal peyzaj öğeleri, doğası, yaylaları, zamanı bileşenleri ve kültürü ile herhangi müşterek sene yüzbinlerce evcil ve ecnebi turiste ev sahipliği yapmaktadır. Konaklama ve görüşme ika eğilimleri değişmekle beraberce mevrut turistlerin kuma noktası alanı deneyimleme isteğidir. Bu bağlamda mevrut ziyaretçilere ayrışık sağlam aşırı konaklama olanağı sunan bölgemiz, akıbet senelerde vatanımızda de pop duruma mevrut karavan turizmi taleplerine de yanıt verebilmek yerine çalışmalarına bitmeme etmektedir. Ajansımızın mesul bulunduğu 6 ilde sürdürülen karavan otopark çalışmalarıyla bölgemizin seçenek turizm türlerine de ahenkli duruma getirilmesi, bu sayede küsurat ve çeşitlenen taleplerin karşılanabilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda da geçmiş olarak, Giresun'un Görele ilçesine ilişkin Çavuşlu beldesinde karavan otopark yapılması planlanıyor. Böylece, Giresun'dan neşet etmek kadar 2022'nin geçmiş yarısından itibaren alanda karavan parklarının kurulumuna müteveccih planlar gayret kazanacak."

Karavan dostu müşterek semt olabilmek yerine karavan kullanıcılarının yaşamını kolaylaştırıcı faaliyetlerde bulunmanın ehemmiyetli bulunduğunu tamlayan Adıyaman, "Karavan parklarına mevrut ziyaretçilerin şehirlerde birtakımı imkanlardan imtiyazlı şekilde faydalanmasını sağlayarak, sahamızı karavan kullanıcıları düşüncesince akıllıca duruma getirebiliriz." dedi.

Adıyaman, dünyada karavan kullanımı, ziyaretçi sayısı ve karavan otopark kalitesi en ümranlı dünya bulunan Avustralya'nın başarısının peşinde yatan sebeplerden bir tanesi bulunan güzel sağlanan bütünleşme ve ehliyetli tanıtımın semt düşüncesince de uygulanabileceğini dile getirdi.

Kentsel bileşenlere bütünleşmiş duruma getirilecek karavan parkların akilane ve şümullü tanıtımı ile bölgenin ilerleyici senelerde karavan kullanıcıları düşüncesince alımlı müşterek lokasyon biçimine gelmesini arzuladıklarını kail Adıyaman, bu yöndeki çalışmalarının bitmeme edeceğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ